Vadadi Adrienn: Matricás Laci és a múzeumi rablás

A Most én olvasok! sorozat égisze alatt népszerű kortárs magyar szerzők – Berg Judit, Finy Petra, Igaz Dóra, Gévai Csilla, Wéber Anikó, Kertész Erzsi és Vadadi Adrienn olvasástanulást segítő mesekönyvei jelennek meg. Minden szerző négy, különböző nehézségi szintű könyvet ír minisorozatában, ahol a történetek összefüggnek, de a részek önállóan is olvashatók. A Pozsonyi Pagony kezdeményezéséhez Vadadi Adrienn Matricás Laci történeteivel csatlakozott. Mutatjuk a rablós történet második, 2-es nehézségi szintű részét!

 

Matricás Laci és a múzeumi rablás

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Mayer Tamás

Kiadó:  Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-431-5

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői négy-négy könyvet írnak, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. Vadadi Adrienn meséjében Matricás Laci, a híres rabló úgy dönt, udvari kalitkát készít a papagájának. Ám ehhez rabolnia kell pár apróságot… El is indul, de útközben a minden lében kanál Sárikába ütközik. Márpedig ő senkitől sem fél, csakis Sárikától!

Nézd meg a Matricás Laci első részének belapozóját is! A Most én olvasok! sorozatról ebben a bejegyzésünkben írtunk bővebben. Ajánljuk továbbá a legjobb iskolára felkészítő mesekönyvekről és a legjobb ABC-s könyvekről szóló írásunkat is. Vadadi Adrienn Óvodás lettem! sorozatáról és a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekről ebben a bejegyzésünkben olvashatsz. A sorozat bekerült  legjobb magyar óvodás mesesorozatok közé is, olvasd el, miért, és hogy melyik mesekönyvek kerültek még a toplistába! Vadadi Adrienn Nyomás a suliba! című könyvéről a legjobb iskolára felkészítő könyvek cikkünkben olvashatsz, a Kockacukor lovassuli című kötetével pedig a legjobb iskolásoknak szóló mesekönyvek című írásunkban találkozhatsz.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkatis, hogy ne maradj le egyetlen cikkünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató