10 izgalmas könyvújdonság 7-14 éveseknek

Utánajártunk, milyen könyvmegjelenésekre számíthatnak az iskolás gyerekek az elkövetkező időszakban. Te is szeretnél valami újdonságot a könyvespolcodra? Válogass a premierekből, és hamarosan nálad lehet bármelyik kötet. Ha azonban nem szeretnéd megvárni, amíg kedvenc könyveid legördülnek a nyomdaszalagról, érdemes átböngészned az áprilisi, a márciusi, a februári, na meg az év első kisiskolás könyvpremiereit is! Most pedig lássuk, melyik a 10 legizgalmasabb könyvújdonság 7-14 éveseknek!

Clarice Bean, ne nézz oda!

 

Szerző: Lauren Child

Kiadó: Csimota Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-564-956-1

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Clarice Bean a Legnyomasztóbb parák füzetébe gyűjti össze a félelmeit, amelyek foglalkoztatják. Az egész könyv arról szól, hogyan kerüld ki a rázós helyzeteket, hogyan mássz ki belőlük, hogyan kezeld őket. Ám az a para, amitől nem is gondoltad, hogy paráznod kéne – nos, attól kell a leginkább paráznod, és ez nem más, mint a változás. Ez néha akkor következik be, amikor a legkevésbé számítasz rá, és sajnos nem lehet egy alkalmas pillanatban meglógni, és elfutni, ahogy a lábad bírja!

Megjelenés: 2020. május 7., a sorozat korábbi kötetei: Abszolút Clarice Bean, Clarice Bean helyesíráspara

A zöld macska és a hét domb kincse

 

Szerző: Ruff Orsolya

Illusztrátor: Megyeri Annamária

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: I978-963-403-840-5

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Magnusz a macska, a vándorok gondtalan életét éli. Ám amikor a Hét Domb vidéke felé közeledik, váratlanul rajtaütnek, és Kampó, a földikutya színe elé viszik, aki mágusnak adja ki magát, és megígérte, hogy segít az erdő népén. A források elapadtak, az élelem fogyóban van. Kicsoda valójában a titokzatos zöld macska? Sikerül-e megszerezni a hetedik domb kincsét és megmenteni az erdő népét? A sorozat harmadik részében ezúttal visszautazunk az időben, és megtudjuk hogyan kezdődött a történet, sőt, újra találkozhatunk egy régi ismerősünkkel. Fordulatos, kalandokban bővelkedő gyerekregény az állatok kedvelőinek.

Megjelenés: 2020. május 29., a Zöld macska-sorozat további részei: A zöld macska titka, A zöld macska és a titkos átjáró

Mihályi Csongor és az időgyurma

 

Szerző: Bendl Vera

Illusztrátor: Remsey Dávid

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-562-6

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Helló, srácok és lányok, az én nevem Mihályi Csongor, december 13-án leszek 9 éves, anyukám Katona Boglárka, apukám Mihályi György, de több privát adatot most nem áll módomban közölni, annyit viszont mondhatok, hogy most elmesélem a nagyon titkos kalandunkat, ami két óra közti szünetben történt, de majdnem egy egész napon át tartott, mert a barátaimmal – mondjuk ez nem publikus, de – csináltunk egy időgyurmát, kihúztuk a tíz percet sokkal többre, és elindultunk Párizsba, ami iszonyú izgalmasra sikerült: NAGYON nehéz döntéseket kellett hoznunk nem csak arról, hogy ér-e bliccelni vagy nem, hogy hogyan jussunk el az Eiffel-toronyhoz, de arról is, hogy akarunk-e teljesen megváltozni, vagy mégis jók vagyunk mi így is, ahogy vagyunk. Közben rájöttünk, hogy mennyire szeretjük mi egymást így hárman. Vagy négyen. Pedig még csak nem is hasonlítunk! Durva, nem?

Megjelenés: 2020. április 21., ajánljuk továbbá Wéber Anikó: Visszhangország, valamint Lilien Berg: Kincső és az álomherceg című meseregényeket is.

A láma, aki koszorúslány lett

 

Szerző: Bella Swift

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-784-2

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Esküvői örömök és láma-dráma! Koszorúslány kerestetik? Nem prob-láma! Itt van Lulu, a láma, szolgálatára! Az Almafa tanya bajban van! De Jakab gazda még megmentheti egy igazi tanyasi lagzival. Csakhogy az ifjú pár egyedül nem boldogul. Így Lulu, a láma intézi a tortát. Meg a virágokat. Sőt, koszorúslánynak is örömmel felcsap! Legjobb barátja, a kis Avani segítségével munkához lát, de képes lesz-e megmenteni a menyegzőt – és az Almafa tanyát?

Megjelenés: 2020. május 7., a szerzőtől ajánljuk továbbá: A kiskutya, aki unikornis akart lenni

Vámpírtündér –Holdas Hanna és a lámpaláz 

 

Szerző: Harriet Muncaste

Kiadó: Móra Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-603-9

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Holdas Hanna különleges kislány, hiszen vámpírtündér. Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Közeledik a vámpírbál, és Hanna már alig várja. De van egy kis gond: a vámpír gyerekeknek tehetségkutató versenyt szerveznek. Hanna úgy érzi, semmilyen “vámpíros” dologhoz nincs tehetsége. Mi lesz, ha a közönség kineveti? Kezdetét veszi a bál… De vajon színpadra áll-e Hanna?

Megjelenés: 2020. május 29., érdekelhet még Barbara Cantini: Halálka, Halálka és az undok unokaöcs című mesekönyve.

Nyisd ki ezt a naplót!

 

Szerző: Szaszkó Gabriella

Kiadó: Maxim Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-499-299-8

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

KEDVES OLVASÓ! Most egy nagyon különleges olvasónaplót tartasz a kezedben, ami varázslatos utazásra repít egy számodra nem is olyan ismeretlen helyre. Ebben a Naplóban egyedülálló feladatokon keresztül jegyezheted fel/gyűjtheted össze eddigi olvasmányélményeidet és azokat a könyveket, amiket még el szeretnél olvasni. A Napló oldalain cetlikre írhatod, hogy éppen mely könyvek alapján oldottad meg a feladatot, vagy melyek adtak ötletet, inspirációt. Az elkészült munkáidat oszd meg az Instagramon és Facebookon, és jelölj be minket, hogy gyönyörködhessünk a megoldásaidban! Használd a #dreamnaplo hashtaget! Merülj el szabadon a lapok között, engedd el magad, itt biztonságban vagy! Ragadd meg a kedvenc könyveidet, és utazz velünk az olvasás és az alkotás világába a lehető legkülönlegesebb módon!
Jó szórakozást kívánunk a feladatokhoz! Alkossunk közösen!

Megjelenés: 2020. május 11.

Disney – Ne érezz, ne kérdezz! Sorsfordító történetek

 

Szerző: Jen Calonita

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-835-1

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mi lett volna, ha Elza és Anna nem is ismerik egymást? Egy napon Elza lesz Arandelle királynője. Rengeteg felelősséggel és elvárással kell majd megbirkóznia, a megválaszolatlan kérdésekről nem is szólva. Vajon milyen vezető válik majd belőle? Mikor kell kérőt választania? És vajon miért él benne régóta mélyen elrejtve az érzés, hogy egy nagyon fontos része hiányzik? Szülei váratlan halála után Elzának hamarabb kell választ találnia az életét övező számtalan kérdésre, mint remélte. A királyság egyetlen uralkodójaként magányosabbnak érzi magát, mint valaha. Amikor azonban titokzatos erők lépnek működésbe, Elza elvesztett gyermekkori emlékei kezdenek visszatérni – képek jelennek meg előtte egy hozzá nagyon hasonló kislányról. Hogy kitöltse a benne lakozó űrt, Elza embert próbáló utazásra indul jeges királyságán át, hogy visszafordítson egy szörnyű átkot…, és megtalálja Arandelle elveszett hercegnőjét.

Megjelenés: 2020. május 25., érdekelhet még: 5 perces húsvéti történetek5 perces Marvel történetek, 5 perces Pókember történetek

Unikornis mentőcsapat – Sárkányok szökésben

 

Szerzők: Adam Gidwitz – Jesse Casey

Kiadó: Maxim Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-499-214-1

Korosztály: 9-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mito Fauna professzor vagyok, én alapítottam a kalandvágyók titkos klubját, az Unikornismentő csapatot. Mi vagyunk azok, akik védelmet nyújtunk a mítoszok és legendák lényeinek. Azonban az ellenfeleink erősek, nagy hatalmúak és kegyetlenek, így rettentően nagy szükségünk lenne szövetségesekre. Segítenél nekünk? Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy kockára kell tenned az életedet? Csatlakoznál az Unikornismentőkhöz? Remélem, igen! A lényeknek szükségük van rád. A hatalmas, kék óceán túlpartján a baszkföldi hegyek között egy félelmetes sárkánynak nyoma veszett. Az unikornismentő-csapat az egyetlen, amely képes rá, hogy felkutassa és megmentse őt. Elliot és Uchenna – meg persze a kis Jersey Ördög – alig tértek még magukhoz az első kalandjukból Fauna professzorral, amikor a tanár egy újabb kéréssel áll eléjük. Csakhogy ezúttal át kell szelniük az óceánt, hogy egy eltűnt sárkány nyomába eredjenek. Ez a kaland nem várt veszélyeket tartogat, és ahogy követik a nyomokat, olyan titokra bukkannak, amire egyikük sem számított.

Megjelenés: 2020. április 21., a sorozatban már megjelent: Unikornis mentőcsapat – Szörnyecske a hátizsákban. Ajánljuk továbbá a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló bejegyzésünket is.

Panthera 4. – A jégmadár útja

 

Szerző: Kertész Erzsi

Illusztrátor: Bernát Barbara

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-591-6

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Pantherán a havonjárók népének csupán egyetlen képviselője él: Jávor. Számára az a legnagyobb élmény, ha egy szál ingben, mezítláb futhat a kristályosra fagyott havon, vagy ha jégcsapot rágcsálhat uzsonna gyanánt. Álmaiban újra és újra felbukkan a népe, amelyről szinte emlékei sincsenek, de a vágy, hogy egyszer a nyomukra bukkan, időnként olyan erőssé válik, hogy aludni sem hagyja. Jávor elindulna felkutatni a havon-járókat, de nem teheti. Hiszen még kisfiú. Igaz, amolyan minden lében kanál fajta, akivel és aki körül mindig történik valami, amitől az egész körülötte lévő világ felforgatódik – bár Jávor ezt általában észre sem veszi… Most Aurával, a szabotőr lánnyal és egy titokzatos, Ander nevű pilótával hármasban elhagyják a Pantherát, és egy fantasztikus küldetés részesei lesznek.

Megjelenés: 2020. május 11.

A gémer, a vlogger és a sztár – Tudtad, hogy te is lehetsz szuperhős?

 

Szerző: Beck Andrea

Kiadó: Beck M. Menedzsment Kft. (2020)

ISBN: 978-615-807-063-8

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudtad, hogy te is lehetsz szuperhős? Nem kell hozzá varázserő, sem különleges képességek, az is éppen elég, ha önmagadat adod. Persze azért nem árt, ha olyan tulajdonságokkal is rendelkezel, mint a könyv főszereplői: Noémi, Zsombi és Dani, a három tinédzser, akiket egy számítógépes program választott ki a nagy feladatra. Egyébként sem kedvük, sem idejük nem volt arra, hogy a világot megmentsék. Bőven elég volt a sikeres énekes, videós, illetve gémer szerepekkel járó feladatok sokasága a suli, edzés és egyebek mellett. Most meg még ez is?! Csakhogy az elég meggyőző tud lenni, ha az embert ez a bizonyos program nemcsak kiválasztja, de különböző trükkök segítségével még el is rabolja, hogy beszervezze. Arról már nem is beszélve, mennyi hasznos dolgot lehet megtudni egy ilyen küldetésen például barátságról, kiközösítésről, arról, hogy másnak is lehetnek félelmei, hogy bárki hibázhat, és hogy nem minden(ki) az, aminek látszik.

Megjelenés: 2020. április 9., ajánljuk figyelmedbe továbbá Matthew Syed: Szuper vagy! című motivációs gyerekkönyvét is.

Böngészd át az áprilisi óvodás és kisiskolás megjelenésekről szóló összeállításunkat is, vagy kattints a linkekre a márciusi óvodás és kisiskolás könyvújdonságaiért. A februári könyvajánlókat itt és itt tudod elérni!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató