Első ÉNtérKÉPem: GPS a boldogsághoz tiniknek

Önismereti kézikönyv 10-15 éveseknek

A felnőtteknek szóló önfejlesztő könyveknek se szeri, se száma, de a tinédzserek korántsem kapnak a hétköznapokban is hasznosítható segítséget. Pedig ha van olyan korszak, amikor önmagunk megismerése, az érzelmek kezelése, és a megfelelő szemléletmód kialakítása fontos, az a kamaszkor. Az Első ÉNtérKÉPem önismereti kézikönyv ebben nyújt segítséget a 10-15 éveseknek.

Első ÉNtérKÉPem

 

SzerzőkHorváth Ria – Ságodi-Sturm Hajni

Kiadó:  magánkiadás (2021)

ISBN: 978-615-011-769-0

Korosztály: 10-15

 

 

Az ÉNtérKÉPem kötetekben minden, az életkorra jellemző legfontosabb kérdésre választ kaphat egy tini. Ki ő? Miért lett ilyen? Milyen akar lenni? És hogyan tud sikeresebben működni és reagálni a felmerülő helyzetekre? Az Első ÉNtérKÉPem 10-15 éveseknek szól, amely segítségével a kiskamaszok nemcsak elkészíthetik a saját ÉNtérKÉPüket, amellyel önismeretre tehetnek szert, hanem a könyv interaktív gyakorlatai segítenek felismerni és kezelni az érzelmeiket és befolyásolni a gondolataikat, és pozitív szemléletmódot kialakítani, hogy hatékonyabbak és magabiztosabbak lehessenek. 

A kötet rövid magyarázatokkal mutatja be, hogy miért alakulnak ki az érzelmeink, illetve az agy működése és a gondolkodásunk miként befolyásolja azokat. Ehhez David J. Linden idegrendszer-kutató fagyi hasonlatát használják a szerzők, ami a tudást érdekessé és könnyen megjegyezhetővé teszi. 

A fiatalok praktikus tippeket is kapnak arra, hogy hogyan észlelhetik és kezelhetik az érzelmeiket. A korosztálynak megfelelően a kamaszkorban fejlődő képességekről és az “agyi hepehupákról” is esik szó, ami segít megérteni miért is lehet egy kamasz “néha lobbanékony, esetleg felettébb boldog, túl mérges, vagy nagyon szomorú”.

A kiadvány 16 éves kortól ajánlott nagytestvére, Az ÉNtérKÉPem kötet segítségével pedig az idősebbek is elkészíthetik a térKÉPük kiterjesztett verzióját, amelyben több témát és mélyebben feldolgozva találhatnak, mint például az érzelmi hormonlabor, a szerelem vagy a csoportnyomás témája.

A sorozat elsősorban kamaszoknak készült, ugyanakkor nemcsak őket szólítja meg, hanem a környezetükben lévő felnőtteknek is igen hasznos. Mutatjuk közelebbről!

További információ, beleolvasó és video is várja az érdeklődőket az https://enterkepem.hu oldalon. 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A felnőtteknek szóló önfejlesztő könyveknek se szeri, se száma, de a tinédzserek miért nem kapnak a hétköznapokban is hasznosítható segítséget? Pedig ha van olyan korszak, amikor önmagunk megismerése, az érzelmek kezelése, és a megfelelő szemléletmód kialakítása fontos, az a kamaszkor.Most végre megjelent a kiskamaszoknak szóló Első ÉNtérKÉPem könyv, ami éppen ebben segít a 10-15 éves korosztálynak. 100 oldalnyi tartalom, tele stratégiákkal, feladatokkal, tippekkel, amelyet több tucatnyi kamasz tesztelt. A könyvet és egy tollat kézbe véve már az első oldalakon indul a kaland: bevált praktikákkal és rávezető kérdésekkel kirajzolódik az ÉNTÉRKÉP: GPS tiniknek egy boldogabb élethez! Mivel a mai fiatalok szeretik, ha az információ érdekes és könnyen érthető, a rövid leírásokat szellemes illusztrációk teszik még élvezhetőbbé. A kiadvány 16 éves kortól ajánlott nagytestvére, Az ÉNtérKÉPem kötet segítségével elkészítheted a térKÉPed kiterjesztett verzióját, amelyben több témát és mélyebben feldolgozva találsz. Mindkét könyvet szívesen ajánljuk szülőknek, osztályfőnököknek, coachoknak, mentálhigiénés szakembereknek is, és mindenkinek, aki kamaszokkal dolgozik vagy él. További információ, beleolvasó és video is várja az érdeklődőket az https://enterkepem.hu oldalon

TIPP: Olvasd el az Érzelmekről gyerekeknek: fókuszban az érzelemkezelést segítő gyerekkönyvek című írásunkat is!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.