Augusztusi megjelenések: 10 kisiskolás könyvújdonság

Jöhetnek egy újabb könyvelőzetes? A várható megjelenésekből szemezgettünk, és ezúttal a 6-10 éves korosztálynak válogattunk olvasnivalót. Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a legújabb kisiskolás mesekönyveket, ahogy a nyár eleji újdonságokból is elhoztunk egy csokorra valót. Helló, augusztus – lássuk, milyen könyvmegjelenésekre számíthatnak még!

Viszlát, legközelebb!

 

Szerző: Rose Lagercrantz

Illusztrátor: Eva Eriksson

Kiadó: Cerkabella Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-580-817-3

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A szerzőpáros évek óta együtt dolgozik, Svédország gyerekirodalmának meghatározó alakjai. A TINA sorozat első kötetét, az én boldog életem című könyvet a New York Times a 10 legjobb könyv közé sorolja, az életkornak megfelelő kategóriában. Tina öröme határtalan, amikor egy váratlan helyen összetalálkozik a legjobb barátnőjével, Fridával. Ő a világ legeslegjobb barátnője, és olyan messzire költözött! De most végre megint együtt lehetnek, és indulhat a játék… A Tináról szóló könyveket eddig tizenöt nyelvre fordították le. A sok-sok finom, kifejező tollrajzzal illusztrált könyvet kezdő olvasóknak is ajánljuk, önálló olvasásra.

Megjelenés: 2020. augusztus 1. A sorozatban már megjelent: Az én boldog életem, A szívem ugrál örömében, Boldogság mostanában, Tina szerint a világ. Ismerkedj meg Mechler Anna: Bíborka és a varázsfőzet, valamint Olina és a varázsszirmok című mesekönyvével is.

Rémálmok kisboltja – A csúf csikipor

 

Szerző: Magdalena Hai

Kiadó: Cerkabella Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-580-825-8

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kilencéves Ninni nem ijed meg egykönnyen! Mivel nincs elég pénze biciklire, munkát vállal a Rémálmok Kisboltjában, mely mintha maga is önálló személyiséggel rendelkezne. A sikeres finn sorozat már három kötetből áll, kiadási jogait eddig tizenkét országban vették meg. “A Rémálmok Kisboltja varázslatos világba röpíti az olvasót, ahol bármi megtörténhet. És meg is történik! Egyszerre ijesztő, vicces és szórakoztató, tele csodálatos, apró részletekkel és érdekes szereplőkkel. Minden gyerek ilyen helyre vágyik!” (Lindy Andersen, kiadóvezető, Fontini Forlag, Norvégia)

Megjelenés: 2020. augusztus 1. A sorozatban várható még: Rémálmok Kisboltja – Az elveszett fogsor, Rémálmok Kisboltja – A rettenetes hóember

Nincs itt semmi látnivaló

 

Szerző: Dániel András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-611-1

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Késő van, anya leoltotta a lámpát, aludni kéne. Na persze, könnyű azt mondani! A szoba sötétje tele van mindenféle fura dologgal, nem lehet nem észrevenni őket! Elég a falat bámulni: máris olyan, mintha egy árnyékmozi nézői lennénk! De ha lehunyjuk a szemünk, akkor sem egyszerűbb a helyzet! Hiszen a fejünk is tele van egy csomó mindennel – emlékekkel, képekkel, gondolatokkal… Hogy lesz ebből elalvás?! A válasz talán kiderül Dániel András korábbiaknál is formabontóbb képeskönyvéből, amelyben a szerző álom és ébrenlét határán vezeti olvasóját a villanykapcsoló kattanó hangjától egészen… Nos, hogy meddig, az kiderül ennek a minden szempontból szokatlan könyvnek a lapjairól. (Ahol egy váratlan pillanatban akár még Andy Warhol és Joan Miró is szembesétálhat velünk.)

Megjelenés: 2020. augusztus 17., ismerkedj meg Dániel András népszerű kuflik-sorozatával is! Az idei újdonságok közül olvasd el a Merre jártok. kuflik? című kötet ajánlóját!

A kalózok és a vajas keksz – Most én olvasok!

 

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-659-3

Korosztály: 5-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kalózanya és a két kalózgyerek mindennél jobban szereti a tengert. Eszükben sincs a partra tenni a lábukat. A szárazföld unalmas, büdös, és hiányzik belőle a hullámzás. Csakhogy egyszer elfogy a vajas keksz, és nincs más hátra, muszáj boltba menni… A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

Megjelenés: 2020. augusztus 8., TIPP: nézd meg a Most én olvasok! sorozatból Dávid Ádám: Koppány betűket firkál, és Igaz Dóra: Tiki otthonra talál című kötetek belapozóit! További, kezdő olvasóknak szóló köteteket találsz ebben a bejegyzésünkben is. Böngészd át a kisiskolás nyári gyakorlókról szóló írásunkat is!

Matricás Laci Londonban – Most angolul olvasok!

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Mayer Tamás

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-659-3

Korosztály: 5-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Matricás Laci Londonban van. Fel-alá sétálgat az esőben, a királynő koronáját keresi. De ugye nem akarja ellopni? Vajon hol lehet? A Buckingham palotában? Sárika, biztos, ami biztos, a nyomába ered…

Stickers Laci is in London. He’s walking up and down looking for the Queen’s crown.
Surely he doesn’t want to steal it? Where could it be? In Buckingham Palace? Just to be sure, Sárika is hot on his heels… You can read about Stickers Laci in two languages!

A már jól ismert Most én olvasok!-sorozat most egy kétnyelvű résszel egészül ki. A könyv végén található játékos feladatok a meséhez kapcsolódva segítik a nyelvtanulást, a szókincs bővítését.

Megjelenés: 2020. augusztus 8.

Hogyan rajzoljunk cuki állatokat?

 

Szerző: Angela Nguyen

Kiadó: Sziget Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-572-332-2

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tanuld meg, hogyan rajzolhatsz cuki állatokat, például: hörcsögöt, elefántot, lámát, tengeri állatokat…és még sok mást!

Megjelenés: 2020. augusztus 31., a szerzőtől még elérhető: Rajzoljunk imádnivaló dolgokat! – Rajzolj bármit a legcukibb módon! Érdekelhet még Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! Lesz belőle medve, lajhár, elefánt… című újdonsága is.

Bűbájos hercegnők 11. – Tündéri tornászok

 

Szerző: Rosie Banks

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-870-2

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lottinak és Miának újabb kívánságot kell teljesítenie! Lilla nagyon szeretne bekerülni a tornászcsapatba, de a rettentő Méreg hercegnő elvette tőle a szerencsehozó medálját, és anélkül egyszerűen nem mer versenyezni. Vajon sikerül-e a lányoknak bebizonyítani Lillának, hogy nincs szükség szerencsére ott, ahol barátság van?

Megjelenés: 2020. augusztus 11., a sorozat újdonsága még: Bűbájos hercegnők – Modern művészek

Unikornisvarázs 4. – Hullámsörény és a sellők

 

Szerző: Daisy Meadows

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-869-6

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hullámsörény a víz unikornisa, ő biztosítja, hogy Csodavölgy minden lakójának elegendő friss vize legyen. Ám a gonosz egyszarvú, Szeléna elorozza a medálját és szörnyű árvizet zúdit az unikornisok otthonára, mocsárrá változtatva a réteket, ligeteket. Ahhoz, hogy a kiáradt patakok újra a medrükben csörgedezzenek, a barátnőknek meg kell keresniük a sellőket, hogy velük együtt legyőzzék Szelénát.

Megjelenés: 2020. augusztus 10., a sorozatból még várható: Unikornisvarázs 3. – Csillagpata titkos kertje. Böngészd át a legjobb unikornisos gyerekkönyvekről szóló összeállításunkat is! Ajánljuk még Bella Swift: A kiskutya, aki unikornis akart lenni

Az állatvilág bajnokai

 

Szerző: Martin Jenkins

Illusztrátor: Tor Freeman

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-630-9

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Amilyen változatos és sokszínű az állatok világa, olyan páratlan teljesítményekre képesek egyes képviselői. Ebben a könyvben ötven különleges fajt ismerhetsz meg a világ minden részéről, melyek mind csodás képességekkel rendelkeznek. Akadnak köztük régi ismerősök, meghökkentő különcök, valamint ritkán látható, titokzatos bajnokok is szép számmal. Vajon ki lesz a legbüdösebb, ki rendelkezik a legvarázslatosabb gyógyulás képességével, és ki végzi a legáldozatosabb munkát környezetünk tisztán tartásáért? Járj utána te magad, fedezd fel a természet legkülönlegesebb teremtményeit ebben az egyszerre izgalmas és szórakoztató kötetben!

Megjelenés: 2020. augusztus 31., ajánljuk továbbá Pedro Alcalde: Az állatvilág zenészeiQuim Tomás: Az állatvilág utazói, valamint Pavla Hanácková: Miért röhög a hiéna? – Tévhitek és hiedelmek az állatok világában című ismeretterjesztő köteteket is.

Fák

 

Szerző: Piotr Socha

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-777-4

Korosztály: 6+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Látogass el a fák különleges világába! Nézd meg, melyik a legmagasabb, a legöregebb és legvastagabb közöttük! Találkozz az entekkel, Ádámmal és Évával, Robin Hooddal és Buddhával! Ismerd meg a favágó munkáját, és figyeld meg, milyen épületeket, hangszereket és járműveket lehet fából készíteni! Ismerkedj meg az életfával, az emberevő fával és a szent fügefával!
Ne késlekedj, vár az erdő!

Megjelenés: 2020. augusztus 27., a szerzőtől ajánljuk még: Méhek. Ajánljuk továbbá Jen Green: A fák varázslatos világa című bámulatos ismeretterjesztő albumot is.

Folytasd a böngészést a júniusi és júliusi kisiskolás könyvmegjelenésekkel! Böngészd át a legkisebbek, az ovisok, vagy akár a 10-14 évesek újdonságait is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató