Wéber, Mészöly, Nógrádi: 3 áprilisi könyvújdonság tizenéveseknek (4. rész)

Az áprilisi könyvpremierekből szemezgettünk, és ezúttal a tizenéveseknek választottunk olvasnivalót. Wéber, Mészöly, Nógrádi – három hazai szerző, három különleges kaland, egy csipet rejtély és sok-sok izgalom: mutatjuk a hazai újdonságokat – 10-14 évesek, figyelem!

Az ellenállók vezére

 

Szerző: Wéber Anikó

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-510-7

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Vitéz János Gimnázium udvarán ősöreg fa áll. Gyökerei a Várnegyed földjében tekeregnek, alatta a labirintus a magyar történelem mélyére vezet. Aki kilesi a fa titkát, messzire utazhat az időben… Viktória elhatározza, hogy visszamegy a 19. századba. Amikor osztálytársával megérkeznek a kiegyezéskori Pest-Budára, rögtön egy emberrablás szemtanúi lesznek. Vajon sikerül megoldaniuk a rejtélyt, miközben
alkalmazkodniuk kell a szokatlan illemszabályokhoz és ki kell ismerniük magukat a korabeli politikai viszonyok között? Miközben helyzetük összekovácsolja őket, találkoznak Deákkal, Erzsébet királynővel, megvitatják Kossuth híres levelét és végignézik Ferenc József koronázását. A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven
szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól és korszakairól.
A szereplők útra kelnek az időben, és az olvasó egy fordulatos kalandregényt végigizgulva, szinte észrevétlenül kerül közelebb az adott kor szelleméhez, fontos alakjaihoz. Utazzunk bármilyen messze is a múltba, egy biztos: ezeket a könyveket abszolút jó olvasni!

A szerzőtől ajánljuk még: Cseresznyeliget titka,Visszhangország. Ajánljuk még Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben interaktív kalandjáték-kötetét is.

Tom és Geri – Bátyám a zseni

 

Szerző: Nógrádi Gábor

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-500-1

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A tizenöt éves Gergő szenzációs találmányát, a kétmillió dollárt érő tolmácsprogramot valaki el akarja rabolni. De vajon ki? Kefe tanár úr? Vagy a tanár úr testvére, Ottó, aki csak a program miatt utazik haza Amerikából? Vagy mindketten? Még jó, hogy Geri öccse, Tom résen van, és figyelmezteti bátyját a veszélyre. De vajon Geri hisz neki? Hiszen a testvérek között látszólag nem éppen testvéri a szeretet. Ilyesmi előfordul, ha két fiú ugyanabba a lányba – a szépséges Eszterbe – zúg bele. Szerencsére beszáll a nyomozásbasegít a hatodikosok titkos Szövetsége és Veronika tanárnő is, aki okkal gyanakszik Ottóra.

Megjelenés: 2020. március 25. Ajánljuk még Emma Carroll: Égi tolvaj című regényét is.

A királyné violája

 

Szerző: Mészöly Ágnes

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-508-4

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Valami egészen rejtélyes történik a hatalmas, ősöreg platánfa körül, ami az iskola udvarán áll… Martin, Betti és Kende szinte véletlenül fedezi fel, hogy a fába rejtett titkos ajtó a múltba vezet! A három kamasz Mátyás király udvarában találja magát. Hamar összehaverkodnak Mátyás törvénytelen fiával, Corvin Jánossal, bár nem könnyű hirtelen eligazodniuk a hatszáz évvel ezelőtti világban. Amikor a török Dzsem herceg egy különleges hangszert ajándékoz Beatrix királynénak, és a hangszer egyszer csak eltűnik, a négy gyerek nyomozni kezd… A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól és korszakairól. A szereplők útra kelnek az időben, és az olvasó egy fordulatos kalandregényt végig izgulva, szinte észrevétlenül kerül közelebb az adott kor szelleméhez, fontos alakjaihoz. Utazzunk bármilyen messze is a múltba, egy biztos: ezeket a könyveket abszolút jó olvasni!

A szerzőtől ajánljuk még: A fiú, akit elvarázsolt a zene. További Abszolút könyvekről (Kate Scott: Óriás, Anna Woltz: Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot) olvashatsz még ebben a bejegyzésünkben is.

Az áprilisban várható óvodás újdonságokat itt és itt, a kisiskolás könyvpremiereket pedig itt találhatod.

Folytasd a böngészést a márciusi óvodás és kisiskolás, valamint a februári – szintén a kisebbeknek és a nagyobbaknak szóló – könyvpremierekkel!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.