Az év első gyerekkönyvei: kisiskolás-válogatás

Újabb könyvajánlónkba ezúttal a 6-10 éves korosztálynak válogattunk olvasnivalót. Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a legújabb bölcsis és óvodás mesekönyveket, most pedig lássuk, milyen könyvpremierekre számíthatnak a kisiskolások az év elején!

Robin Maccs – A minizsiráf megmentése

 

Szerzők: Christian Seltman; Christine Kugler

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-756-9

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Robin Maccs a legszívesebben a tábortűznél üldögél, kezében gitárjával és közben kedvenc chipsét rágcsálja. De a lelke mélyén egy nyughatatlan kalandor lakozik, és ezt be is bizonyítja legjobb barátjának, Mollinak, az egérlánynak, amikor Fanni, a minizsiráf segítséget kér tőlük. Ám nemcsak a kis zsiráf társai tűntek el nyomtalanul, hanem velük együtt az érté!kes curry-rakomány is, ami pedig Robin Maccs kedvenc csemegé!jéhez elengedhetetlenül fontos! Nincs idő hát késlekedni, azonnal indul a mentőakció! Magával ragadó, mesés kaland macskával, egérrel, gitárral és sok-sok humorral.

Megjelenés: 2020. január 24. Érdekelhet még: David Grossmann: Zsiráf, és irány az ágy! Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát!

Nózi, a kismalac, aki az orra után ment

 

Szerzők: Pavel Ondrasík; Tána Rybenská

Kiadó: Design Media Publishing (2019)

ISBN: 978-191-226-815-3

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy áprilisi éjjelen öt kismalac született egy Prága melletti kis tanyán. Csintalan kisdisznók voltak, a szüleik szeme fénye. Nagyon szerettek hintázni a medvétől kapott hintán, amit Medve úr már kinőtt. Nagy kaland volt fölmászni rá, aztán lepottyanni róla. Sebaj, a szüleik mindig Adtak puszit a lehorzsolt kis csülkökre. Egyiküket – nagypapája után – Nózinak nevezték el. Vidám, okos és bátor kismalac volt, de biztosan észrevetted már, hogy… egy kicsit különbözött a testvéreitől…

Kedves szülők! Köszönjük, hogy belénk helyezték bizalmukat. Ígérjük, hogy csodálatos élményeket tartogatunk az egész családnak. A könyv, amelyet a kezükben tartanak, nem közönséges könyv, hanem vadonatúj olvasmány-, játék- és tanulásélmény! Szeretnénk a legkisebbekkel is megkedveltetni az olvasást. Hogyan? Egy innovatív termékkel, amely két igen különböző élményt, a hagyományos olvasás és az új technológiát ötvözi. Minden oldalon találkozhatnak Kiterjesztett Valóság-játékokkal. A gyermekre különféle feladatok, többek közt felismerős és összepárosítós játékok várnak. Eközben érdekes dolgokat tud meg az állatokról. Szeretnénk, ha a gyermekükkel együtt fedeznék fel a könyv által tartogatott végtelen sok meglepetést!
Hogyan láthatom a vizuális tartalmat? Csupán le kell tölteni az alkalmazást. A tablet vagy okostelefon kamera-funkciója automatikusan elindul. Vidd a készüléked a könyv lapjai fölé, és zene, hangok és képek jelennek majd meg!

Megjelenés: 2020. február 3. A kiterjesztett valóság élményével találkozhatsz még a Ismerd meg az éjszakai állatok hangját! című ismeretterjesztő gyerekkönyvben is.

A feltaláló oroszlánja

 

Szerző: Kertész Erzsi

Illusztrátor: Bernát Barbara

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-555-8

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismeritek Fecót, a kis feltalálót? Még csak óvodás, de máris nagyon szeret szerelni és mindenfélét építeni. Az oviban majdnem minden nagyon jó, de azért a délutáni alvást még Fecó sem kedveli. Vajon fel lehet-e találni olyasmit, ami segít az alvásban? Persze attól függ, kinek… A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

Megjelenés: 2020. január 21. A Most én olvasok! olvasástanulást segítő sorozatról bővebben itt olvashatsz. A sorozat NAGYBETŰS szintjén már megjelent: Dávid Ádám: Koppány betűket firkál, Igaz Dóra: Tiki otthonra talál, Wéber Anikó: Marci iskolás lesz, Vadadi Adrienn: Matricás Laci és a csokitorta, Szabó Borbála: A nagyok is voltak kicsik

Régi kedvencek – Teniszcipők

 

Szerző: Noel Streatfeild

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-709-5

Korosztály: 10+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Heath családban négyen vannak gyerekek: az ikrek, Jim és Susan, valamint Nicky és David. Nagyapjuk annak idején tehetséges teniszjátékos volt – arra bíztatja unokáit is, hogy lépjenek a nyomdokába. A gyerekeket édesapjuk tanítja a játékra, de négyük közül csupán Susan tűnik igazán ígéretesnek, egymás után nyeri a versenyeket, már az újságok is megemlítik a sikereit. Jim sem játszik rosszul, de nem elég szorgalmas és igencsak makacs. Nickynek is jók az adottságai, de lusta. Davidet pedig nem érdekli a tenisz, ő szívesebben énekel a szabadidejében. Aztán Nicky – aki a legszemtelenebb és legnehezebb természetű mindnyájuk közül – titokban gyakorolni kezd, hogy bebizonyítsa, ő is van olyan tehetséges, mint a nővére… Régi kedvencek című sorozatunkat azzal a céllal indítottuk útjára, hogy gyerekkorunk remek könyvei kicsit új köntösben, de legalább akkora élményt jelenthessenek a mai gyerekeknek és ifjú olvasóknak, mint nekünk jelentettek sok-sok évvel ezelőtt.

Megjelenés: 2020. január 27. A Régi kedvencek-sorozatban Noel Streatfeild klasszikusából még elérhető: Balettcipők, Színpadi cipők, Korcsolyacipők, Filmek és cipők

A varázslatos karkötő 5. – Az óratorony titka

 

Szerző: Jessica Ennis-Hill

Kiadó: Digitaanart Stúdió (2020)

ISBN: 978-615-571-624-9

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Jessica Ennis-Hill olimpiai bajnok varázslatos és izgalmas sorozatának ötödik kötete. Milyen lehet egy karkötő, aminek segítségével varázserőt kapsz, amikor csak az eszedbe jut? Evie nagymamája újabb csomagot küldöttv unokájának, és a színes szalagok, valamint a selyempapír gyönyörű karkötőt rejt!
Evie-nek szüksége is lesz rá – no meg a bátorságára is, amikor nyomozni indul a kísérteties régi óratoronyba. Ám ő mindig készen áll a kalandokra!

Megjelenés: 2020. január 15.

Unikornis varázs – Hajnalfény visszahozza a nyarat

 

Szerző: Daisy Meadows

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-754-5

Korosztály: 6+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Alina szeret sportolni, Emi a tudományért rajong. Ám mindketten imádják a kalandokat, a varázslatokat és az unikornisokat. Csatlakozz hozzájuk, és kísérd el őket Csodavölgybe, ahol Auróra, az unikornisok királynője alig várja, hogy megmutathassa a mágikus egyszarvúk elbűvölő birodalmát. Azonban egyszer csak felbukkan Szeléna, az ezüst unikornis, aki gonosz tervet forral… A barátnők elhatározzák, hogy megvédik Csodavölgyet. Vajon sikerrel járnak? Olvasd el az izgalmas sorozat első részét, és megtudod! A Varázslatos Állatbirodalom című népszerű sorozat szerzőjének legújabb történetei!

Megjelenés: 2020. február 6., A sorozatban még újdonság: Csillámszellő és az égi varázs

Egyszarvú-rajongóknak ajánljuk továbbá a legjobb uniornisos gyerekkönyvekről szóló írásunkat is!

Varázslatos Állatbirodalom – Mandula felbukkan

 

Szerző: Daisy Meadows

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-758–3

Korosztály: 5+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lili és Luca ismét a Varázshegyre látogat, innen ered a Barátság-erdő bűvös ereje. A mágikus kristályok azonban nem növekednek úgy, ahogy kéne és a barátnők azonnal tudják, hogy a gonosz Grizelda rejtőzik a dolog mögött. Mandula, a kis csíkosmókus felajánlja, hogy segít a lányoknak, mielőtt az erdő örökre elveszíti a varázsát.

Megjelenés: 2020. január 22., a sorozat újdonsága még: Panka minden akadályt legyőz 

Hogyan járnak az űrhajósok vécére?

 

Szerzők: Petra Maria Schmitt – Christian Dreller

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-555-8

Korosztály: 5-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az űrutazás során az űrhajósoknak rengeteg kihívással kell szembenézniük, de a műszerek kezelése és az űrhajó irányítása közben bizony nekik is kell vécére menniük. De vajon hogyan? A Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák? ismeretterjesztő meséi után újabb történeteket olvashatunk a természettudományok világából a gyerekek számára is érthető és izgalmas mesék formájában. Tudj meg minél többet a világról, ami körülvesz!

Megjelenés: 2020. január 28. A sorozatban már megjelent: Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák?

Fedezd fel! 30 elképesztő otthoni kísérlet

 

Szerző: Marnie Willow

Kiadó: Álomgyár Kiadó (2020)

ISBN: 9786155929984

Korosztály: 6-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kutass, kísérletezz és fedezz fel!  Harminc elképesztő kísérletet ismerhetsz meg ebből a könyvből, melyeket otthon magad is elvégezhetsz. Lapozz, és ismerd meg, hogy készíthetsz ejtőernyőt vagy vízrakétát! Kapj el velünk undorító csúszómászókat, és kotyvassz házi szlájmot! Ezeken kívül még sok izgalmas kaland vár. Ráadásul megismerheted a kísérletek mögött megbúvó tudományos hátteret is. Ha neked is elnyerte a tetszésedet, keresd a Kütyük helyett-sorozat további részeit is.

Megjelenés: 2020. január 20. Ajánljuk továbbá: Szórakoztató tudomány: 103 kísérlet otthon

Hajtsd ki! A naprendszer

 

Kiadó: Teknős Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-324-468-5

Korosztály: 6+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg a Naprendszer csodáit! Hajtogasd ki a látványos rajzokkal díszített oldalakat, hogy minél több érdekességet tudj meg a bolygókról, holdjaikról és az őket vizsgáló űreszközökről.

Megjelenés: 2020. február 3. Ajánljuk továbbá a legjobb csillagászati gyerekkönyvekről szóló írásunkat is.

Folytasd a böngészést a bölcsis és óvodás könyvpremierekről szóló írásunkkal! További kisiskolás könyvújdonságokból még ebben és ebben a bejegyzésünkben is szemezgethetsz.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató