15 menő könyvújdonság 3-6 éveseknek

Helló, szeptember! Legújabb könyvajánlónkban már az őszi hónapokra válogatunk olvasnivalót, és a főszereplők a mindenre kíváncsi, mindenre nyitott, mindig úton ovis korosztály. Jó hírrel szolgálhatunk, mert a kiadók ebben a hónapban is számtalan izgalmas kötettel lepik meg őket, akár csak a nyár folyamán. Következzen hát a bemutató: íme 15 menő könyvújdonság 3-6 éveseknek!

Vad szimfónia

 

Szerző: Dan Brown

Illusztrátor: Susan Batori

Kiadó: Gabo Kiadó (2020)

ISBN: 9789634069508

Korosztály: 4-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egér maestro fergeteges szimfonikus meglepetésre készül! Kitalálod, mihez hangol? Kövesd a kalandjait és keresd meg a hátrahagyott nyomokat! Készen állsz egy vad kalandra? Kövesd Egér maestrót és zenész barátait lombkoronákon és tengereken keresztül! Találkozhatsz hatalmas kék bálnával és fürge gepárddal, parányi bogarakkal és kecses hattyúkkal, akik mindegyike egy-egy titkot tár fel. Útközben rábukkanhatsz a meglepetésekre, amelyeket Egér maestro hagyott a számodra: egy rejtőzködő, zümmögő dongóra és összekevert betűkre, amelyekből kirakhatod a következő nyomot, és még egy rejtjeles üzenetet is! Dan Brown, a híres bestseller szerző első gyerekeknek készült képeskönyve gondosan kimunkált, titokzatos, zenés és egyedülállóan szórakoztató! A könyv ingyenes applikációt és a szerző zeneművét tartalmazza!

Megjelenés: 2020. szeptember 1., Dan Brown újdonsága mellett ajánljuk még a népszerű Mesék az Operából-sorozatot is, amit Acsai Roland: Hunyadi László című kötete kapcsán mutattunk be bővebben.

Összeköt a barátság

 

Szerző: Farkas Nóra

Illusztrátor: Szepesi Szűcs Barbara

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-838-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kobak nem szeret elbúcsúzni az anyukájától reggel az óvodában. Ilyenkor durcás, még az autók sem tudják felvidítani, sőt, Pannival sem akar együtt játszani. Hátat fordítanak egymásnak, és külön építenek. Csakhogy végül mégis kiderül, milyen jó móka a közös játék.

Megjelenés: 2020. augusztus 26. A gördülékeny óvodakezdéshez ajánljuk még a szerző Összeköt a szeretet című beszoktatós mesekönyvét is, valamint a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekről szóló összeállításunkat. Ajánljuk még Farkas Nóra: Apa szeret! című bűbájos mesekönyvét is.

Bodzaszörp – Mesék nagymamákról és nagypapákról

 

Szerző: Finy Petra

Illusztrátor: Bogdán Viki

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-879-5

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vannak bizonyos színek, illatok, hangok, melyeket a nagyszüleinkhez kapcsolunk. A cseresznye pirosa, a bodza illata, vagy a lágy dúdolás, amivel a mama álomba ringat. A nagyszülők olyan szeretetet tudnak adni, melyet senki más, mégis talán méltatlanul kevés történet szól róluk. Ebben a könyvben viszont minden mese nekik tiszteleg. Hiszen ők is segíthetnek az unokájuknak, ha fél, dühös, vagy ha úgy érzi, már soha nem tud örülni. Ők lehetnek a támaszok egy válásnál, csúfolásnál, egy barát költözésénél. Vagy épp társak, mondjuk, a lombházépítésben. Arra is fény derül, milyen mókásak tudnak lenni a nagyszülők. Milyen jó, amikor a szülők szülei is ott vannak, ha szükség van rájuk. Ezzel a néhány mesével szeretnénk megköszönni nekik azt a rengeteg gondoskodást, amivel a gyerekeket – unokákat és szüleiket is – támogatják. A történetek az érzelmek és a szeretet kertjébe vezetnek, ahol Bogdán Viki szívmelengető illusztrációi kísérik végig az olvasót.

Megjelenés: 2020. szeptember 10. A nagyszülői szeretet jegyében ajánljuk továbbá Molnár Krisztina Rita: Sálmese című megindító mesekönyvét, valamint Marta Gómez Mata: Nagymamák és nagypapák világa című gyönyörű képeskönyvét is.

Alma Magdi 2. – Barátok a Vadrózsa utcából

 

Szerző: Andreas H. Schmachtl

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-874-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Alma Magdinak és barátainak minden nap új meglepetést tartogat. Hőlégballonnal utaznak, kalandba keverednek egy világítótoronnyal, Sünihez egyszerre több látogató is érkezik, Mollyt meg kell menteni… És még arra is van idejük, hogy megfejtsék a szellem rejtélyét, aki a falu boltjában kísért éjszakánként. Persze az egészben az a legjobb, amikor egy-egy fárasztó kaland végén összegyűlnek Magdinál, forró kakaót isznak, és teletömik magukat süteménnyel. Isten hozott újra a Vadrózsa utcában!

Megjelenés: 2020. augusztus 25. A sorozat első része Négy évszak a Vdrózsa utcában címmel jelent meg. További népszerű mesekönyveket találsz ebben a bejegyzésünkben is!

Aludj, kis virág – Altatókönyv

 

Szerzők: Lisa Aisato – Haddy Nije

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-122-5

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“A fagyos föld rejtekében, hótakaró alatt,
szunnyadó fák, magvak között szendereg a tavasz.”

Ez a varázslatos képekkel illusztrált, többszörös díjnyertes altatókönyv a természet csodáiról, a változó évszakokról szól. Kicsik és nagyok együtt lapozgathatják és olvasgathatják elalvás előtt, akár egész évben.

Megjelenés: 2020. augusztus 27. Böngészd át a legjobb elalvást segítő mesekönyvekről szóló kétrészes írásunkat is. Érdekelhetnek még a Pásztohy Panka: Jó éjt, Pitypang!, a Joshua George: Jó éjt, maci! valamint a Katja Reider: Jó éjszakát, kisnyuszi című mesekönyvek is.

A mackó, a zongora és a kismackó koncertje

 

Szerző: David Litchfield

Kiadó: Álomgyár Kiadó (2020)

ISBN: 978-615-614-528-4

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Emlékszel még a mackóra, aki talált az erdőben egy zongorát, majd hatalmas sztár lett? Rajongók milliói előtt tündökölt, minden álma valóra vált. Most, évekkel később mackó visszatért erdei otthonába, mert az álmai megváltoztak. Kislánya, kismackó egy napon megtalálja az elhagyott zongorát. Mackó nem játszik többé a hangszeren, úgy hiszi, már senki nem kíváncsi a zenéjére. De kismackó elhatározza, bebizonyítja, hogy az apja téved. A mackó, a zongora és a kismackó koncertje A mackó és a zongora-trilógia záró meséje. Ezek a bestseller történetek bemutatják, hogy a siker és a szerencse csak időleges, de a legszebb dalok örökké szólnak.

Megjelenés: 2020. szeptember 20. A világhírű A mackó és a zongora-trilógia további kötetei: A mackó és a zongora, A mackó, a zongora, a kutyus és a hegedű

Kíváncsi kisegerek – Hol nőnek a sütik?

 

Szerző: Sviatlana Takarnikava

Kiadó: Roland Toys (2020)

ISBN: 9786155913938

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szórakoztató és oktató történet a búzáról a legkisebbeknek! A gyermekeknek természetes vágya van a világ felfedezésére. Könyvünk értékes segítséget nyújt számukra ebben. A kedves egércsalád humoros történetének köszönhetően a hatalmas tudásvággyal teli 2-5 éves korosztály megismerheti, hogyan és miből készül a sütemény. A részletgazdag illusztrációk pedig aktív beszélgetésre késztetnek, ezáltal segítik a beszédfejlesztést.

Megjelenés: 2020. szeptember 25., a Kíváncsi kisegerek-sorozatból várható még: Honnan pottyan le a sajt? Ki ad nekünk kesztyűt?

Kíváncsi óvodásoknak ajánljuk továbbá a népszerű Mit? Miért? Hogyan? mini szakkönyveket is. Ismerkedj meg a sorozat Mit csinál az űrhajós? című vagy Carola von Kessel: Óvjuk a környezetet! című újdonságaival!

Kígyóuborka

 

Szerző: Tóth Krisztina

Illusztrátor: Szalma Edit

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-839-9

Korosztály: 4-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Egy ládában hasalok, uborkának becézve, pedig felnőtt ubor vagyok, kígyósággal tetézve.”

Ünnepnapok és hétköznapok, tipikus és különleges élethelyzetek tekerednek végig ezen a köteten – pont, mint egy kígyóuborka. Legyen születésnap, karácsony vagy húsvét, anyák napja vagy gyereknap, egy családi kempingezés, esetleg a tejfog kipottyanása – mindegyik nagyon fontos esemény egy gyermek életében. Tóth Krisztina titka abban is rejlik, hogy valódi gyerekhangon szólaltat meg valódi gyermeki gondolatokat és érzelmeket, felnőttes profizmussal és sok-sok bájjal, humorral. A verseket Szalma Edit gyönyörű illusztrációi hozzák még közelebb a fiatal és már kevésbé fiatal szívekhez.

Megjelenés: 2020. szeptember 2. Az újdonságok közül érdekelhet még: Kiss Judit Ágnes: Ki brummog a barlangban? című kitalálós verses-lapozós gyerekkönyve.

A mocsár királya

 

SzerzőCatherine Emmett

Kiadó: Stúdium Plusz (2020)

ISBN: 978-615-578-161-2

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A sötét, árnyas mocsárban éldegél békességben Dagonya, orchideáit gondozva. Egy nap megzavarja nyugalmát a király, aki nem mást, mint egy görkorcsolyaparkot szeretne építtetni a láp helyén. Mit tesz ekkor Dagonya? Meg tudja menteni a helyet, amit olyan nagyon szeret, vagy örökre betonrengeteggé válik a mocsár?

Megjelenés: 2020. augusztus 24. Érdekelhet továbbá a Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg című meseregény-újdonság is.

Kuflik és az elveszett folt

 

Szerző: Dániel András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-668-5

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

Világszenzáció! A kuflitörténelemben először: egyetlen izgalmas egybefüggő történet két részben! Továbbá soha nem látott lények megismételhetetlen vendégszereplése az elhagyatott réten! Zödön egy tavaszi reggelen épp lehajol a kedvenc virágjáért, amikor egyszer csak RECCS! — kiszakad a nadrágja! Most mi lesz? A kuflik azonnal törni kezdik a fejüket a megoldáson. Természetesen rengeteg ötletük van, de valahogy egyik sem az igazi, és a nagy próbálkozásban egyszer csak Zödön szeretett rózsaszín foltja is eltűnik! Csakhogy folt nélkül Zödön úgy érzi magát, mint… mint… mint vadsóska levél nélkül! Nincs más hátra, a kuflik elindulnak, hogy foltravalót keressenek valahol az elhagyatott réten… Segíts Zödönnek megkeresni az elveszett foltot, és nézd meg a legnagyobb kuflirajongók rajzait a legújabb részben!

Megjelenés: 2020. szeptember 4. A kufik-sorozat bekerült a legjobb ovis mesekönyvsorozatok közé. A linkre kattintva kiderül miért, és melyik mesekönyvek kerültek még a toplistába! Olvasd el a A kuflik és a szélposta, a Kuflik a föld alatt,  A kuflik és a pofavágóverseny, A kuflik és a máshogyoszkóp valamint a Merre jártok, kuflik? című kötetekről írt ajánlónkat is! Kuflik a legkisebbeknek is! Ismerd meg a Pofánka és szőrmöncök és a Fityirc és a felhők című vidám lapozókat is!

Valaki mindig láb alatt van

 

Szerző: Szabó-Nyulász Melinda

Kiadó: Katica Könyvműhely(2020)

ISBN: 978-615-569-746-3

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A mezei állatok mindennapjai egyszerűen és gondtalanul telnek, ám egy napon megváltozik minden. Arti és Mia tűnik fel a dombok között, hogy birtokba vegyék új otthonukat, a mező közepén, üresen álló házat. Az új otthon megteremtése azonban komoly nehézségekbe ütközik, főleg az állatok játékos kedvének köszönhetően. Ráadásul valaki mindig láb alatt van… Az első részében megismerkedünk a szereplőkkel, valamint megtörténik az első összetűzés, a régi és az új lakók között. A sorozat többi része a szereplők közötti konfliktusokat és azok feloldását mutatja be egy-egy humoros történeten keresztül.

Megjelenés: 2020. augusztus 30., ajánljuk még Várfalvy Emőke: Négy Kerék Autóklinika, valamint Vibók Ildi: Szeretnék egy aranyhalat! című meseköteteket is.

Panni és Samu esti tündérmeséi

 

Szerző: Kate Nolan

Kiadó: Teknős Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-324-783-9

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Panni és Samu minden este meseolvasással zárja a napot. Összebújnak a fotelben, és elmerülnek a tündérek varázslatos történeteiben. Ebbe a kötetbe a kedvenc meséiket gyűjtöttük egybe, hogy te is meghallgathasd őket lefekvés előtt. És ha ügyes vagy, közben megkeresheted a kiskacsát, amit minden második oldalon elrejtettünk.

Megjelenés: 2020. szeptember 4. Olvasd el az Ötperces esti mesékről és a Tízperces esti mesékről szóló ajánlókat is!

Mítoszok és legendák

 

Szerző: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-768-2

Korosztály: 4-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hogyan lett Zeusz az istenek királya? Milyen hőstetteket hajtott végre a hatalmas erejű Héraklész? Hogy tudott kijutni Thészeusz királyfi a szörnyű labirintusból? A legismertebb görög mondák és mítoszok összegyűjtve egy kötetben, a gyerekek számára is élvezhető formában, Tony Wolf nagyszerű illusztrációval!

Megjelenés: 2020. szeptember 7. A kultikus szerzőtől ajánljuk továbbá a népszerű Mesél az erdő-sorozatot, valamint a Kisnyuszi Répavölgyben és a Robinson visszatér című mesekönyveket is.

Legelső nagy szókincstáram – Az óvodában

 

Szerző: Susanne Gernhauser

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-238-3

Korosztály: 3-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az oviban mindennap történik valami izgalmas. A gyerekek együtt játszanak és kézműveskednek, közösen készítik a reggelit, gondozzák a zöldségeket a kiskertben, tornáznak a tornateremben, kirándulnak az erdőben. Megünneplik a születésnapokat, a farsangot, az ősz beköszöntét. A nagy, kihajtható ablakoknak és a színes illusztrációknak köszönhetően a kicsik játszva tanulnak meg rengeteg új szót és kifejezést.

Megjelenés: 2020. szeptember 10. Tipp: böngészd át a legjobb ovikezdésről szóló mesekönyvekről szóló összeállításunkat. Ajánljuk még a Finy Petra: Óvodások kézikönyve, valamint a Czernák Eszter: Sárkányovi című mesekönyveket is.

Olvasol nekem?

 

Szerző: Katja Richert

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-552-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ha a jóéjtpuszi előtt legközelebb elhangzik a jól ismert kérdés: “Mesélsz nekem?”, akkor csak pörgessétek meg a mutatót, keressétek meg a tartalomjegyzékben azt a rajzot, amelyiknél megállt, és kezdődhet is a történet. Szikrázó hullócsillagok, pimasz álommanók, pihepuha mackótesók és repülő egyszarvúk népesítik be ezt a könyvet. Párnacsata egy boszival? Pizsamaparti a tündérekkel? Utazás az álmaidba? Itt bármi lehetséges!

Megjelenés: 2020. szeptember 10. Ajánljuk továbbá Julia Beitenöder – Naeko Ishida: 3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről és Kiss Judit Ágnes: Babaróka esti meséi című köteteket is. Az esti mesék jegyében érdekelhet még Cheryl Klein – Katy Beebe: Szép álmokat, Viharkocsik!, Amber Stewart: Szép álmokat, Brumó! valamint Carl-Johan Forssén Ehrlin: Aludj el szépen, Bendegúz! Még több elalvást segítő mesekönyvet találsz ebben az írásunkban!

Folytasd a böngészést a kreatív ovis foglalkoztatókról szóló írásunkkal, vagy böngészd át a legújabb kisiskolás gyerekkönyveket!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató