Szavazás 2019: melyik az év legkedveltebb ovis mesekönyvsorozata?

Az év utolsó napjaiban szavazást indítunk, hogy kiderüljön, melyek a Foxbooks-olvasók kedvenc mesekönyvei. A ringbe verses meséktől, lapozókon át, ifjúsági regényekig kerülnek kötetek. Minden kategóriában négy, 2019-ben megjelent gyerekkönyv versenyez az olvasók kegyeiért. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is: szavazz a kedvencedre! 

Elő a farbával!

Következzenek a kisóvodás korosztály mesekönyvsorozatai – mindegyik imádnivaló, na de melyikük legyen dobogós? Klikkelj a kép alatti karikába, amelyiket szeretnéd!

Update: A szavazás lezárult! Köszönjük a lelkes részvételt, hamarosan jövünk a végeredménnyel!

Ismerkedj meg a népszerű lapozókönyvekkel közelebbről is! Mielőtt szavaznál, érdemes átböngészned a kötetek rövid ajánlóit is.

Pitypang testvérei – Pitypang és Lili

 

Szerző, illusztrátor:: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-547-3

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lilinek hamarosan testvére érkezik! A kislány nagyon várja, hogy már játszhasson a kisbabával, de addig is ki kell deríteni: vajon egy menhelyről örökbefogadott kutyusnak is vannak testvérei? Tarts Pitypanggal és Lilivel legújabb kalandjuk során! 

A Pitypang testvérei a sorozattól megszokott kedves, átbeszélgetős történetet tartogat a gyerekeknek, ami jó alkalmat kínálhat arra is, hogy megbarátkozzanak a kistestvér gondolatával, és megértsék, hogy milyen változást hozhat életükben a családbővítés. A vidám történet mellett, a szerzőnő oly ismerős karakterei, és bűbájos rajzai varázsolják el a kis olvasókat a könyvben. Ismerkedj meg a legújabb Pitypang és Lili kötettel  itt!

A sorozatban már megjelent: Mentsük meg a kiskutyám!, Szeretem a kiskutyám!, Gyógyítsd meg a kiskutyám!, Pitypang születésnapja, Pitypang a zebrán, Pitypang segít

A kuflik és a máshogyoszkóp

Szerző, illusztrátor: Dániel András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-528-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudod-e, mi történik, ha azt mondod, hajjajjaj, aztán átrakod a lila gombodat a bal zsebedből a jobb zsebedbe? Képzeld, Fityirc sem tudta! Eszébe sem jutott, hogy egyáltalán bármi történne. Pedig pontosan így kell elővarázsolni a Máshogyoszkópot! Tessék? Hogy az mi? Azt a saját szemeddel kell látnod… Pofánka egy különösen vidám délelőttön páros passzolgatóst játszik Valérral. Amikor a gumófocit egy ráncos tokafa odújából visszaszerezve sietne vissza a barátjához, akkor jön rá valamire: egy tokafából sosem lehet ugyanoda visszajutni. Vagyis ugyanoda talán igen, de sosem ugyanakkor…

Dániel András népszerű sorozata idén három új kötettel is bővült. A kuflik és a máshogyoszkóp a már megszokott szórakoztató kalandokkal, remek rajzokkal, humoros jelenetekkel, na meg újabb kacagtató részletekkel várja a gyerekeket. Ismerkedj meg vele közelebbről is!

A következő linkekre kattintva pedig A kuflik és a szélposta, a Kuflik a föld alatt és a A kuflik és a pofavágóverseny című kötetekről írt ajánlónkat is elolvashatod!

Kicsi Mimi iskolás lesz

 

Szerző: Tamás Zsuzsa

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-037-5

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kicsi Mimi azon mesehősök közé tartozik, akikkel múlik az idő. Épp elkezdte az óvodát, amikor megismertük, most pedig mint iskolás nagylánytól veszünk tőle búcsút. A sorozat hetedik kötetében először az óvodai búcsúztatóra, majd az iskolai évnyitóra készülhetünk együtt Mimivel. A mesék a már megszokott érzékenységgel mutatják be mind a búcsúzást, mind az izgalmakkal teli kezdeteket, és bizonyítják, az ünnepek nemcsak ajándékokról és szép ruhákról szólnak, hanem arról, mi van a szívünkben. Tamás Zsuzsa legújabb meséi nemcsak a Kicsi Mimi-rajongóknak nyújtanak segítséget, hanem minden, óvodából iskolába lépő kisgyereknek.

A sorozat hetedik kötetében a már megszokott kedves rajzok és melegszívű, bájos történetek várják a kis olvasókat. A Kicsi Mimi iskolás lesz egy kiváló átbeszélős mesekönyv, az óvodás évek lezárásának, és egy új, izgalmas korszak elkezdésének feldolgozására. Kattints tovább a részletekért!

A sorozatban már megjelent: Kicsi Mimi és a Kökény ovi, Kicsi Mimi nagytesó lesz, Kicsi Mimi barátai, Kicsi Mimi, pici Bori, Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep, Kicsi Mimi karácsonya

Sári a Vadasparkban

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-533-6

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sárit és Pötyi babát már ismerhetitek a Maszat-sorozatból. Most mindketten egy új sorozat főszereplői! De Sárival nagyon sok érdekes dolog történik, amelyekről külön is szeretnénk mesélni nektek. Most például barátnőjével, Hédivel mindenféle állatokat rajzolnak. De milyen színű vajon a róka farka? Ehhez el kell menni a Vadasparkba! Hívjuk Maszatot is, és kiránduljunk együtt!

Sári a Vadasparkban a Maszat-sorozattól megszokott kedves hangulattal, bűbájos rajzokkal, imádnivaló figurákkal, és izgi kisovis történettel várja a gyerekeket. Ezúttal azonban Sári és kis barátnője lesznek a főszereplők – ismerkedj meg velük itt! TIPP: Nézd meg a Maszat űrhajózik és a Maszat a repülőn köteteket is!

Köszönjük, hogy te is voksoltál! Következő szavazásunkon a nagyovis mesekönyvek mérettetik meg magukat! Év végi szavazásunkat december 31-én 10 órakor zárjuk! A végeredmény összefoglalóját január elején közöljük az oldalunkon.

Szavazz a többi kategóriában is!

  1. Legkisebbek babalapozói
  2. Bölcsis lapozók
  3. Interaktív lapozók
  4. Interaktív lapozósorozatok
  5. Óvodás mesekönyvek

Nézd meg, melyik gyerekkönyvek voltak 2018. kedvencei!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.