Katja Reider: Mérges vagy, kismókus?

Awww, ugye ti sem tudtok ellenállni A legkisebbek kedvenc meséi-sorozat elbűvölő lapozóinak? Az álomszép babakönyvek a kicsik legfontosabb problémáit járják körül, így nemcsak vidám színekkel, elragadó rajzokkal, bájos és esendő karakterekkel lopják be magukat az apróságok szívébe, hanem kedves és tanulságos történetekkel is. A népszerű sorozat most egy újabb résszel is büszkélkedhet, Mérges vagy, kismókus? címmel. Bájos történet, viharos érzések és persze a megnyugtató végkifejlet. Jöhet a bemutató?

A legkisebbek kedvenc meséi – Mérges vagy, kismókus?

 

Szerző: Katja Reider

Illusztráció: Sebastien Braun

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-155-3

Korosztály: 1-3

 

A Mérges vagy, kismókus? egy igazán elbűvölő lapozó, amely nemcsak szórakoztatja, de az indulataik beazonosításában és kezelésében is segíthet a legkisebbeknek. Igazi összekacsintós kötet, ami apropója lehet a hétköznapi konfliktusok átbeszélésének is. Mert ebben a részben nem minden úgy alakul, ahogy azt kismókus szeretné és ettől nagyon dühbe gurul. Megharagszik a testvérére, mert ő mást játszana, de arra is hamar rájön, hogy egyedül lenni nem valami jó móka. Végül az irigysége és akaratossága miatt összetöri a testvérkéje tobozát, aki ekkor nagyon elszomorodik. A kismókus ráébredt, hogy ez nem volt szép tőle, és nagyon megbánta, amit csinált. De vajon helyrehozhatja a hibáját? Sikerül kiengesztelnie a testvérét? Még egy ilyen mérges nap is alakulhat végül jól?

A Mérges vagy, kismókus? egy melegszívű, tanulságos történettel, és gyönyörű illusztrációval várja a gyerekeket. A rajzok a fő események mellett sok-sok egyéb cuki felfedeznivalót is tartogatnak a gyerekeknek. Mi imádjuk, ahogy a hangyák tesznek-vesznek, masíroznak, ahogy a katicák jönnek-mennek, felbukkannak és ahogy a méhecskék repkednek, szorgoskodnak mindenfelé. Sőt még egy kis hernyót is felfedezhetünk a kötetben – vajon belőle kelt ki az a pillangó a mese végén? A könyvben az erdő-mező további szépségeit is megcsodálhatjuk, virágokkal, makkokkal, tobozokkal, mogyoróval egyetemben… tehát még a kirándulós őszre is tökéletes választás! Nézd csak!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kismókus testvére talált egy szép tobozt. Kismókus is szeretne vele játszani, de a testvére nem adja oda. Addig-addig megy a veszekedés, míg a toboz leesik, és kettétörik. Kismókus szeretné megvigasztalni szomorú testvérkéjét egy új tobozzal. Bájos kis mese a viharos érzelmekről. A könyvet 1,5 éves kortól ajánljuk.

A legkisebbek kedvenc meséi-sorozatról bővebben is olvashatsz ebben a bejegyzésünkben. A bűbájos sorozat további kötetei: Megvigasztallak, kismedvém!Szeretlek, kisegérkém, Testvéred lesz, kisveréb, Jó éjszakát, kisnyuszi!

Ajánljuk továbbá a Aurélie Chien Chow Chine: Gaston érzelmei-sorozatot is, amely az érzéseik feltárásában segít a legkisebbeknek. Érdekelhet még Katie Daynes: Mik azok az érzések? Elinor Greenwood: Mit érzel? Az érzelmek színes világa

Folytasd a böngészést a legújabb babakönyvekről szóló írásunkkal!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!