Könyvújdonságok 2-6 éveseknek (1. rész)

Szeretnél valami újdonságot a könyvespolcodra? Mi csokorba szedtük, milyen könyvmegjelenésekre számíthatunk hamarosan. Ebben a bejegyzésünkben (na meg a folytatásban) az óvodásoknak válogattunk olvasnivalót, de a kisiskolásoknak és a kicsit nagyobbak is szemezgettünk az áprilisban várható újdonságokból. Ha nem szeretnél várni addig, böngészd át a márciusi kicsiknek és 7 év felettieknek, valamint a februári óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló összeállításainkat is! De szuper olvasnivalókat találhatsz az év első ovis-, bölcsis– és kisiskolás könyvpremierei között is! Most pedig lássuk, milyen könyvújdonságokat tartogat április a kicsiknek!

Boribon mackói

 

Szerző: Marék Veronika

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-606-7

Korosztály: 1-4

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Boribon imádja a kék plüssmackókat! Kapott is egy csomót a barátaitól, és az önzetlen kismackó még a saját ágyát is átadná, hogy legyen hol aludniuk. Vajon mostantól csak velük fog játszani, vagy lesz azért ideje Hapcira, a cicára is? És rendet rakni ki fog a nagy játék után? Annipanni szerencsére most is odafigyel a kedves kismackóra, és szuper ötlettel áll elő.

Megjelenés: 2020. április 1. A Boribon-sorozatból ajánljuk továbbá:Boribon pancsol Marék Veronikától ajánljuk továbbá: A bohóc és a kismajom, Alfa bácsi titka

Mesék az Operából – Tell Vilmos

 

Szerző: Princzinger Anna

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Holnap Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-349-296-3

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A mese a hírneves svájci íjászról, a hős Tell Vilmosról szól, aki nem volt hajlandó meghajolni az ország zsarnoki helytartójának botra tűzött kalapja előtt, és kisfiáról, Gemmyről, aki bátorságával a legfontosabb pillanatban hitet öntött apjába. Fontos szereplő még egy alma, amely a gyerek zsebéből egyszer csak – rettenet! – céltáblaként a fejére került, és arról, hogy Tell kinek szánta azt a bizonyos második nyilat, ha az első célt tévesztett volna. A svájci nép nem volt mindig szabad, és ez a történet azt meséli el, hogy ezek a bátor és nyakas emberek Tell Vilmos segítségével végül hogyan vívták ki önállóságukat.

Megjelenés: 2020. április 17. A Mesék az Operából-sorozatból ajánljuk még Acsai Roland: Hunyadi László című mesekönyvét is.

Sári születésnapja

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-565-7

Korosztály: 2-5

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sárinak születésnapja van, amire meghívja Hédit, Misit – no és persze Maszatot is. A barátaitól egy plüssrókát kap ajándékba, mert mindenki tudja, hogy a róka Sári kedvenc állata. Sári nagyon boldog – Pötyi baba viszont nagyon szomorú. Egyáltalán nem örül a rókának. Annyira nem örül, hogy világgá is megy. Mi lesz Pötyi babával?

Megjelenés: 2020. március 26. A Sári-sorozatban már megjelent: Sári a Vadasparkban, ajánljuk továbbá: Maszat űrhajóik, Maszat a repülőn

Sárkányovi – Zoé középsős lesz

 

Szerző: Czernák Eszter

Illusztrátor: Rátkai Kornél

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-569-5

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Zoé, a háromfejű sárkány-gyerek és barátai, a jeti, a manó, a tündér, a troll és a többiek középsősök lettek! Egészen otthon érzik már magukat az oviban. Vidáman telnek a hétköznapok, de néha bizony izgalmas dolgok is történnek, és akkor felbolydul a csoport! Van, hogy összevesznek a gyerekek, és előfordul, hogy a mama nagyon későn érkezik délután… Az új hinta, a fogorvosi kezelés, a vízköpő látogatása is nagy kaland! És év végén vajon mivel lepik meg a kicsik a szüleiket? Tarts Zoéval és barátaival, légy része a Sárkány-ovis mindennapoknak!

Megjelenés: 2020. március 27. Ismerkedj meg a szuperbájos Sárkányovi első részével is! Czernák Esztertől ajánljuk még: A világ legjobb játszótere

Színház az egész világ

 

Szerző: Vibók Ildi

Illusztrátor: Szeidl Andrea

Kiadó: Holnap Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-349-297-0

Korosztály: 3-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Három botcsinálta boszi hajnal óta küszködik a mocsárban. Varázs-főzet készülne megrendelésre, de a lötty íze egyre inkább a babgulyásra emlékeztet. Sebaj, itt ez a másik recept, és aki írta – valami Will Shakespeare -, nagyon érthetett a bájoláshoz, az már a hozzávalók listájából látszik. A bűbájosok be is gyűjtik a szükséges lápi csúszó-mászókat, de mielőtt még az üstbe kerülnének, a jobb sorsra érdemes állatok mesélni kezdenek, és megelevenedik a színjátszás története az ősmanusok előadásaitól egészen napjainkig. Bekukkantunk az ókori Egyiptomba, Kínába, Japánba, a franciák, a görögök, a rómaiak, az angolok mind színre lépnek. Mert színház az egész világ… Mióta is? Vibók Ildi most erről mesél nekünk, és a történetet Szeidl Andrea varázslatos rajzai keltik életre.

Megjelenés: 2020. április 17. Érdekelhet még M. Kácsor Zoltán A boszorkány seprűje, Harcos Bálint A boszorkánycica, valamint Kiss Noémi Lámpaoltó Pöttyös néni című mesekönyve is.

Kedvenc klasszikus meséim – Teknős és a nyúl

 

Szerző: Emily Bevens

Kiadó: Álomgyár Kiadó (2020)

ISBN: 9786156067142

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

– Bárkit bármikor könnyen megelőzök. Ha nem hiszitek, tegyünk próbát! Ki mer kiállni ellenem? Halljam!”- kiáltotta egy nap a nyúl. A büszke nyúl biztos volt benne, hogy ő az erdő leggyorsabb futója. De vajon ő ért be elsőként a célba? Vagy a lassú, de bölcs teknős, aki kiállt ellene? Izguld végig ezt a nem mindennapi versenyt, és megtudod, ki az erdő igazi bajnoka! A legszebb és legismertebb klasszikus mesék ezúttal új ruhába bújtak. A szülőknek saját gyermekkorukból ismerős történetek most a legkisebbeknek szolgálnak örök tanulságokkal, melyeket majd talán ők is továbbadnak egyszer saját csemetéiknek. Ha neked is elnyerte a tetszésedet, keresd a sorozat további részeit is, A rút kiskacsa, A városi egér és a mezei egeret, A kis hableányt, Aranyhajat, Hamupipőkét és A szépség és a szörnyeteget.

A sorozat további részei: A városi egér és a mezei egér, A rút kiskacsa, A teknős és a nyúl, A kis hableány, Aranyhaj, Hamupipőke, A szépség és a szörnyeteg

Érdekelhet még a Tízperces esti mesék és Sam Taplin: Ötperces esti mesék című kötetek is.

Kerekító könyvcsalád – Kerekítő Manó Mini meséi

 

Szerzők: Acsai Roland, J. Kovács Judit 

Illusztrátor: Kállai Nagy Krisztina

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

Korosztály: 0-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismeritek Kerekítő manót és Kacska macskát? Találkoztatok már velük mondókás- és mesekönyvekben vagy Kerekítő foglalkozásokon? Most róluk olvashattok négy rövid történetet. Kerekítő manó és hű barátja minden évszakban feltalálja magát: nyáron szivárványt festenek, ősszel segítenek koppanni a gesztenyéknek, a tél egy gyönyörű hógömbben talál rájuk, tavasszal pedig felvidítják a pityergő virágsárkányt.

Megjelenés: 2020. április 21. Acsai Rolandtól ajánljuk továbbá a Tili és Tiló című meseregényét is.

Brúnó Budapesten – Duna

 

Szerző: Bartos Erika

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-510-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A hatkötetesre tervezett sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit. A Duna című kötetből a folyó történetét, érdekességeit, illetve a főváros hídjait, szigeteit ismerhetjük meg. Minden kötethez fényképes foglalkoztatófüzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.

Megjelenés: 2020. április 20., várható még: Duna lépésről lépésre – Fényképes foglalkoztató

Ajánljuk továbbá a legjobb családi utazós gyerekkönyvekről szóló összeállításunkat is! Érdekelhet még Takács Viktória: Busó mese című újdonsága is.

Örök ölelés – Mesék az örökbefogadásról

 

Szerző: Bartos Erika

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-588-348-4 

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a mesekönyv elsősorban azoknak a kisgyerekeknek (és szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak) szól, akiket örökbe fogadtak. A mese kapaszkodót nyújthat a legkisebbeknek, hogy megértsék, feldolgozzák saját élettörténetüket, választ kapjanak a nyugtalanító kérdésekre. A közös olvasás segíthet, hogy megtalálják helyüket a világban, és erősödjön a biztonságérzetük. Ezek a mesék nem mutatnak be minden élethelyzetet, nem adnak mindenre magyarázatot, azonban arra alkalmasak, hogy beszélgetésre ösztönözzenek. Minden szülő kiegészítheti és továbbírhatja a történeteket. Az örökbefogadás folyamatának sok szereplője van, de a főszereplője feltétlenül a gyermek.

Megjelenés: 2020. március 19.

A cikk folytatásáért kattints ide! Böngészd át a márciusi óvodás és kisiskolás megjelenésekről szóló összeállításunkat is, vagy kattints a linkekre az év első ovis-, bölcsis– és kisiskolás könyvújdonságaiért. A februári könyvajánlókat itt és itt tudod elérni!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató