Harcos Bálint: Petya és Tulipán

A Petya és Tulipán Harcos Bálint – Szofi-könyvek, A Tigris és a Motyó és A csupaszín oroszlán – megható, kalandos és vicces meseregénye a nagyóvodás, kisiskolás korosztálynak.  Elbűvölő, fordulatos történet, imádni való karakterek, humorral és izgalommal átszőve. Az illusztrációért Bognár Éva Katinka felelt, és nálunk ötöst kapott. Belelapoztunk, mutatjuk!

 

Petya és Tulipán

 

Szerző: Harcos Bálint

Illusztrátor: Bognár Éva Katinka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2016)

ISBN: 978-963-410-173-4

Korosztály: 5-10

 

 

A Petya és Tulipán bővebb ismertetőjét ide kattintva tudod elolvasni!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerjétek meg Petyát, ezt a vörös hajú, rátermett kisfiút! Egy rozoga bérház legfelső emeletén lakik, a padlás alatt. Na persze nem egyedül: itt lakik még Aurél, egy nagybajszú cincér; Berci, a mókus; Ficam, a balerinának készülő flamingó és Mezítláb Jaguár, aki bárhol, bármilyen helyzetben el tud aludni. És ne feledkezzünk meg Ciliről, Petya kishúgáról sem. Ám mindenekelőtt és elsősorban itt van Tulipán, ez a nagy, bumfordi, imádni való medve. Épp most esett be a padlásról. De mit keres Petyáéknál? Honnan jött? És mi az a rejtélyes Sundabunda Cirkusz? Iblekra és Hopplekra tényleg boszorkányok? Ki az a titokzatos, Hergenszőrif nevű őz, aki imádja a találós kérdéseket? És legfőképp: hová tűnt Apu? Ezt mind ki kell deríteni: még ma!

A Petya és Tulipánról bővebben szeretnél olvasni, klikkel ide! Harcos Bálint legújabb Szofi-könyve Szofi átváltozik címmel jelent meg 2018-ban. Ha kíváncsi vagy rá, ide kattintva belekukkanthatsz. A szerző A boszorkánycica című verses mesekönyvét pedig ezen a linken tudod megtekinteni. Ha nagyóvodásoknak keresel mesekönyvet, mindenképp olvasd el a legnépszerűbbeket bemutató írásunkat is!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató