Nyár eleji könyvpremierek: tizenéves olvasnivalók

Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a legizgalmasabb nyár eleji könyvújdonságokat. A legkisebbeknek szóló összeállításunkat ebben a bejegyzésünkben találod, míg az óvodás korosztálynak itt, a kisiskolásoknak pedig itt találsz vadiúj olvasnivalót. A nyári könyvparádé most folytatódik! Mutatjuk a további megjelenéseket, íme a legújabb tizenéves olvasnivalók!

Bori és barátai 5. – Bori és a barátság

 

Szerző: Dagmar Hossfeld

Kiadó: Manó Köynvek (2020)

ISBN: 978-963-403-776-7

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A barátsághoz néha bizony bátorság kell. Borinak segítenie kell Zizinek: a másik osztályba járó Tánya terrorizálja a társait, és úgy tűnik, hogy most Zizit szemelte ki magának. De mit tehetne Bori? Szerencsére ott van Anna és Dia is, és a barátnők mindig számíthatnak egymásra. Meg hát persze ott van Fülöp is…

Megjelenés: 2020. június 24., a sorozat további kötetei: Csaknem fiú mentes nyár, Az élet, szerelem meg miegymás, Bori, Anna és a sulibuli, Bori és a cserediák, Bori és az új fiú

A fiúk hülyék. A lányok is…

 

Szerző: Yvonne Struck

Kiadó: Menő Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-794-1

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Fiúk + lányok = szerelmi káosz! Lara szerint Finn tök helyes. És Finnek nagyon bejön Lara. Szerelem első látásra. És a happy end? Azt még meglátjuk! Hiszen ott vannak Lara vihogó barátnői a szerelmi tanácsaikkal, Finn haverjai a béna beszólásaikkal, két kíváncsi anya, és egy féltékeny apa. És ki gondolta volna, hogy egy uborka, némi aftershave és egy bikini ennyire kínos is tud lenni? Segítség!!!

Ajánljuk továbbá Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka, valamint Balázsy Panna: Szandra és a csajok-sorozatát (Csini?!?, Cserediák, Csendháborítás)

A szuper jó fej mai lányok kreatív kézikönyve – Elfoglaltság – infók, tippek – játék, kihívás

 

Kiadó: Geopen Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-516-019-8

Korosztály: 10-14

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy könyv telis-teli ötletekkel és feladatokkal, hogy kreatív, önálló és magabiztos lánnyá válj: kreatív szabadidős programok, női példaképek portréi, szépségápolási tippek, játékötletek és receptek, izgalmas kihívások, tanácsok: hogyan lehetsz top csaj a barátnőid és a családod körében.

Megjelenés: 2020. július 15. Ajánljuk Elene Favilli – Francesca Cavallo: Esti mesék lázadó lányoknak című kötetet is.

Sztárképző 1. – Úton a hírnév felé

 

Szerzők: Holly Willoughby, Kelly Willoughby

Kiadó: Digitanart Stúdió (2020)

ISBN: 978-615-571-626-3

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Sztárképző sorozatot azoknak a lányoknak ajánljuk, akik táncoltak már életükben a tükör előtt, énekeltek a hajszárítóba a fürdőben, vagy álmodoztak arról, hogy egy napon sztárok lesznek. A Sztárképző Előadóművészeti Iskola első tanítási napján az ikerpár Maria és Molly Fitzfoster megismerkedik Pippa Burrows-zal, aki dalszerzői ösztöndíjat nyert. Mindhárom tehetséges lány nagy karrierről ábrándozik, és hamarosan elválaszthatatlan barátok lesznek. De vajon elég erős-e a barátságuk ahhoz, hogy megakadályozza a hírnevet magának akaró Lucifette Marciano gonosz tervének megvalósulását?

A sorozatban még várható: Sztárképző 2. – Királyi látogatás

A nulladik zsebuniverzum

 

Szerző: Szakács Eszter

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-640-1

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Újabb letehetetlen könyv a fantasy nagymesterétől, itt a Griff­lovasok-trilógia befejező része! A Skóciában élő Rufusnak egy nap fenekestül felfordul az élete, amikor valaki hazáig követi, és ő nem sokkal később egy idegen zsebuniverzumban találja magát. Az Avalonon megismerkedik Gwennel, aki lovagnak készül. Miután gyilkos fenevadak támadnak rájuk, együtt indulnak útnak, hogy a nagy varázslót, Merlint megmentsék egy végzetes átoktól. Ajo egy jégkorszaki zsebuniverzumban él a titokzatos Nép utolsó Őrzőjeként, és a görög istenek világába, az Olümposzra kell átkelnie, hogy hírt vigyen a Moiráknak egy minden világot fenyegető veszélyről. Hogyan fonódik össze Rufus és Ajo sorsa? Milyen kalandok vezetik el őket és segítőiket egymáshoz? És vajon le tudják-e közösen győzni a világ újbóli elpusztítására készülő Ahrimán követét? Tarts velük a nulladik zsebuniverzumba, repülj együtt harmadszor is a grifflovasokkal!

A Grifflovasok-trilógia korábbi részei: A Szelek Tornya, Babilon, ajánljuk Emma Carroll: Égi tolvaj című kalandregényét is.

Szerelem karnyújtásnyira

 

Szerző: Kasie West

Kiadó: Menő Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-865-8

Korosztály: 14+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Charlotte Reynolds három bátyjával és rendőr apjukkal nő fel. A fiús kiképzésnek is vannak előnyei: Charlie mindenkinél klasszabb futó, jobb kosaras és focijátékos, a baseballról sem sokan tudnak nála többet. Amikor kénytelen megkeresni a gyorshajtásért kiszabott pénzbüntetését, egy butikban kap munkát, és hirtelen a ruhák, sminkek és egyéb lányos dolgok ismeretlen világában találja magát. És ami még ennél is furcsább, egy olyan fiúval tölti az idejét, aki még sohasem látta, mire képes a focipályán. A sok hazugság, amit annak érdekében eszel ki, hogy meg tudjon birkózni ezzel a nyomasztó, új világgal, nagyon megviseli, ezért éjszakánként kijár a kertbe, ahol (az őket elválasztó kerítés két oldalán ülve) a negyedik bátyként működő baráttal, Bradennel osztja meg a gondjait. Vajon ezek a beszélgetések tudnak segíteni abban, hogy megküzdjön a rémálmaival, a múlttal, és mostani életével, ami nem olyan egyértelmű, mint a sportok játékszabályai?

Megjelenés: 2020. július 6., érdekelhetnek ezek az ifjúsági újdonságok is, valamint további izgalmas olvasnivalókat találsz az Abszolút könyvekről szóló írásunkban is. 

Semmi pánik!

 

Szerző: Király Anikó

Kiadó: Menő Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-792-7

Korosztály: 14+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Leának az is nehezére esik, hogy hot-dogot kérjen magának az iskolai büfében, mégis őt kérik fel, hogy beszédet tartson az egész iskola előtt. Andris rájön, hogy sosem lesz belőle sportcsillag. Gabi mindenkinek hazudik a jövőjével kapcsolatban, Dani pedig elszánt harcot vív mostohaapja ellen, miközben szeretne találkozni a biológiai apjával. Ők Diósvámhatár balszerencsés babái, akik éppen akkor születtek, mikor meghalt a falu babonás polgármestere, és meg vannak róla győződve, hogy katasztrófa az életük. Aztán felbukkan a rejtélyes Kókusz, akinek nem csak hogy kókuszillata és furcsa figurákkal telerajzolt farmerdzsekije van, de különös tehetsége is ahhoz, hogy megváltoztassa mind a négyük életét. Király Anikó, a Strand, papucs, szerelem és a Csak barátok? szerzője újra letehetetlen, szívfacsaró és vicces regényt írt, nemcsak vonaton ingázóknak.

Megjelenés: 2020. június 23. TIPP: Matthew Syed: Szuper vagy!

Folytasd a böngészést az óvodások és a kisiskolások és a legkisebbek nyár eleji könyvújdonságaival!  

Ha tetszett bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!