7 nyári könyvújdonság 10-14 éveseknek

Nemrég már bemutattuk a legkisebbeknek, az óvodásoknak és a kisiskolásoknak szóló könyvpremiereket, mostani könyvajánlónkban pedig a 10-14 éves korosztálynak válogattunk az újdonságokból. 7 nyári tipp – jöjjenek  a legújabb tizenéves olvasnivalók!

Páratlan Jamie – Ez a felső tagozat

 

Szerző: Terri Libenson

Kiadó: Maxim Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-499-218-9

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A hetedik osztály utolsó tanítási napján Jaime és Maya elgondolkodik azon, hogy kik az igazi barátaik. Jaime tudja, hogy valami nincs rendben szűk baráti körével. Az utóbbi időben kezdték kirekeszteni őt, és gúnyt űztek abból, ahogy öltözködik, abból, amiket szeret. Legjobb barátnőjére, Mayára legalább számíthat… Vagy mégsem? Maya egyre jobban haragszik Jaime-re, aki gyerekesnek tűnik a népszerű csoportjukat alkotó többi lányhoz képest. Úgy érzi, már semmi közös nincs benne és Jai-ben. Vajon legjobb-barátnő-napjaik meg vannak számlálva…?

Sherlock, Lupin és én 15. – A cilinderes férfi rejtélye

 

Szerző: Irene M. Adler

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-781-1

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy kulcs és egy titkos kód – ez minden, amit halála előtt Anasztázia, a cár lánya át tudott adni a testvérének, Milának. És Mila most nem nyugszik, míg a kód titka fel nem tárul előtte. Olyan sötét titokról van szó, amelyet… egy hófehér papírlap rejt! A rettenthetetlen ifjú detektív csak Irene, Sherlock és Arsene segítségével tud végére járni a rejtélynek, miközben kémekkel, nemzetközi összeesküvésekkel és kegyetlen gyilkosokkal kell megküzdenie.

Ajánljuk továbbá Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című nyomozós kalandjáték-könyvét.

Idődetektívek – Az athéni arany istennő

 

Szerző: Fabian Lenk

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-208-6

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Athén, időszámításunk előtt 438-ban. Az idődetektívek részt vesznek a Parthenón felszentelésén. Ám az ünnepség végén kiderül, hogy a templom aranyának nyoma veszett. Agapétosz, az idős arkhón magát Periklészt, az építkezés megrendelőjét gyanúsítja a lopással. Vajon a gyerekek be tudják bizonyítani az ártatlanságát?

Megjelenés: 2020. augusztus 23.

Aliz csodaországban és a tükör másik oldalán

 

Szerző: Carroll Lewis

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-522-3

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Aliz egy üregen át különös világba zuhan. Itt minden szokatlan, váratlan, kiszámíthatatlan. Az eleven eszű, bájos kislány hol apróra zsugorodik, hol óriásira nő; különféle hóbortos állatokba és alakokba botlik, eszement játékokat játszik, bizarr és humoros kalandok sorát éli át. Itt az idő is másképp múlik, felborul a hétköznapok logikája, mindenki másképp használja a nyelvet és az agytekervényeit. Kik ezek a fura teremtmények? Miért akar a királyné mindenkit lefejeztetni? Félnie kell-e Aliznak egy kártyapakli megelevenedő figuráitól? És legfőképpen: hogyan fog innen kijutni?
Lewis Carroll töretlen népszerűségnek örvendő két Aliz-regényét VARRÓ ZSUZSA és VARRÓ DÁNIEL modern fordításában adjuk közre.

Emily Windsnap – A sellőlány 1.

 

Szerző: Liz Kessler

Kiadó: Digitanart Stúdió (2020)

ISBN: 978-615-571-629-4

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a lenyűgöző történet a család, a barátság, a szeretet és az igazság univerzális témáiról szól. Emily Windsnap egy hajón él, ennek ellenére az anyukája mindent elkövet, hogy távol tartsa a víztől. Emily csak az első úszásóráján jön rá, hogy miért: amint elmerül a medencében, uszonya nő! Emily hamarosan felfedezi a halak, korallok, hajóroncsok és sellők csodálatos világát, és ami a legjobb az egészben, barátnőre is lel! Shonával, a hableánnyal az oldalán a családja meglepő titkaira is sikerül fényt derítenie, és elhatározza, hogy ismét összehozza édesanyját és édesapját.

Lósuttogó akadémia – Megsebzett bizalom

 

Szerző: Gina Mayer

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-234-5

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kanada vad, tágas erdeiben áll egy fehér kastély: Snowfields. Ebben az internátusban képzik a világ legjobb lovasait, és itt gyógyítják a sérült lelkű lovakat. Zoe és Isabelle elválaszthatatlan barátnők. Valaki azonban mégis közéjük áll: Cyprian. Róla soha nem beszélnek, mert mindketten szerelmesek a zseniális lovasba. Amikor Isabelle-nek és Cypriannak együtt kell gondoskodnia egy lelkileg sérült lóról, Zoe egyre inkább kirekesztettnek érzi magát. Úgy érzi, attól a két embertől kapja a legnagyobb sebet, akik a legtöbbet jelentenek neki…

Megjelenés: 2020. augusztus 10., a sorozat újdonsága még: Lósuttogó Akadémia 3. – Veszélyes szépség

Fiú könyve – Egy csodákkal teli utazás története

 

Szerző: Catherine Gilbert Murdock

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-873-3

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A rejtélyes múltú, púpos, sokat gyúnyolt Fiú ért az állatok nyelvén és ügyesen mászik fára. Talán ezért is viszi magával Secundus, a különös zarándok, hogy együtt gyűjtsék össze Szent Péter hét értékes ereklyéjét. A Fiú hamarosan rádöbben, hogy gazdája korántsem ártatlan vándor, de kitart mellette, mert hiszi, hogy útjuk végére kiderül, hogy ő is lehet-e ugyanolyan, mint a többi fiú.

Megjelenés: 2020. augusztus 24., érdekelhet továbbá Emma Carroll: Égi tolvaj című kalandregénye is.

További izgalmas tizenéves olvasnivalókat találsz ebben a bejegyzésünkben is. TIPP: olvasd el az Abszolút könyvekről szóló írásunkat is, amiben megismerkedhetsz Kate Scott: Óriás, valamint a Anna Woltz: Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot című sikerkönyvekkel. Ajánljuk továbbá Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka és Visszhangország című kötetét.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató