Vadadi Adrienn: Matricás Laci, a híres rabló

A Most én olvasok! sorozatban népszerű kortárs magyar szerzők olvasástanulást segítő könyvei sorakoznak fel. Minden szerző négy, különböző nehézségi szintű könyvet ír minisorozatában, ahol a történetek összefüggnek, de a részek önállóan is olvashatók. A sorozatban Berg Judit, Finy Petra, Igaz Dóra, Gévai Csilla, Wéber Anikó és Kertész Erzsi mellett Vadadi Adrienn is képviselteti magát Matricás Laci történeteivel. Mutatjuk az első részt!

 

Matricás Laci, a híres rabló

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Mayer Tamás

Kiadó:  Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-399-8

Korosztály: 5-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői négy-négy könyvet írnak, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. Vadadi Adrienn meséjében Matricás Laci, a híres rabló nyomába ered Sárika, ez a minden lében kanál kislány, hogy kinyomozza, Laci tényleg elrabolta-e még a kisbaba cumiját is… Ha kíváncsi vagy, mit lopott Laci, tarts velük!

Nézd meg a sorozat második részének – Matricás Laci és a múzeumi rablás – belapozóját is! A Most én olvasok! sorozatról ebben a bejegyzésünkben írtunk bővebben. Ajánljuk továbbá a legjobb iskolára felkészítő könyvekről és a legjobb ABC-s könyvekrőlszóló írásunkat is. Vadadi Adrienn Kockacukor lovassuli-sorozata bekerült a legjobb iskolásoknak szóló mesekönyvek közé. Az Óvodás lettem! sorozatáról és a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekről ebben a bejegyzésünkben olvashatsz. A sorozat bekerült  legjobb magyar óvodás mesesorozatok közé is, olvasd el, miért! Vadadi Adrienn Nyomás a suliba! című könyvéről pedig a legjobb iskolára felkészítő könyvek cikkünkben olvashatsz.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen cikkünkről sem.