Varró Dániel: Csütörtök, a kisördög

Varró Dániel legújabb verses mesekönyvében egy ördögfiókáé a főszerep. Csütörtök, a pajkos ördögfi, Ördögpapa és Anyubanya középső szülötte, egy huncut, óvodás lurkó. A könyv két mesét is tartalmaz, Csütörtök, a kisördög és az ördöngös molnár, valamint Az ördög nem alszik címmel. Az első történetben Csütörtök a vízimolnár segítségét kéri, hogy kiűzzék a házukból a kártevőket. De vajon miért lepték el a lakásukat az egerek, pockok, ürgék, hörcsögök, patkányok…, na meg egy hangya?!? A második mesében a zöld pizsamás ördögfióka felmászik az égig érő tetejetlen fára, hogy kiderítse miért fogyott el a Hold az égen. Te próbáltál már Hold-puzzle-t kirakni? Varró Dániel meséit nagyszerűen egészítik ki Agócs Írisz kedvesen humoros illusztrációi. Mutatjuk közelebbről!

 

Csütörtök, a kisördög

Szerző: Varró Dániel

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Jelenkor Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-676-782-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A három ördögfióka – Bezzeg, Csütörtök és a legkisebb, Sáti – soha nem unatkozik. Náluk aztán igazán zajlik az élet. Szegény mamájuk, Anyubanya éppen a morzsákra gyűlő rágcsálókkal birkózik, elküldi hát Csütörtököt az ördöngös molnárért, hogy közösen próbálják elűzni a kártevőket. A második történetben az esti mese közben Csütörtök észreveszi, már alig látja a könyv lapjait, olyan sötét lett. A házból kiszökve meglátja Mirkót, a kis markolábot, aki épp felfalja a Holdat… Varró Dániel vadonatúj verses meséit óvodás kortól ajánljuk, bár tudjuk, a szerzőtől megszokott módon a szülők, nagyszülők és dédszülők is hamar megkedvelik a legújabb mesehőst: a cserfes Csütörtököt. A kötet első meséje diafilmen is kapható!

Kedvencünk még Varró Dániel: A szomjas troll című kötete is. Kattints a linkre és nézd meg a könyv belapozóját!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.