Igaz Dóra: Tiki otthonra talál

Igaz Dóra (Holnapra kutya bajod! Egy fiú a csapatból) Most én olvasok! sorozata új kötettel, a NAGYBETŰS szinttel bővült. A Tiki otthonra talál nemcsak az olvasástanulásban, hanem az iskolára való felkészülésben is segíthet a gyerekeknek. 

 

Tiki otthonra talál

 

Szerző: Igaz Dóra

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-494-0

Korosztály: 5-7

 

 

Ebben a részben Pali és Luca még nem iskolások, de alig várják, hogy azok legyenek. Olyan nagyok, hogy akár egy kisállatról is gondoskodjanak. Az óvoda és az iskola között ugyanis volt egy állatbolt, aminek a kirakatában lakott Tiki, a kedves szemű, barna foltos hörcsög. Az ovisok gyakran megálltak a kirakat előtt, hogy megcsodálják. Amikor aztán végre becsengettek és eljött az iskola, az első béseket egy különleges meglepetés várta. A történet végére az is kiderül, hogy mennyire tud törődni az állatokkal egy igazi iskolás. 

A Most én olvasok! a Pagony pedagógusi szakértelemmel megtámogatott olvasástanulás segítő sorozata, a legkedveltebb kortárs magyar szerzőik tollából. A kötetek különböző nehézségi fokozatban íródtak, ahol a történetek összefüggnek, de a részek önállóan is olvashatók. A sorozat újdonsága az eddigieket megelőző NAGYBETŰS szint, amely a legkisebb olvasóknak szól. Az önálló olvasás sikerélményét a csupa nyomtatott nagybetű, a rövid, könnyen kiolvasható mondatok és az egyszerű, könnyen követhető történetek garantálják.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Pali már alig várja, hogy iskolás legyen! Főleg mert egy óvodás még nem tud egyedül gondoskodni egy kisállatról. Pedig Palinak nagyon tetszik az a hörcsög, akit nap mint nap megcsodál a kisállatbolt kirakatában… A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk.
A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

A sorozat kötetei: Tiki otthonra talál, Az első bé hörcsöge, Ültetés az első bében, Az elveszett távirányító, Az erdei iskola

NAGYBETŰS szinten elérhető kötetek: Wéber Anikó: Marci-sorozatából a Marci iskolás lesz, Vadadi Adrienn: Matricás Laci-sorozatából a Matricás Laci és a csokitorta, valamint Dávid Ádám tollából a Koppány betűket firkál.

Ajánljuk továbbá a legújabb iskolára felkészítő foglalkoztatókról, és a kisiskolás gyakorlófüzetekről szóló összeállításunkat is! Érdekelhet még a TOP 7 ábécéskönyv gyerekeknek című bejegyzésünk, illetve a legjobb iskolára felkészítő mesekönyvekről szóló írásunk.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató