Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi

A pajkos Garabonci Gréti a kisiskolások kedvenc karaktere, aki habár első ránézésre olyan, mint egy átlagos nyolcéves, egy valamiben mégis különbözik tőlük: ő ugyanis varázsolni is tud! Ebben a részben Grétit nagy megtiszteltetés éri, ő az a szerencsés, aki hazaviheti a húsvéti szünetre Mankát, az igazgató úr nyusziját. Ám ahogy az lenni szokott, egy kis kalamajka most sem maradhat el.

Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi

 

Szerző: Wanda Coven

Kiadó: Naphegy Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-476-044-3

Korosztály: 6-10

 

 

 

Az egész nagyon jól indult, Gréti igyekezett is tartani magát a „Nyúltartási szabályok Mankához“ című fontosságos szabályzat minden pontjához. Apának pedig külön meg is ígérte, hogy csakis akkor veszi ki Mankát a ketrecéből, ha egy felnőtt is jelen van. Elérkezett a nagy családi tojásfestés ideje, amire idén különösen szemkápráztató színekkel készültek: volt sziporkázó arany ezüsttel, neonrózsaszín, -sárga és -kék színek, és ráadásként csillámot is kevertek a festékekbe! A gyerekek 6-6 tojást festettek, és díszítettek fel mindenféle cukiságokkal, répákkal, nyuszikkal – tökéletesek lettek! Gréti annyira el volt ragadtatva a végeredménytől, hogy úgy gondolta, nem lehet abból semmi gond, ha megmutatja Mankának is. De a kedves szándéka balul sült el: nyuszi hopp! Manka egyszer csak kiugrott a kezéből és a tojások reccs, reccs szerte repültek, a festékek placcs, placcs beborítottak mindent, még Manka hófehér bundáját is. Ajjaj, most mi lesz? Nem viheti így vissza az iskolába! Gréti nem szívesen állt a szülei elé, jobbnak látta, ha inkább megpróbálja egyedül megoldani a helyzetet. Vajon sikerül Grétinek helyrehoznia, vagy kiderül minden?

A Garabonci Gréti-sorozat kiváló választás kezdő olvasóknak. Nagy betűk, könnyen olvasható szöveg, sok-sok vidám kép és szórakoztató történetek várják a gyerekeket – ezúttal még kézre állóbb, kisebb, praktikus méretben,  és kemény borítós kivitelben.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az osztályban Garabonci Grétit éri az a szerencse, hogy hazaviheti az iskolaigazgató úr nyusziját a húsvéti szünetre. Megígéri, hogy nagyon fog rá vigyázni. De azután, mint ahogy az már máskor is előfordult, megszeg egy fontos szabályt. Ezúttal egy nyúltartási szabályt. Kétségbeesetten próbál a varázsereje segítségével gyors megoldásra jutni, de ezúttal is bebizonyosodik: a legfontosabb az őszinteség. Bűbájos sorozat kis olvasóknak! Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

A sorozatból elérhető még: Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés, Garabonci Gréti táborba megy, Garabonci Gréti táncra perdül, Garabonci Gréti varázsol, Garabonci Gréti nagy titka, Garabonci Gréti beöltözik, Garabonci Gréti  szemüveges lesz, Garabonci Gréti  táborba megy, Garabonci Gréti  és a sütisütő verseny, Garabonci Gréti és a titkos imádó . Érdekelhet még Ulrike Rylance: Bors Bori – Kémek a strandon és Kirándul az osztály című ifjúsági könyvek is.

Ajánljuk továbbá a legjobb húsvéti mesekönyvekről, valamint az idei nyuszis könyvújdonságokról szóló összeállításunkat is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató