Berg Judit: Sári a Vadasparkban

A Berg-Agócs szerzőpáros újabb pompás meglepetéssel rukkolt elő a gyerekeknek. Megérkezett ugyanis Sári, a népszerű Maszat-sorozat kislányszereplője is a könyvesboltokba. Ha szereted Maszatot, ezt a mesekönyvet is biztosan imádni fogod – gyere, ismerkedj meg vele közelebbről is!

Sári a Vadasparkban

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-533-6

Korosztály: 2-5

 

Sári a Vadasparkban a Maszat-sorozattól megszokott kedves hangulattal, bűbájos rajzokkal, imádnivaló figurákkal, és megannyi izgi kisovis történettel várja a gyerekeket. A korosztálynak megfelelően ezúttal is könnyen befogadható, kevés szöveg és sok vidám kép jellemzi. Új karakterként megismerkedhetünk Sári barátnőjével, Hédivel, de természetesen felbukkan régi jó barátja, Maszat is a könyvben. Na meg Hóchóc, Bodri kutyus és Pötyi baba… 

Ez a könyv is két mesét tartalmaz, az elsőben Sári és Hédi épp együtt rajzolnak, hogy elüssék a napot. Sári egyébként szuperül rajzol – kutyát, cicát, madarat, medvét, halat és akár mókust is – de most Hédivel úgy döntenek, hogy Sári kedvencét, egy rókát rajzolnak le. Egész ügyesen haladnak vele: vörös a bundája, fekete az orra, fehér a mellénye, a farka pedig… nos a farka milyen színű lehet?!? Egyikük szerint vörös, másikuk a fehérre esküszik, és mindketten konokul kitartanak az igazuk mellett. Olyannyira, hogy ahogy ovisok között az néha megesik – Nem. De! Nem. De! Nem. De! – jól össze is vesznek. Vajon sikerül a barátnőknek megenyhülniük? De legfőképp: melyiküknek van igaza ebben a fogós kérdésben?

Hogy a vitában dűlőre jussanak – na meg mert kiderült, hogy élőben még egyiküknek sem volt rókához szerencséje – elhatározzák, hogy ellátogatnak a Vadasparkba. Sőt, magukkal hívják Maszatos is! A kirándulásra Sári Pötyi babát, Hédi Bodri kutyust, Maszat pedig Hóchócot is magával hozza. Látnak őzet, nyulat, vaddisznót és csíkos hátú kismalacot. Szarvast, mókust, és egy óriási bölényt is…, de rókát bizony egyet sem.

Kedves Látogatók!

Sajnos a róka lebetegedett, ezért átvittük az állatkórházba. Hamarosan újra visszatér.

Sári nagyon elszomorodik. Pedig annyira készült a találkozóra! Még szerencse, hogy velük van Maszat, aki nemcsak megvigasztalja barátját, de egy remek ötlete is támad! Apropó, szerinted melyik kislánynak lesz igaza végül? Vörös a rókák farka, ahogyan Sári mondja, vagy fehér, ahogyan Hédi bizonygatja? Kiderül a Sári a Vadasparkban részben. 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sárit és Pötyi babát már ismerhetitek a Maszat-sorozatból. Most mindketten egy új sorozat főszereplői! De Sárival nagyon sok érdekes dolog történik, amelyekről külön is szeretnénk mesélni nektek. Most például barátnőjével, Hédivel mindenféle állatokat rajzolnak. De milyen színű vajon a róka farka? Ehhez el kell menni a Vadasparkba! Hívjuk Maszatot is, és kiránduljunk együtt!

Berg Judit és Agócs Írisz Maszat-sorozata bekerült a legjobb óvodás mesekönyvsorozatokról szóló összeállításunkba. Olvasd el mit írtunk róla, és melyik mesekönyvek kerültek még a toplistába! Nézd meg a Maszat űrhajózik és a Maszat a repülőn köteteket közelebbről is!

TIPP: Ajánljuk továbbá Agócs Írisz bűbájos Mesék Barnabásnak-sorozatát is. Nézz bele a Masa és az eső, és a Mia nem álmos című kötetekbe! Olvasd el Berg JuditKét kis dinó-sorozatáról írt összefoglalónkat is!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

100%
Nagyon jó

Aki szereti a Maszat-sorozatot, ebben sem fog csalódni!

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény