Könyvújonságok 2-6 éveseknek (2. rész)

Szemezgess az újdonságokból! Folytatjuk az áprilisi könyvpremierekről szóló összeállításunkat. Cikksorozatunk első, és mostani részében is az óvodásoknak, majd a kisiskolásoknak, illetve a nagyobbaknak válogattunk olvasnivalót. Ha pedig szeretnéd már most felfrissíteni a könyvespolcodat, érdemes átböngészned a márciusi kicsiknek és 7 év felettieknek, valamint a februári óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló összeállításainkat is! Szuper tippeket találsz továbbá az év első ovis-, bölcsis– és kisiskolás megjelenések között is! Jöjjenek hát az áprilisi ovis könyvbemutatók!

Sümi és a kistesó

Szerző: Sárvári Györgyi

Illusztrátor: Vigyázó Zsófia

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-676-7

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sümi nem egy szelíd őzikével él ám együtt. De nem ám! Hanem egy nagymacskával. Leopárdó pedig vad, mint az északi szél! Neki mindenből egy kicsivel több kell: több hús, több játék, és nagyobb hangerő. ÁáááÁ! De vajon mit szól Leopárdó az új családtag érkezéséhez? És mit tehet Sümi, hogy az ő nagymacskája és muszogó kisnyula békében éljen együtt? Sárvári Györgyi pszichológusként és három kisfiú édesanyjaként a Sümi segít című sorozattal siet a kicsik és a szülők segítségére, hogy együtt birkózzanak meg a hétköznapok nehézségeivel. A sorozat második kötetének két meséjében a haragé és a testvérféltékenységé a főszerep.

Megjelenés: 2020. március 30., a sorozatban már megjelent: Sümi nem adja fel

Csavarogjunk együtt – Malac és Liba 2.

Szerző: Tóth Krisztina

Illusztrátor: Hajba László

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-775-0

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

Csavarogjatok ti is Malaccal és Libával! Ismerjétek meg szeleburdi hőseinket, csatangoljatok velük a Balaton partján, és találjátok meg, hogy melyik sportág illene legjobban hőseinkhez! Egy biztos: nevetésben most sem lesz hiány. Tóth Krisztina a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba.

Megjelenés: 2020. április 1. A sorozatban már megjelent: Legyünk barátok! 

Barátnőm, Bori – Bori és az esküvő

 

Szerző: Julia Boehme

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-772-9

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bori és az esküvő-buli. Zizi szülei összeházasodnak, és Borit is meghívták! Ez lesz élete első esküvője! Ráadásul még virágszirmokat is szórhat vagy lehet, hogy ehhez már túl idős? De – mint azt Bori, Anna, és legfőképpen Zizi is megtapasztalhatja – nincs esküvő nehézségek nélkül. Egy újabb izgalmas Bori regény az esküvőről és a válásról.

Megjelenés: 2020. március 26. A Barátnőm, Bori idei újdonságaiból ajánljuk még: Bori közlekedik

Disney Junior – Szófia és a hercegnők

 

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-823-8

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Négy igazán izgalmas mese vagány kis hercegnőknek! Szófia ezúttal négy hercegnővel találkozik kalandjai során – Ariel, Aranyhaj, Hófehérke és Mulan is felbukkan a történeteiben. Szófia igazi hercegnős nyaralásra megy családjával egy úszó palotán, és találkozik egy valódi sellővel, Unával. Csakhogy új barátját hamarosan egy rémisztő tengeri szörny kapja el… Majd azt is elmeséli, hogy mi történt, amikor Amber rájött az amulettjének titkára, és megpróbálta előhívni Aranyhaj hercegnőt, de véletlenül a rég száműzött Ivy hercegnőt idézte elő… Amikor a varázslatos lakomán betoppan egy váratlan vendég – Sascha, a varázslónő -, Szófiának baljós érzése támad… Hófehérke tanácsa azonban segít. Szófiáék a távoli Wei-Lingbe látogatnak barátaikhoz, ahol kiderül, vajon elég bátor-e a három hercegnő ahhoz, hogy szembenézzenek az ijesztő jaguárral és megmentsék a családjaikat.

Megjelenés: 2020. április 26. Érdekelhet még Anna Sarve: Bolondos hercegnők című mesekönyve is.

3-5-8 perces mesék – Tündérekről és hercegnőkről

 

Szerzők: Julia Beitenöder, Naeko Ishida

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-570-1

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“-Légyszi, még egy utolsót! -Na, jó, egy rövidet… Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt?Akkor ezt a könyvet is nektek találták ki! A népszerű 3-5-8 perces mesék legújabb kötetéből megtudhatod, hogyan választanak nevet a tündérkirálylányoknak, hogyan lehet kideríteni valakiről, hogy igazi királylány-e, és azt is, hogy mit tehet egy mesebeli hercegnő, ha megunja, hogy mindig ugyanaz történik vele a mesében.
A hol vicces, hol meglepő meséket biztosan élvezettel fogja hallgatni lefekvés előtt minden tündér és hercegnő.

Megjelenés: 2020. április 1. A sorozat további kötetei: 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra, 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz, 3-5-8 perces mesék viccelődéshez és bolondozáshoz, 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz, 3-5-8 perces mesék unikornisokról és varázslókról, 3-5-8 perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz

Nézd meg, miért jó fogat mosni!

 

Szerző: Katie Daynes

Illusztrátor: Marta Álvarez Miguéns

Kiadó: Teknős Könyvek (2020)

ISBN: 9789633247266

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Miért esik ki a tejfog? Az állatok is mosnak fogat? Mit csinál a fogorvos? Hajtogasd ki a füleket, és megtudod a válaszokat!

Megjelenés: 2020. április 20. Idei újdonságok között ajánljuk még: Nézd meg! Mi az a Hold?

Álomutazás

 

Szerző: Kakucsi Erzsébet

Illusztrátor: Tímár Nikolett

Kiadó: Irodalmi Rádió (2020)

ISBN: 978-615-584-977-0

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy álomutazásra invitálunk az állatok és az emberek, erdők-mezők varázslatos világába. Pattanj fel te is a verses mesék birodalmába vágtató paripa hátára és tarts velünk!

Megjelenés: 2020.április 3. Ajánljuk továbbá Harcos Bálint: Dorka és az elgurult gomb

Lili kutyus kalandjai Gazdianyuval 2.

 

Szerző: Magos Krisztina

Kiadó: Szülőföld Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-617-202-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Aki nem ismerne még, Lili kutyus vagyok, egy spánielkislány, és az előző mesekönyv folytatásaként tovább mesélem nektek különös kalandjaimat gazdianyuval. Találkozhattok régi és új barátaimmal, újra itt lesz Roxy kutyus, valamint új barátaim a lovacska, várőrző kiscica, földalatti lakók és még sok-sok érdekes kis állat, akikkel kalandjaink során megismerkedtem. Kíváncsiságom sokszor különös helyzetekbe sodort, és bizony-bizony gyakran szükségem volt gazdianyu gyors segítségére is.
Higgyétek el, a világ teljesen más kutyaszemmel nézve, és olykor igazán jól jön a bajba jutott kiskutyának egy tapasztalt gazdi jó tanácsa.

Megjelenés: 2020. április 5., a sorozat másik kötete: Lili kutyus kalandjai Gazdianyuval

Disney baby – De jó együtt játszani!

 

Szerző: Nancy Parent

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-827-6

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Veletek is előfordult már, hogy nem szívesen osztottátok meg a játékaitokat valakivel? Hogy azt mondták neked, nem voltál sportszerű? Bizony ez másokkal is előfordul. Pedig mennyivel jobb együtt játszani! Olvassátok el a mesét, és kiderül, hogy Minnie és Millie hogyan tanulta ezt meg!

Megjelenés: 2020. április 7., a sorozatból még várható: De jó, hogy nem vagy irigy! A legkisebbeknek válogathatsz továbbá ebben és ebben a bejegyzésünkben is.

Az áprilisi ovis újdonságokról itt olvashatsz még.

Folytasd a böngészést a márciusi ovis és kisiskolás könyvpremierekkel, vagy néz ád a februári kisebb és nagyobb korosztálynak szóló összeállításunkat!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató