Egy gyerekkedvenc ablakos könyv

Kihajtható, tili-tolis, ablakos könyv, valamennyi apróság kedvence, első könyvei egyike. Minden gyerekszobában megtalálhatók a strapabíró, vidám, interaktív könyvek. Első szavak, kedves figurák, színes jelenetek – kíváló, mókás lapoznivalók a legkisebbeknek, játékhoz, tanuláshoz, felfedezéshez.

Ablakos könyv, amit biztos mindenki megszeret

Számtalan kiadás és sorozat található a könyvesboltokban. Mi most először az egyik kedvencünket, a Nézd meg! interaktív sorozatot mutatjuk be. Neked melyik lesz a kedvenced?

Nézd meg az állatkertet!

Szerző: Anna Milbourne

Illusztrátor: Simona Dimitri

Kiadó: Centrál Médiacsoport Zrt. (2016)

ISBN:I978-963-341-160-5

Korosztály: 0-3

 

 

 

Két éven felüli korosztálynak ajánlja a kiadó ezt a könyvet, de a kislányom másfél sem volt még, mikor először kezébe vette, és az első perctől imádta. Simona Dimitri gyönyörűen illusztrált könyve azonnal az életünk részévé vált. Hosszan böngésztük a részleteket, örültünk zsiráfnak, majomnak, egy-egy elrejtett katicának az oldalakon. A könyv kemény borítós, kemény lapos, de a kihajtható fülekre valóban csak a nagyobbacskák tudnak vigyázni. A mi példányunkat sem kímélték a kíváncsi kezecskék: eltörött a gorillamama karja és a gyönyörű kék pillangó szárnyát is baj érte, de szerencsére a könyv végi bagoly doktor mindig készségesen segített a pórul járt állatoknak.

Kicsit később, mikor mi is elértük a két évet, együtt kerestük a tudományos választ az állatvilág nagy-nagy kérdéseire: miért rikácsolnak a színes papagájok, hogyan lesz pillangó a csúnya hernyóból, mire használja az ormányát az elefánt…? A sorozatból nekünk ez a kedvencünk!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Pillants a levelek alá, és nézz be ajtók mögé, lesd meg a rikoltozó papagájokat, játékos majmokat, hosszú nyakú zsiráfokat, és még sok-sok állatot! Hajtsd ki a füleket és járd körbe az állatkertet!

Nézd meg, hol laknak az állatok!

Szerző: Anna Milbourne

Illusztrátor: Simona Dimitri

Kiadó: Centrál Médiacsoport Zrt. (2015)

ISBN: 978-963-341-118-6

Korosztály: 0-3

 

 

 

Gyönyörűen illusztrált felfedezőkönyv a legkisebbeknek, a sorozat következő tagja. Ablakos könyv a javából! A kihajtható fülekkel megtudhatjuk, hogyan élnek a nyuszik a domboldalon, a majmok a dzsungelben, vagy a maci a jeges hóban. Belekukkanthatunk egy méhkasba, feltárul a tenger. Láthatjuk hol élnek a madarak, mókusok, hogyan épít gátat a hód. Strapabíró szép könyv kicsiknek.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kukkants be egy odúba, méhkasba, fák lombjába vagy éppen a tengerfenékre, és nézd meg, milyen állatok élnek ott!

Nézd meg, mi történik éjszaka!

Szerző: Anna Milbourne

Illusztrátor: Simona Dimitri

Kiadó: Centrál Médiacsoport Zrt. (2015)

ISBN: 978-963-341-120-9

Korosztály: 0-3

 

 

 

A Simona Dimitri és Anna Milbourne páros ezúttal az éjszaka titkait mutatja meg a kicsiknek. „Éjjel, amikor az égen a csillagok gyúlnak és világít a hold, csöndesek az utcák. De biztos, hogy mindenki alszik?” A kisbaba is? A kóborló cicus is? Na és a világító szentjánosbogarak? Ahogy eljön az este, útjára indul a bagoly, a róka és a békák kuruttyolni kezdenek. És hogy kel fel a nap, mikor kezdenek énekelni a madarak, hogyan lesz reggelre friss kenyér az asztalon, hogy kezd nyüzsögni a piac? A válaszokat mind-mind megleljük a könyvben a kis kíváncsi felfedezőkkel!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Pillants föl a csillagos égre, és lesd meg, hogyan szorgoskodik a pék, hogyan huhognak a baglyok, röpködnek a denevérek, és mi minden történik még!

Nézd meg, milyen egy kert!

Szerző: Anna Milbourne

Illusztrátor: Simona Dimitri

Kiadó: Centrál Médiacsoport Zrt. (2015)

ISBN: 978-963-341-121-6

Korosztály: 0-3

 

 

 

A sorozat méltó tagja ez a rész is. Megszokott, kellemes összahatás és részletgazdag illusztráció. Ahogy felcsaptuk a könyvet, azonnal beleszerettünk a nagy-nagy katica miatt, rögtön az elején. Csoda, hogy kiállta a rengeteg szárnypróbát. Hú, és a cica is ide bújt át a kerítésen! Már itt sokáig el lehet időzni, bogarászni a részleteket, keresgélni az állatokat, de a könyv többi része is rengeteg látnivalót kínál. Hajrá, lehet még katicát, csigát, békát, mókust, méhecskét, kisegeret keresni – abba sem lehet hagyni a felsorolást. Ahogy a sorozat többi részében is, ebből is megtanulhatunk dolgokat: mi az és hogy készül a komposzt, milyen egy madáretető, vagy akár egy konyhakert.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nézd meg, ki lakik a kertben! A napfényes kertet zümmögő zsongás tölti be, a földön és a fákon állatok élnek… Less be ebbe a kertbe, és nézd meg, hogy mi mindent találsz!

Nézd meg, milyen egy farm!

Szerző: Anna Milbourne

Illusztrátor: Olga Demidova

Kiadó: Centrál Médiacsoport (2015)

ISBN: 978-963-341-119-3

Korosztály: 0-3

 

 

 

Színes ablakos könyv a két éves korosztálynak, amiből megismerkedhetünk a tanyasi élettel. Találkozhatunk benne a kicsik kedvenc állataival, bocival, báránnyal, kacsával… Megtudhatjuk, mi mindent termelnek egy farmon, hogyan látják el az állatokat, hogyan szántják a földet. Ez a rész nem annyira játékos, az informálás kicsit nagyobb hangsúlyt kap benne, mint a grafika, ezért inkább kettő év felett ajánlanám.  Az illusztrátor ezúttal Olga Demidova, amitől pedig kicsit eltér a hangulata a sorozat többi részétől.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lesd meg, mi történik az istállóban és a kapu mögött, keress kisbárányokat, traktort és még sok minden mást a farmon!

Nagyon szép sorozat. Az illusztráció, a kihajtható fülek, a kivitel is remek, minden babapolcon garantáltan bekerül a legkedveltebbek közé.

További népszerű interaktív lapozókat találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben! Ajánljuk továbbá a legjobb verses lapozókról szóló írásunkat és a legjobb óvodás mesekönyvsorozatokról szóló cikkünket is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

90%
Kíváló

Nagyon szépen illusztrált ablakos ismeretterjesztő könyv a legkisebbeknek.

  • Tartalom
  • Illustráció
  • Élmény