Őszi könyvújdonságok (1. rész) – 12 mesekönyv 3-6 évesek

Helló, őszi könyveső! Újabb könyvajánló-sorozatot indítunk, amelyben a legújabb gyerekkönyveket szedjük csokorba. Elsőként az óvodás könyvcsemegék lépnek porondra – folytatódnak Babaróka történetei, Harcos Bálint egy karácsonyi történettel, Takács Viktória Betlehemi mesével, Varró Dániel Diótörővel jelentkezik., és fináléjához ért a népszerű Kerék mesék. 12 szuper meglepetés – kezdődhet a böngészés!

Babaróka kistestvére

 

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Egri Mónika

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-687-6

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Babarókát nem rendítette meg különösebben, hogy hamarosan kistestvére lesz. Csak Mamaróka lett egyre szélesebb, és nem ivott kávét reggelente. Amikor azonban kiderült, hogy elköltöznek, Babaróka halálra rémült. Így kezdődik az immár negyedik Babaróka kötet, ami megint mindnyájunk számára ismerős helyzetekkel foglalkozik: költözés, új ház, új környék, új szomszédok – és még a szeretett Kölyökörzőtől is meg kell válni! Aztán megszületik Apróka – a szülők fáradtabbak, türelmetlenebbek, nem jut annyi idejük a nagy és okos Babarókára, mint előtte. Végül persze minden a helyére kerül, hiszen ahogy azt Kiss Judit Ágnestől megszoktuk, minden problémához kedvességgel, megértéssel, türelemmel közelít – Egri Mónika rajzai pedig most is, mint mindig, bájosak, érzékenyek, otthonosak. Igazi összebújós, családi mesekönyv!

Megjelenés: 2020. október 9., a sorozatban már megjelent: Babaróka ajándékaBabaróka kertjeBabaróka esti meséi

A medve, aki a karácsonyfában lakott

 

Szerző: Harcos Bálint

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-504-6

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Liza és apu karácsonyfát vásárolnak. Liza kiválaszt egy JÓ nagyot. Apu hazacipeli. JÓ nehéz! Liza és apu feldíszítik a fát. De NAGYON furcsa hangok jönnek a fa belsejéből… Mi lehet ez? A titokra karácsony estéjén fény derül… Szívmelengető karácsonyi mesekönyv Harcos Bálinttól, Agócs Írisz csodálatos rajzaival.

A szerzőtől ajánljuk a Petya és Tulipán, A boszorkánycica és aDorka és az elgurult gomb című mesekönyveket is. Érdekelhet továbbá Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! című gyerekkötete.

Ella és a téli varázs

 

Szerző: Corinne Giampaglia

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-884-9

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kicsi Ella messze északon él, egy hegyi falucskában, ahol mindig fehér hó borítja a házak piros tetejét. Közeleg a Karácsony, a kislány családja feldíszíti a házat, ám Ella szomorú, úgy érzi, az ünnep varázsa eltűnt. Elérkezik a Szenteste, és miközben mindenki vidáman készülődik, a kislány kisurran a kertbe…

Ajánljuk továbbá Acsai Roland:Tili és Tiló, Kiss Judit Ágnes: Zsálya és az öregnek hitt herceg, valamint Lilien Berg: Kincső és az álomherceg című meseregényét.

A legbátrabb jak

 

Szerző: Lu Fraser

Illusztrátor: Kate Hindley

Kiadó: Stúdium Plusz Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-578-165-0

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Finom, puha, göndör szőrével és aprócska patáival Jakab a legaranyosabb kis jak. De… ő már nem akar kicsi lenni! Nagyon szeretne felnőni, hogy végre olyan lehessen, mint az igazi nagy jakok. De mi van akkor, ha vannak dolgok, amiket csakis a kis jakok tudnak megtenni?

Megjelenés: 2020. október 20.

Kerék mesék nagykönyve

 

Szerző: Mechler Anna

Illusztrátor: Hajba László

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-884-9

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Íme, itt a nagy finálé! Sok-sok jármű egy kötetben! De jó ennyi régi ismerőst újra látni! A Kerék mesék-sorozatból már megismert és megszeretett hősökhöz csatlakozik egy kábel- és egy konténerszállító kocsi, no meg a régóta emlegetett és ígért rendőrautó. Vajon mi történik, ha elszabadul egy fagyiskocsi? Hol bukkan ki a föld alól az eltévedt fúrópajzs? Mennyi váratlan izgalom! Mire a 21 történet végére érünk, még azt is megtudhatjuk, hogy miről álmodik egy autómentő. Kíváncsiak vagytok? Akkor mesére fel! Mechler Anna kedves történeteihez ezúttal is Hajba László álmodta meg a rajzokat, ő adott igazi személyiséget minden járműnek.

Megjelenés: 2020. október 19. Ismerd meg a Kerék mesék-sorozat, Bernát, a mentőautó című kötetét! A szerzőtől ajánljuk még a Virágtündérek titkai-sorozatból az Olina és a varázsszirmok, valamint a Bíborka és a varázsfőzet című mesekönyvét. 

Az egyszarvú, aki mindenre azt mondja: nem!

 

Szerzők: Marc-Uwa Kling – Astrid Henn

Kiadó: Scolar Kiadó

ISBN: 978-963-509-266-6

Korosztály: 3-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Meseszép Szíverdő mélyén világra jön egy iciri-piciri, édi-bédi egyszarvú. Mindenki kényezteti, cukrozott lóherével etetgeti, de az állatka csak nem akar úgy viselkedni, mint egy rendes egyszarvú! Mindenre NEM-et mond, ezért aztán hamarosan mindenki csak Önfejencinek hívja. Egy szép napon aztán Önfejenci kitör a vattacukorvilágból, és elindul Sehova. Útközben találkozik a mosómedvével, aki sohasem figyel oda arra, amit mondanak neki, a kutyával, akinek mindig minden mindegy, és a királylánnyal, aki folyamatosan hisztizik. Ők négyen aztán jól egymásra találnak. Hiszen még dacoskodni és ellenkezni is vidámabb dolog, ha társaságban van az ember.
Ajánljuk a 3-8 éveseknek és szüleiknek!

Megjelenés: 2020. október 19., böngészd át a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló összefoglalónkat is! Ajánljuk továbbá a Paul Moran: Hová bújtak az unikornisok? című böngészőt is.

Hagyományaink – Betlehemi mese

 

Szerző: Takács Viktória

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-250-5

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy kora decemberi napon az óvodából hazatérő Bencét izgatott sokadalom várja otthon: iskolás testvére, Hanna, és az osztálytársai épp betlehemi játékot próbálnak! Legnagyobb örömére a kisfiú is részt vehet az izgalmas eseményben: papírbetlehemet készíthet, sőt csatlakozhat a betlehemezőkhöz. A kedves történet megismerteti a gyerekeket az egyik legszebb karácsonyváró népszokásunkkal, a betlehemezéssel, valamint az adventi időszak főbb tradícióival. A hazai szokások, jeles napok, különleges hagyományok megismertetése a gyerekekkel igen fontos feladat – Takács Viktória gyönyörűen illusztrált története e vállalás jegyében született meg.

Megjelenés: 2020. október 19., A Hagyományaink-sorozat eddig megjelent kötetei: Busó mese, Pünkösdi mese

Diótörő

 

Szerző: Varró Dániel

Illusztrátor: Szegedi Katalin

Kiadó: Jelenkor Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-518-061-5

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Van benne királynő, király is,
egy királylány meg egy rivális
egércsalád,
ami mindent mohón befaldos,
s egy egérboszorkány, ki sajnos
elég csalárd.
Mi az a nagy veszély, mi leskel?
S ki az a délceg óramester,
ki színre lép?
Ha nem rosszalkodtok direkte,
elmondom én itt most tinektek
e kis mesét.”

A klasszikus karácsonyi történetet Varró Dániel átiratában, Szegedi Katalin illusztrációival vehetik kezükbe az olvasók.

Megjelenés: 2020. október 20., Ajánljuk továbbá An Leysen gyönyörűen illusztrált Diótörő című kötetét is. Varró Dánieltől ajánljuk még: A szomjas troll, Csütörtök a kisördög

Dani biciklizni tanul

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Pásztohy Panka (2020)

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-663-0

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Dani mindenkivel jóban van. Ákossal tornyot szokott építeni, Majával hintáznak, Petivel rendőröset játszanak. De ha valami nem megy elsőre, akkor sem adja fel! Kitartóan próbálja hajtani a pedálos biciklit, míg el nem indul vele. Addig-addig álmoskodik, ásítozik, míg az egész óvoda együtt nem ásít és nevet vele. Majával pedig sülve-főve együtt vannak: a kiskonyhában, az udvaron, sőt, még alvás közben is fogják egymás kezét, akkor is, ha ez nem mindenkinek tetszik…

A szerzőtől ajánljuk még: Dorci a legkisebb óvodás. Vadadi Adrienn Óvodás lettem-sorozata bekerült a legjobb magyar ovis-sorozatok közé. Olvasd el, miért, és ismerkedj meg a többi mesekönyvvel!

Ádám és a dzsúdó

 

Szerző: Igaz Dóra

Illusztrátor: Endrődi Kata

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-689-0

Korosztály: 4-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ádámnak nem megy könnyen az iskola. Matekból jó, és a helyesírással sincs gondja, de folyton rá kell szólni. Pedig ő nem rosszalkodik, csak hát olyan nehéz sokáig egyhelyben ülni! Amikor aztán egy dzsúdóedző elmeséli az osztálynak, hogy nála sokat kell futni, ugrálni, küzdeni, és akinek sikerül eldobnia a másikat, annak szidás helyett dicséret jár, Ádám rögtön tudja, hogy ezt ki kell próbálnia! Ki tudja, talán a sok mozgás mellett a padban is könnyebb lesz nyugton maradni…

Megjelenés: 2020. október 10., a szerzőtől ajánljuk még: Kata és a balett

Ügyes vagy, Jakab!

 

Szerző: Julia Hofmann

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-875-7

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hallgasd, nézd, és éld át ezeket az izgalmas, fiúknak szóló meséket!
Minden kisfiú érdeklődve kapja fel a fejét, amikor meghallja, hogy van egy egészen vastag mesekönyv, rengeteg képpel és rövid, ámde annál izgalmasabb, fiúkat érdeklő mesékkel. Foci, tűzoltók, tanya, bátorságpróba, önállóság – csupa-csupa olyan téma, ami csak a már igazán nagy fiúkat érdekli – így természetesen Jakabot is. Minden történet végén a meséhez kapcsolódó képeket találtok, amiket a nagy fiúk megkereshetnek a mese lapjain.

Megjelenés: 2020. október 26., érdekelhet még: Barátnőm, Bori – Bori közlekedik , Olvass Borival!

A Nagy Büdös Semmi és a Kis Büdös semmi kalandjai

 

Szerző: Bárkányi-Horváth Éva

Illusztrátor: Fülöp Kamilla

Kiadó: Magánkiadós (2020)

ISBN: 978-615-007-882-3

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ezt a könyvet Marci unokánk biztatására írtam, aki mindig megkért, hogy meséljek neki. De miről? Semmi nem jut az eszembe – mondtam. Akkor mesélj a semmiről! – kérlelte. Miről? A nagy büdös semmiről? -próbáltam elviccelni a dolgot. Igen, igen, arról! – lelkendezett. Így született meg a Nagy Büdös Semmi figurája, aki rögtön barátot is kapott a Kis Büdös Semmi személyében. Ma már kisebbik unokánk, Noémi is kíváncsian hallgatja ezeket a történeteket. Fogadjátok Ti is szeretettel őket!

Folytasd a böngészést az óvodás mesekönyvekkel, a kisiskolások újdonságaival itt és itt, illetve az ismeretterjesztő kötetekkel!

További 15 menő ovis könyvújdonságot találsz ebben a bejegyzésünkben! Még több vadiúj ovis olvasnivalóért kattints erre a linkre! Kreatív foglalkoztatókat itt találsz. Böngészd át a szeptemberi kisiskolás újdonságokat is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!