10 vadiúj kisiskolás könyvmeglepetés

Íme legújabb gyerekkönyves összeállításunk, ezúttal a nyári végi újdonságokból! Válogatásunkban már hatéves kortól szemezgethetnek a gyerekek. A kisebbek bátran gyakorolhatnak, a nagyobbak önállóan belevághatnak, de olvashatunk velük közösen is. Lássuk, milyen könyvcsemegékre számíthatnak a 6-10 évesek, íme 10 vadiúj kisiskolás könyvmeglepetés! Kellemes böngészést!

Loni és a kísértetek

 

Szerző: Vörös István

Illusztrátor: Kasza Júlianna

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-629-6

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerjétek meg Lonit! Az Ilcsey utcában lakik, közel a Duna-­­parthoz, egy négyemeletes belvárosi házban. Vele lakik anya, apa, és a bátyja, Peti is. Loni iskolás – és ember­gyerek. Persze, hogy embergyerek, miért kell ezt külön hangsúlyozni? Mert ugyanebben a házban lakik Levélke is! Hogy ki ő? Levélke kísértet, és éppen ötszáz éves. Levélke, a kísértetlány és Loni, az emberlány mégis jó barátok lesznek. Különleges és hétköznapi kalandjaikról szól Vörös ­István mesekönyve – hiszen ami Loninak természetes, azon Levél­ke csodálkozik, ami meg Levélke számára mindennapos, az Loninak újdonság. Így eshet meg, hogy Levélke életében először elmegy vásárolni – Loni viszont seprűn lovagol. Kasza Julianna szuper kísértet(i)es rajzaival!

Megjelenés: 2020. augusztus 14., ajánljuk továbbá Dér Adrienn: A kaszabmanó, valamint Wéber Anikó: Visszhangország című meseregényét.

Nyomozás a suliban 4. – A szalamandra hajsza

 

Szerző: Jean-Philippe Arrou-Vignod

Kiadó: Vivandra Kft. (2020)

ISBN: 978-615-534-734-4

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A rázós ügyek szakértői, a Nyomozás a suliban főhősei, Rémi, Matild és Pedál Pepe a vakáció elején nyomban szenvedélyes kalandba keverednek, ezúttal a Loire menti kastélyok környékén. Kincsvadászat! Meg kell találni az Aranyszalamandrát, egy szobrot, ami nemcsak hőseinket, hanem még sokakat érdekel…túlságosan is sokakat! Rejtélyek és a veszélyes helyzetek követik egymást szakadatlanul. Az első kötetben megismert Sziporka tanár úr is visszatér!

Megjelenés: 2020. augusztus 24., Ajánljuk továbbá Ulrike Rylance Bors Bori – Kémek a strandon valamint Bors Bori – Kirándul az osztály című könyvét.

Márk, aki hatévesen megmentette a világot

 

Szerző: Kerékgyártó István

Illusztrátor: Metzing Eszter

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-609-8

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

– Kedves Márk – hallatszott a készülékből –, csak te mentheted meg a világot, az emberiség jövője a te kezedben van. Vállalnál egy űrutazást a Szaturnuszra? Ott bekellene hatolnod a Spero űrbázisba, ami csak neked sikerülhet. Márk belegondolt a feladat nagyságába, sóhajtott, majd bólintott egy aprót, és ezt mondta a telefonba:
– Igen, vállalom. Ha ezzel megmenthetem az emberiséget, akkor természetesen vállalom.

Kerékgyártó István (Trüffel Milán, Rükverc, Hurok) első meseregénye a hatéves Márkról  – Márkhoz hasonlóan ügyes, okos, bátor ovisok és kisiskolások részére!

Megjelenés: 2020. augusztus 14., ajánljuk továbbá A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket (Klaus Hagerup), valamint a Tili és Tiló (Acsai Rolnad) című meseregényeket is.

Öten a Kőhegyen

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Pikler Éva

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-610-4

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Három gyerek és két kutya baktat a lassan alkonyodó erdőben… Vajon hogy kerülnek a gyerekek egyedül a Kőhegyre, és mi a céljuk? Mi lehet az a Fontos Dolog, amit keresnek, amit végre akarnak hajtani? Miért nem szóltak róla a szüleiknek? Bozó, Julka és Zsiga segíteni akarnak egy barátjuknak, de nem szeretnék, ha a felnőttek beleszólnának a dolgukba. Igyekeznek önállóan megoldani egy nehéz helyzetet, de úgy tűnik, hogy minden ellenük dolgozik – eltévednek, lemerül a telefonjuk, közeledik az este. Nem marad más, mint a híres kutyaorr és kutyahűség!

Megjelenés: 2020. augusztus 14., a szerzőtől olvashatod még: Matricás Laci, a híres rabló, Matricás Laci és a múzeumi rablás (Most én olvasok!)

Odin és bandája – Viking mitológia újratöltve

 

Szerző: Frank Schweiger

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-655-2

Korosztály: 8+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ütős történetek a legrafkósabb és legtökkelütöttebb viking ászokról! Szereted Thor, a szuperhős, Erik, a viking vagy épp Hablaty és Fogatlan történeteit? Itt az idő, hogy megismerj még több viking mítoszt, istent és hőst! Tudod-e, hogyan lopták el Thor, a tökfejű mennydörgésisten legendás kalapácsát? És ki lehet Hel, a depis szörnylány? Vajon miért van sárkány a viking hajók elején? Ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ez a könyv neked szól! A viking mitológia legvadabb mondái vadiúj csomagolásban. Mítoszok első kézből – Odin, az ász nagyfőnök isteni parancsára!

Megjelenés: 2020. augusztus 28.

Most én olvasok – Kisvasút a pincében (3. szint)

 

Szerző: Szabó Borbála

Illusztrátor: Baranyai (b) András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-610-4

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az átszívó porszívó egy különleges napra repíti a testvéreket: 1944 karácsonyára. Mamóék és a ház lakói a pincébe húzódnak az ostrom elől. De ugye a terepasztal is meg fog menekülni? Lehet, hogy ehhez igazi karácsonyi csoda kell! A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar ­”olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első nagybetűs kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

Megjelenés: 2020. augusztus 14., Szabó Borbála Most én olvasok! sorozatának eddig megjelent kötetei: A nagyok is voltak kicsik (nagybetűs szint), Az átszívó porszívó (1. szint), (Ne) legyél (mindig) rendes! (2. szint)

A Most én olvasok! sorozatból ajánljuk még: Dávid Ádám: Koppány betűket firkál (Nagybetűs szint), Igaz Dóra: Tiki otthonra talál (Nagybetűs szint)

Disney Suli – Olvasni jó! Születésnapi meglepetés (1. szint)

 

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-820-7

Korosztály: 5-8

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Villám és barátai valamiben sántikálnak! Semmi rosszban, csak szeretnék meglepni Matukát egy születésnapi bulival. Csak nehogy ők lepődjenek meg!

A Disney Suli – Olvasni jó! sorozat verdás újdonsága még: Autósuli (2. szint), Buli a roncstelepen (3. szint). AIsmerkedj meg a Disney Suli Számolni jó! sorozatával is! 

Nagy Póniszív-olvasókönyv

 

Szerző: Usch Luhn

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-111-9

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Póniszív felriadt álmából. – Huhuhu! – Egy gyöngybagolypár repült el a ménes felett. – Sárkányok a nyírfaerdőben! Huhuhu! Mindjárt ideérnek, meneküljünk! Sárkányok? Itt nálunk? Lehetetlen, gondolta Póniszív. – Utánanézek, mi történt! – kiáltotta a ménesnek, és sietve elrohant.

A kis vadpóni, Póniszív és a barátai fantasztikus kalandokat élnek át az erdőben. Egy vörösbegy veszélybe kerül, az aranyos kisrókák, Snikk, Snakk és Snukk kalandra vágynak, a méhek különleges versenyt rendeznek. És amikor feljön a hold, a ménes nyugovóra tér… 33 mese elalváshoz, vasárnap reggelekre vagy esős délutánokra.

Megjelenés: 2020. szeptember 30., ajánljuk továbbá az Olvass Borival! sorozat újdonságát, a Bori és a vad póni című olvasássegítő mesekönyvet is (a bejegyzésre kattintva a Barátnőm, Bori – Írás-előkészítő feladatok foglalkoztatóról is olvashatsz).

A bajba jutott őzgida

 

Szerző: Holly Webb

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-457-759-1

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Loláék kertjének árnyékos zugaiban titokzatos és félénk őzek rejtőzködnek…
Amikor Lola új házba költözik az anyukájával, aggódik, mert maga mögött kell hagynia a régi életét. Ám a változás néhány jó dolgot is hoz. Szereti új otthonát a hatalmas, elvadult kerttel, ahová néha belátogatnak az őzek egy törött kerítésen át. Egy nap a kislány rábukkan egy őzgidára, aki, úgy tűnik, bajban van. Lola elhatározza, hogy megtesz mindent, amit csak tud, hogy segítsen a megrettent kis állaton. De vajon képes lesz rá egyedül?

Érdekelhet még Mechler Anna: Bíborka és a varázsfőzet, valamint Olina és a varázsszirmok című mesekönyvek is.

Szandi meséi 8. – A fesztivál

 

Szerző: Alexa Pearl

Illusztrátor: Paco Sordo

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-483-202-7

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szandi az Uralkodók Szigetén megkapta élete első hercegnői feladatát: közelebb kell hoznia egymáshoz a két ménest. Ám a meghitt ünneplés helyett hatalmas feladathegy szakad a nyakába, és a körülötte lévők sem könnyítik meg a dolgát… Vajon úrrá tud-e lenni a helyzeten, vagy élete első feladatával rögtön kudarcot is vall?

Ajánljuk továbbá a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló írásunkat is!  

Folytasd a böngészést az augusztusi és a nyár eleji kisiskolás újdonságokkal! A 6-12 éveseknek válogathatsz továbbá ebben  és ebben az összeállításunkban is!

TIPP: böngészd át a legújabb iskola-előkészítő füzetekről szóló összeállításunkat!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató