Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni

Micsoda nyerő felhozatal! Egy édes pici mopsz, egy fenséges unikornis, és egy igazi karácsonyi csoda egy bűbájos, melegszívű könyvben! A kiskutya, aki unikornis akart lenni humorral átitatott, könnyed története mindenkit megérint, és már most nagyszerűen ráhangol az ünnepekre. Összetevők: egy csipetnyi édes esendőség, jó adag vidámság, és egy giga kanál önzetlen szeretet. Na meg mindez egy szuper üzenettel megfűszerezve. Ne feledd: mindig légy önmagad (kivéve, ha lehetsz unikornis is)!

 

A kiskutya, aki unikornis akart lenni

 

Szerző: Bella Swift

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-733-0

Korosztály: 6-10

 

 

 

A történet főhőse, a csupaszív Milli, egy apró mopszkölyök, akinek a legfőbb vágya, hogy majd szerető gazdára leljen. Öten vannak testvérek, és aznap töltik be a 12. hetet. Ma jönnek el értük az új gazdáik, hogy magukkal vigyék őket az örökre szóló otthonukba. Minden kutya tökéletes gazdiról álmodik. Habár a tökéletes mindegyiknek mást jelent… A legmozgalmasabb kis mopsztesó például olyat szeretett volna, amelyiknek óriási kertje van. A legtorkosabb ínyenc gazdira, a leglustább szundikálós gazdira vágyott. De Millinek csakis az számított, hogy nagyon szeressék majd… 

Minden kutyának megvan a tökéletes gazdi párja.

Természetesen mindent meg is tett, hogy így legyen… Oké, néha talán nem találta meg a legjobb módját ennek, de nagyon igyekezett! Már két hónapja élt együtt új gazdájával, Susannel, és morcos szürke macskájával, Mishával. Tudta, hogy nagyon szerencsés kiskutya, hiszen volt bársonyos kutyaágya, a hét minden napjára más csillámos nyakörve, sőt arany tálkája is, de… de a gazdája mindig túl elfoglalt volt ahhoz, hogy foglalkozzon vele. Lelkesedése és odaadása ettől függetlenül töretlen volt. Talán új gazdájának túlzottan is. Amikor ugyanis hazaért, Milli alig tudott betelni vele. Boldogan csaholta, körbeugrálta, szaladgált, játszani hívta…

Mikor megy már bele abba a ráncos fejedbe, tökmag, hogy az emberek nem értik, amit mondasz?

Amikor pedig kötélhúzást játszottak Susan magassarkújával, és ő lendületből hátra esett, Milli boldogan rohant oda, hogy megnyalogassa az arcát, és gratuláljon neki a győzelemért… Egyszóval a kis mopsz nagyon oda tette magát, és soha nem halasztott el egyetlen alkalmat se, hogy az odaadását kifejezze. Egy nap, amikor Susannak mint mindig, most is mennie kellett, Milli úgy döntött egyedül mókázik egy kicsit… Megnézegette a SSSHHH újságokat, aztán folytatta a mókát a PLACCS vizes tálkával, amitől minden olyan nedves lett. Sebaj, gyorsan megszárította a bundáját a trendi kanapén, aztán RECCS hancúrozott egy jót a párnával, és OHHH, de szépen szálltak a tollak a levegőbe! Sikerült el is kapnia párat, igaz, közben CSATT, leütött egy vázát is, majd KATT véletlenül bekapcsolta a távirányítóval a tv-t, és akkor…, nos akkor egy csodálatos dolgot látott…

Egy fehér lovat, aminek ragyogó, szivárványcsíkos szarva és csillogó sörénye volt, és színes szárnyával csapkodva repült az égen.

Csillámka vagyok én, a varázs unikornis,

Teljesítem kívánságod, bármilyen nehéz is!

Légy mindig önmagad, bárki is legyél,

Hacsak nem lehetsz pontosan olyan, mint

ÉÉÉÉÉN!

Annyira menő! – gondolta Milli, és boldogan elszenderült a kanapén, amikor is NEEEE! élénk sikoltozásra ébredt. A padlón ugyanis mindenfelé üvegszilánkok, újságfecnik és tollak hevertek. A fehér kanapé csupa szőr és piszkos mancs nyom volt. Susannél betelt a pohár. Felkapta a mopszkölyköt (Juhéj, végre együtt mehet valahová a gazdival! ) és elrohant vele… de nem közös kalandra, ahogy remélte, hanem egy kutyamenhelyre. Milli egyik pillanatról a másikra gazdátlan lett.

De másnap egy kedves család lépett be a menhely ajtaján. Szeretett kutyájuk fekvőhelyét hozták magukkal, akit nemrég elveszítettek. A kutyák mind a kerítéshez siettek, és hátracsapott füllel, szomorú tekintettel próbálták elérni, hogy az emberek megsajnálják és hazavigyék őket. A család nagyon szomorúnak tűnt, különösen az az unikornis-pólós kislány, ezért Milli odament hozzá, és megnyalta a kezét, hogy felviduljon. Így esett, hogy a kis mopszt hazavitték az ünnepekre, és kapott egy újabb esélyt. De igyekeznie kellett, mert ez a meghívás csakis karácsonyig szólt!

Milli tett pár lépést, és beleszimatolt a levegőbe. Susan lakásának virág-, takarítószer- és macskaalom illata volt. ennek a háznak inkább koszos tornacipő, leves- és zsírkrétaszaga. Tökéletes! – gondolta Milli, és mélyen beszívta az illatot. Pont olyan volt, amilyennek egy lakásnak lennie kell.

Milli felfedezte a lakást, megismerkedett anyával, apával, Finnel, a kamasz fiúval, Rubyval a kistesóval, és a drága Annával is közelebbről. Minden nagyon otthonos volt, és minden olyan meleg és jó. Amikor pedig befészkelte magát a lányok közé, már tudta, hogy hazaérkezett.

De tisztában volt vele, hogy ez még nem az örökre szóló otthona, és csak akkor maradhat ott, ha a család megkedveli, mielőtt eltelnek az ünnepek. Eldöntötte hát, hogy mindent megtesz, hogy ez így is legyen! Tudta, hogy nincs könnyű dolga, mert ez a kedves család talán még nem áll készen arra, hogy egy új kutya – Finn szerint ráadásul egy tökmag! – az életük része legyen. De Milli nem adta fel ilyen könnyen. Igyekezett kivenni a részét a családi életből, és amiben csak tudott, ő is részt vett. Segített a spagetti főzésben, még a karácsonyfa díszítésben is – több, kevesebb sikerrel, ugye. Napról napra egyre jobban megszerette őket, és sok vicces igyekezete ellenére talán ők is egyre jobban megkedvelték. Egy dolog miatt volt csak szomorú… Annának, az ő Annájának a legfőbb vágya nem az volt, hogy kiskutyája, hanem hogy unikornisa legyen.

Milli ezért eldöntötte, hogy minden tőle telhetőt

megfog tenni

azért, hogy

belőle is

igazi unikornis legyen!

Vajon terve sikerrel jár? A kiskutya, aki unikornis akart lenni egy nagyon szerethető mesekönyv, teli bájjal és szívmelengető, vidám jelenetekkel. Egy igazán élvezetes kisiskolás olvasmány, ami nemcsak szórakoztató, de azt is megmutatja, hogy nem kell másnak lennünk ahhoz, hogy elnyerjük mások szeretetét.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Milli, a mopsz épp karácsony előtt veszíti el az otthonát, de szerencsére Anna családja befogadja egy hétre. A játékos kedvű kiskutya nagyon megszereti Annát, és nagyon szeretne örökre vele maradni. De Anna nem vágyik kutyára – ő egy unikornist szeretne, legalábbis Milli szerint. Sikerül-e Millinek unikornissá változnia? Ha rájönne, mit kell ehhez tennie, akkor talán valóra válhatna az álma, hogy otthonra találjon.

Ajánljuk továbbá Matthew Syed: Szuper vagy! című könyvét, valamint a népszerű életrajzi mesekönyvsorozat legújabb, Kertész Edina: A lány, aki csillagász lett című kötetét. Egyszarvú-rajongóknak pedig érdemes átböngészniük a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló írásunkat is! További kisiskolásoknak szóló újdonságokért látogass el erre és erre a bejegyzésünkre!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

80%

Kedves és szórakoztató gyerekkönyv, igazi vidám kisiskolás olvasmány.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény