Őszi könyvújdonságok kicsiknek: íme az óvodás és bölcsis meglepikönyvek

Itt van az ősz, itt van újra…. de azért ez az évszak a borús időjárás mellett, sok szórakoztató meglepetést, színes könyvújdonságot is tartogat az apróságoknak. Korábbi bejegyzésünkben már csokorba szedtük a legújabb babalapozós könyveket, mostani bejegyzésünkben pedig a legkisebbek mellett az óvodás korosztálynak válogattunk vidám olvasnivalót. Őszi könyvújdonságok kicsiknek: íme a legizgalmasabb könyvpremierek!

 

 Mesél az erő a kis dinoszauruszról

 

Szerző, illusztrátor: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-189-5

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A sorozat utolsó kötetében ismét találkozhatunk régi ismerőseinkkel, a törpékkel és az erdei állatokkal, akik ezúttal is rengeteg izgalmas kalandot élnek át. Új barátot is szereznek: ő Dinó, a kis dinoszaurusz, akit egy tündér varázsol közéjük…

Várható megjelenés: 2019. október 10. A mesél az erdő-sorozat korábbi részei: Mesél az erdő az állatokról, Mesél az erdő a törpékről, Mesél az erdő az óriásokról, Mesél az erdő a tündérekrőlMesél az erdő a manókról, Mesél az erdő a sárkányokról, Mesél az erdő a varázslókról.

Olvasd el Tony Wolf időtlen klasszikusáról írt összefoglalónkat is! A Mesél az erdő sorozat belekerült a legkedveltebb óvodás mesekönyvek válogatásunkba is, kattints és megtudod, miért és melyik mesekönyvek kerültek még a toplistába!

A kuflik és a máshogyoszkóp

 

Szerző, illusztrátor: Dániel András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-528-2

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudod-e, mi történik, ha azt mondod, hajjajjaj, aztán átrakod a lila gombodat a bal zsebedből a jobb zsebedbe? Képzeld, Fityirc sem tudta! Eszébe sem jutott, hogy egyáltalán bármi történne. Pedig pontosan így kell elővarázsolni a Máshogyoszkópot! Tessék? Hogy az mi? Azt a saját szemeddel kell látnod… Pofánka egy különösen vidám délelőttön páros passzolgatóst játszik Valérral. Amikor a gumófocit egy ráncos tokafa odújából visszaszerezve sietne vissza a barátjához, akkor jön rá valamire: egy tokafából sosem lehet ugyanoda visszajutni. Vagyis ugyanoda talán igen, de sosem ugyanakkor…

Várható megjelenés: 2019. október 15., a sorozat további részei Egy kupac kufli, A kuflik és a nagy eső, Szerintem mindenki legyen kufli, Jó éjszakát kuflik! Kuflik a hóban, A kuflik és a mohamanyi, Kuflik a láthatatlan réten, A világ elős kuflizenekara, Tengerre, kuflik! A kuflik és a szélposta, Kuflik a föld alatt, Kuflik és a pofavágóverseny

Olvasd el a A kuflik és a szélposta, valamint a Kuflik a föld alatt című kötetekről írt ajánlónkat! A kuflik-sorozat bekerült a legjobb magyar ovis mesekönyvsorozat-válogatásunkba. Olvasd el, miért, és melyik könyvek kerültek még bele!  Dániel András: A nyúlformájú kutya című kötete elnyerte a Szép Magyar Könyvek-díját gyermek és ifjúsági könyvek kategóriában. Nézd meg a díjnyertes mesekönyv belapozóját!

Sári a Vadasparkban

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-533-6

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sárit és Pötyi babát már ismerhetitek a Maszat-sorozatból. Most mindketten egy új sorozat főszereplői! De Sárival nagyon sok érdekes dolog történik, amelyekről külön is szeretnénk mesélni nektek. Most például barátnőjével, Hédivel mindenféle állatokat rajzolnak. De milyen színű vajon a róka farka? Ehhez el kell menni a Vadasparkba! Hívjuk Maszatot is, és kiránduljunk együtt!

Várható megjelenés: 2019. szeptember 27. szerzőpárosától ajánljuk továbbá a Maszat űrhajózik és a Maszat a repülőn című bájos mesekönyveket is.

A három kiscica

 

Szerző: Vlagyimir Szutyejev

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-346-5

Korosztály: 2-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Három cica játszik az udvaron: egy fekete, egy szürke meg egy fehér. Kalandjaik során hol fehérré válnak, hol pedig feketévé. Mit gondoltok, visszakapják végül eredeti színüket?

Várható megjelenés: 2019. szeptember 20.

Pindur – Már nem vagyok pelenkás

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-526-5

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Pindur ma reggel ajándékot kapott a szüleitől. Egy szép piros bilit. Vajon elég ügyes lesz? Sikerül időben odaérnie, és belepisilnie? A kedves, színes rajzokkal illusztrált történet segít a gyerekeknek megbarátkozni a szobatisztaság gondolatával. A mesélést a kihajtható fülek és a csúsztatható elemek teszik még izgalmasabbá.

Várható megjelenés: 2019. október 22., a sorozatban még újdonság: Szörnyek pedig nincsenek, A cumimat akarom! Hová tűntél, Pepi?

Szeretlek, kicsim! az anyai szeretet

 

Kiadó: Roland Toys (2019)

ISBN: 978-615-591-348-8

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Anya, mondd csak, hol van a szereteted? Meg tudod mutatni nekem?… ha álmos vagy, akkor is szeretsz?… és mi lesz akkor, ha egyszer elfogy a szereteted?” Egy kedves történet az anyai szeretet erejéről, szépségéről és elfogyhatatlanságáról a legkisebbeknek.

Várható megjelenés: 2019. október 18. Ajánljuk továbbá Catherine Leblanc: Akkor is szeretnél? valamint Katja Reider: Szeretlek, kisegérkém! című mesekönyveket is.

Az én kis unikornisom (Züm-züm fejlesztő könyvek)

 

Kiadó: Pannon Literatúra (2019)

ISBN: 978-963-237-190-0

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Miért? a gyerek pici keze nem tudja összegyűrni, eltépni, kartonkönyv, kis mérete miatt könnyen kézbe tudják tartani, lekerekített sarkai miatt nem okoz sérülést, könnyen elfér a táskában, hogy mindig kéznél legyen a gyerek számára, jól látható, olvasható betűméret és – típus, mókás, szórakoztató

Kinek? igazi kiscsajoknak, akik szeretnének olvasni egy egyedi, de könnyen követhető történetet, akik szeretik a gazdag, szép illusztrációkat, akik szeretnék gyermeküket meglepni valami igazán vagány ajándékkal

Várható megjelenés: 2019. szeptember 20., a sorozatból még várható: Dübörgő dinók

Ha szereted az unikornisos meséket, érdemes ellátogatnod a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló bejegyzésünkre is! Egyszarvús foglalkoztatókról pedig itt írtunk. Érdekelhet még a legkedveltebb dinoszauruszos könyvekről szóló írásunk is.

Kukucs Könyvek – Ki lakik itt?

 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 9789634037224

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kisegér búvóhelyet keres. De sajnos már mindenhol lakik valaki. Told el a kis ablakokat, és meglátod őket!

Várható megjelenés: 2019. október 30., a sorozatból még várható: Kukucs Könyvek – Ki van itt?

Kalandra fel! A tanyán

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-492-3

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg te is a tanya világát ezzel a lenyűgöző, színes lapozóval!
Minden oldalon számos felfedezni való vár, a lap alján szereplő kérdések megválaszolásához pedig segítséget találsz a kihajtható fülek mögött. Jó szórakozást!

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30., a sorozatban még várható: Kalandra fel! Állatok

A szeptemberi babalapozós újdonságokat itt találod, további vidám lapozókért pedig kattints erre a linkre! Érdekelhet még az interaktív valamint verses és fejlesztő babalapozókról szóló írásunk is.

Disney – A kis felfedezők

 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-672-2

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a könyv szórakoztatja és játszva tanítja a kis olvasóit, hogy igazi öröm legyen a közös könyvnézegetés. Közelebb hozza a gyerekekhez a környező világot. A bájos versikék gazdagítják a szókincset. A kinyitható kis ablakok sok meglepetést rejtenek. A színes illusztrációk ösztönzik a gyerekek képzeletét. A vastag lapok hónapokon át bírják, hogy a kis kezek újra és újra átlapozzák őket.

Várható megjelenés: 2019. október 2., a Disney Baby-sorozattól várható továbbá: Járművek, Mindjárt itt a karácsony! (október 16.), továbbá az Első kirakókönyvem-sorozatból: Jégvarázs 2., Micimackó, Hercegnők (október 22.)

Első képes szótáram

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-523-4

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ennek a képes szótárnak a segítségével a gyerekek játszva ismerkedhetnek az őket körülvevő világgal, miközben a megfigyelőkészségük is fejlődik. A gazdagon illusztrált oldalakat böngészve az új szavak tanulása csupa szórakozás!

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30.

Ajánljuk továbbá a Első felfedezéseim – Larousse-enciklopédia kicsiknek című kötetet is, amiről ebben a bejegyzésünkben írtunk bővebben.

30 angol-magyar esti mese

 

Kiadó: Roland Toys (2019)

ISBN: 978-615-591-343-3

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

30 kedves, rövid mese sárkányokról, boszorkányokról, manókról, óriásokról, hercegekről és hercegnőkről. A történetek egyrészt kiváló esti mesék a legkisebbeknek, másrészt segítség a nyelvtanulásban a nagyobbaknak, hiszen minden mese két nyelven, angolul és magyarul is megtalálható a kötetünkben. A mesék angol nyelven meghallgathatóak a kiadó YouTube oldalán!

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30., a sorozatban várható még: 30 német-magyar esti mese

Télre és az ünnepekre hangolódva

Most pedig következzen három nagyon kedvelt sorozatunk, amelyek hamarosan a tél és az ünnepi hangulat jegyében bővülnek vadiúj kötettel.

Nézd meg, mi az a hó!

 

Szerző: Katie Daynes

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-483-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Miből van a hó? Tényleg fehér színű? Milyen formájúak lehetnek a hópihék?
És mekkorák az igazán nagy hópelyhek? Akár tél van, akár nyár, ha kihajtod a füleket, megtudod a válaszokat!

Várható megjelenés: 2019. október 15., a sorozat további kötetei: Nézd meg, milyen egy kert! Nézd meg, mi történik éjszaka! Nézd meg, miért jó aludni! Nézd meg, mi az a baci! Nézd meg az állatkertet! Nézd meg, hol laknak az állatok! Nézd meg, milyen egy kert! Nézd meg, mi történik éjszaka! Nézd meg, milyen egy farm! Nézd meg, mik azok a csillagok! Olvasd el mit írtunk a sorozatról ebben a bejegyzésünkben!

Klasszikusok kicsiknek – Diótörő

 

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 9789-63-324-513-2

Korosztály: 2-5

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Karácsony csodákkal teli éjjelén egy kislány diótörője életre kel. Lapozd végig ezt
a varázslatos könyvet, és izguld végig Marika és Diótörő kalandjait!

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30., a sorozatban még elérhető: Csipkerózsika, Hamupipőke, Piroska és a farkas

Kukucs-könyvek – Hová bújtál kis rénszarvas?

 

Szerző: Sam Taplin

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-514-9

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A madarak aggódnak, mert sehol sem találják a kis rénszarvast. Kukucskálj be a szép színes oldalak mögé, és segíts nekik megkeresni! Közben talán még új barátokat is találtok…

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30., a sorozatban már megjelent: Hová bújtál, kiselefánt? Hová bújtál, kisróka? Hová bújtál, kisnyuszi? Hová bújtál, kis unikornis?

Ha kíváncsi vagy a többi legkisebbeknek szóló újdonságra is, látogass el erre a linkre, vagy nézd meg a legújabb babalapozókat itt! További őszi újdonságokért böngészd át ezt a bejegyzésünket is, vagy nézd meg milyen sok újdonságra számíthatnak a kislányok idén ősszel!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.