Őszi könyvújdonságok 4. rész – Kisiskolás könyvcsemegék

Az őszi könyvpremiereket bemutató cikksorozatunk negyedik részében a 6-12 éves korosztálynak válogattunk olvasnivalót. Összeállításunkba népszerű sorozatok, szórakoztató kisregények, mesekönyvek egyaránt kerültek – de olyan sok újdonságra bukkantunk, hogy nem fértek bele egyetlen cikkbe. Böngészd át a legújabb ifjúsági gyerekkönyveket – a folytatásért pedig kattints majd erre a linkre. Neked melyik a kedvenced?

Hópehely

 

Szerző: Susanna Bailey

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-674-3

Korosztály: 6-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Csodálatos történet egy eltévedt póni és egy magányos kislány barátságáról. A honvágyról, szülő és gyerek közötti elvághatatlan kötelékről, és az igazi szeretet önfeláldozó erejéről. A tizenegy éves Amber egy vidéki farmra kerül nevelőszülőkhöz, de hiába körülötte a sok szépség, ő csakis egyetlen dologra vágyik: hogy újra az édesanyjával lehessen. Búskomorságát a nagy hó alól kimentett kiscsikó enyhíti, ám akárhogy dédelgetik az istállóban, a póni nem hajlandó enni. Amber átérzi a csikó szomorúságát, és kitartó szeretetével, gondoskodásával végül sikerül megmentenie őt.
De vajon mi lesz a kiscsikó jövője? Visszakerülhet-e édesanyja közelébe, amire nála jobban már csak Amber vágyik? A könyvet megjelenése óta máris számos irodalmi díjra jelölték.

Megjelenés: 2020. október 19. Ajánljuk még: Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka

A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

 

Szerző: Bella Swift

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-887-0

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Anna családjának rengeteg gondja akad karácsony előtt, és mindenki megállás nélkül zsörtölődik. Milli, a kis mopsz azt kívánja, bárcsak rénszarvas lehetne, hátha akkor vissza tudná hozni az ünnepi hangulatot. Sárgarépát eszik, próbál agancsot és világító piros orrot szerezni, de egyik terve sem válik be. Ráadásul sok galibát okoz, amivel csak tovább rontja az otthoni helyzetet. Végül úgy dönt, nincs más megoldás: el kell mennie az Északi-sarkra, hogy magától a Mikulástól kérjen segítséget!

A sorozatban már megjelent A kiskutya, aki unikornis akart lenni

A varázslatos virágbolt – Az eltűnt macskák

 

Szerző: Gina Mayer

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-236-9

Korosztály: 6-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Minden virág mögött van egy varázslat… Üdvözlünk a varázslatos virágboltban! Abigél néni egy virágbolt tulajdonosa. Mindenki tudja, hogy a háza mögött varázsvirágok nőnek, mert Abigél néni egy virágvarázsló. A virágoskönyv egy ősrégi varázskönyv. Ha az olvasója varázslatos képességekkel rendelkezik, akkor megmutatkozik előtte az a varázsvirág, amelyre az adott helyzetben éppen szüksége van. Viola varázslatos képességekkel rendelkezik, de még nem használhatja a virágoskönyvet, mert túl kicsi hozzá. Madonna kisasszony Abigél néni törpepapagája. Tud beszélni, és be nem áll a szája. Nelson úr Abigél néni kandúrja. Sok varázslatos titkot ismer, és néha segít Violának. Az első kötet meséjében Abigél néni macskája, Nelson úr eltűnik. És ha mindez nem lenne elég, más macskákat is elnyel a föld. Viola hamar gyanút fog! Most már csak a megfelelő varázsvirágot kell megtalálnia.

Megjelenés: 2020. október 26., a sorozat újdonsága még: A titokzatos kislány

Ajánljuk még: Wanda Coven: Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi 

Ebadta Banda – Lotta, a megmentő

 

Szerző: Usch Luhn

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-219-2

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Le a pórázzal! Itt jön az Ebadta Banda! 4 kutya + 4 barát = kaland minden mennyiségben. Leni, Henry, Paula és Max halálra rémülnek, amikor találkoznak új tanárukkal, a szuper szigorú Varjas tanárnővel, akinek ráadásul fogalma sincs, hogyan kell a kutyákkal bánni. A tanárnő gyanús barátja pedig nyilvánvalóan valami rosszban sántikál… A négy barát rögvest nyomozni kezd. Szerencsére négylábú barátaik sosem hagyják őket cserben. Egy rakás édes kutyakölyök szorul ezúttal az Ebadta Banda segítségére.

Megjelenés: 2020. október 26., a sorozatból várható még: Zokni főszerepet kap

Érdekelhet továbbá Ulrike Rylance: Bors Bori – Kémek a strandonBors Bori – Kirándul az osztály

Bűbájos hercegnők 13. – Balettálom

 

Szerző: Rosie Banks

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-886-3

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tímea és Noémi a legjobb barátnők és a fellegekben járnak örömükben, mert a balettiskolájuk karácsonyi műsorra készül. Egészen addig, amíg rá nem jönnek, hogy mindketten ugyanarra a szerepre áhítoznak… Vajon a két Bűbájos hercegnő tanonc teljesíteni tudja egyszerre mindkét lány kívánságát? Vagy talán a gonosz Méreg hercegnőnek sikerül belecsúfítania a karácsonyi műsorba, és ezzel Tímea és Noémi barátságába is?

Megjelenés: 2020. október 20., érdekelhet még: Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve

Exit – A könyv – A titkos kincs

 

Szerzők Markus Brand, Inka Brand, Anna Maybach, Mo Mayba ch

Kiadó: Saxum Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-248-287-3

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hasonló a Rejtély az alagsorban-hoz, csak kisebb korosztálynak, kifejezetten gyerekeknek készült. Egy titkos kincs egy barlangban. 10 rejtvény. Meg fogod találni?
A legenda szerint egy ősöreg sárkánybarlangban megszámlálhatatlan kincs van elrejtve. Lucia és legjobb barátja, Anup, mindenáron meg akarják találni. Ám pont az osztály átka, Peer birtokában van a kincskereső térkép másik fele… Vajon a három gyerek félre tudja tenni a nézeteltéréseit, és meg tudja fejteni a sárkánybarlang titkát? Kísérd el Luciát, Anupot és Peert hihetetlen rejtvényfejtő utazásukra. Csak a te segítségeddel jutnak el a célba. Szóval mire vársz? Interaktív olvasásélmény – ez az izgalmas kötet a kiváló és méltán sikeres EXIT játéksorozat része. Vigyázat! A könyv csak egyszer használható. Hajtogatni, vágni, beleírni – egyenesen kötelező!

A sorozat újdonsága még: Exit – A könyv – Hajónapló 1907

Érdekelhet még: Tom Adams – Emily Hawkins: Discovery Expressz, Japhet Asher: A szellemőr naplója

Az utolsó bárány

 

Szerző: Ulrich Hub

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-210-9

Korosztály: 6-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Miféle vakító fény lehet az, ami egy téli éjszaka közepén felriasztja a bárányokat legmélyebb álmukból? És vajon hova tűnhettek a pásztoraik? Talán elrabolták őket az Ufók? Vagy netalántán ennek az egésznek ahhoz a lányhoz van köze, akiről az a hír járja, hogy egy közeli istállóban született? Hogy saját maguk győződjenek meg róla, a bárányok kalandos éjszakai felderítő túrára indulnak. De bizony hamarosan az első bárány rejtélyes körülmények között felszívódik…Fergeteges humorral megírt karácsonyi mese az összefogásról, a hitről, a reményről, a szeretetről, a kitartásról, a bajtársiasságról, a kitűzött közös cél felé vezető rögös útról, a csapatszellemről, hét imádnivaló bárány kalandjain keresztül. A számos abszurd véletlennel, fantasztikus csodákkal, groteszk félreértésekkel tűzdelt történetben végigkísérjük a bárányok útját, akik az újszülött Kisded üdvözlésére sietnek.

Megjelenés: 2020. október 26.

Tea Angyalai – A szeretet dallama

 

Szerző: Tea Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-682-8

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Aliz nagyon szeretne összebarátkozni Brúnóval, a tehetséges zongoristával. Nap mint nap összefutnak a zeneiskola folyosóján, sőt együtt is próbálnak. Ám mostanában Brúnó furcsán viselkedik, és mindig siet valahová. Lehet, hogy titkol valamit? Majd mi kiderítjük!

A sorozatból ajánljuk még: Barátság tánclépésben 

Geronimo Stilton – Szuperegérhajsza az időben

 

Szerző: Geronimo Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-686-6

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy nap különös látogató érkezik Cin Citybe. Egyenesen a múltból érkezett egy időgéppel. Potyautasa, Billy Bon Bon nagy veszélyt jelent a városra. Ha a csatornapatkányoknak sikerül változtatniuk a múlton, az végzetes lehet! A szuperegerekre vár, hogy megküzdjenek a gonosztevőkkel a jelenben és a múltban egyaránt.

A sorozat újdonsága még: Kőkörszaki olimpia, A káprázatos küldetés

Varázslatok földje – Lángok gyűrűje

 

Szerző: Tea Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-686-6

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Királyi Akadémiát veszély fenyegeti: Egor bűvös lángokkal vette körül az épületet. A kastély és a birodalom jövője azon múlik, hogy az Öt Védelmező időben megtalálja a Szivárványos-zuhatagot, melynek vize kiolthatja a lángokat…

Megjelenés: 2020. október 30., a sorozat korábbi kötetei: Emlékek bűbája, Az álmok őrzői, A titkos küldetés

Kattints a folytatásért erre a linkre!

További kisiskolás újdonságokat találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben is! Folytasd a böngészést a legújabb mesekönyvekkel, ovis könyvekkel és ismeretterjesztő kötetekkel is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!