Szavazás 2019: melyik az év legkedveltebb ifjúsági könyvsorozata?

Az év utolsó napjaiban szavazást indítunk, hogy kiderüljön, melyek a Foxbooks-olvasók kedvenc mesekönyvei. A ringbe verses meséktől, lapozókon át, ifjúsági regényekig kerülnek kötetek. Minden kategóriában négy, 2019-ben megjelent gyerekkönyv versenyez az olvasók kegyeiért. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is: szavazz a kedvencedre! 

Elő a farbával!

Következzenek a többrészes ifjúsági kötetek – mindegyik nagyszerű, de neked melyik tetszik a leginkább? Klikkelj a kép alatt a karikába, amelyiket látni szeretnéd a dobogón! 

Update: A szavazás lezárult! Köszönjük a lelkes részvételt, hamarosan jövünk a végeredménnyel!

Görgess lejjebb, ha szeretnéd átböngészni a kategória versenyzőit!

Bori, Anna és a sulibuli – Bori és barátai 4.

 

Szerző: Dagmar Hossfeld

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-596-1

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Boriék iskolájában mindenki parti-lázban ég, ugyanis nemsokára itt a nagy, felsős buli. Ez lesz aztán a mulatság! Bori, Anna, Zizi és Dia feladata, hogy gondoskodjanak a koktélokról és a zenéről. De Anna mással van elfoglalva. Úgy tűnik, sokkal izgalmasabb az új számítógépe és a chat, mint a barátnői. És vajon ki is az a titokzatos Moonwalker, aki annyira foglalkoztatja?

Könnyed, olvasmányos és szórakoztató: igazi élvezetes tiniregény robbant be a 10-14 éves korosztály polcaira. A Bori, Anna és a sulibuli immár a Bori és barátai-sorozat negyedik része, és a korábbi kötetei: Az élet, a szerelem meg miegymás, Bori és a cserediák, Bori és az új fiú

Kód, csajok, satöbbi – Partikód, fényeket fel!

Szerző: Jo Whittemore

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-494-7

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Maya és a barátnői izgalmas feladatot kapnak a szakkörön: ők programozhatják a zenét és a fényeket az iskolabálon! A zenére villogó fénysor kódolása azonban nehéz, és a lányok Maya egyik ötletére sem vevők… Bezzeg Nicole, a régi barátnője minden ötletéért rajong! De Nicole nincs rá jó hatással, és mellette Maya hosszú idő után újra bajba kerül: a barátai és a szülei is megharagszanak rá. A programozás sikere és a programozó lányok barátsága veszélybe kerül… Vajon a lányoknak sikerül megoldania ezt a nehéz helyzetet?

Kód, csajok, satöbbi könnyed, barátságos történetekkel várja olvasóit, kedves és vagány lányokkal a főszerepekben. Jo Whittemore regénye nemcsak szórakoztató, de jó példát is mutat a gyerekeknek türelemből, problémamegoldásból és csapatmunkából. Kód, csajok, satöbbi korábbi kötetei: A barátságkód, BFF: Együtt a célig

Egy hatodikos nindzsa naplója 3 – A vörös nindzsák hajnala

 

Szerző: Marcus Emerson

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-9634-57-216-9

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

– Valami gyíkarc lenyúlta a táskám, és el akartam kapni. Nem láttál egy vörösruhás gyereket elrohanni melletted? Brayden is körbepillantott. – Nem – felelte. – Nem láttam senkit sem errefelé. Lenyúlták a táskád? Bólintottam, és belerúgtam az ivókútba. – Le. Fél másodperccel az előtt fordult ide be, hogy én és ez a kút esküdt ellenségek lettünk. A nevem Chase Cooper, hatodikos nindzsa vagyok, és ez a harmadik naplóm. Egy hónap telt el, mióta legutóbb jelentkeztem, és most újra beindultak az események. Az egész azzal kezdődött, hogy valami gyerek ellopta a táskámat. Onnantól aztán egyik katasztrófa követte a másikat, és rövid úton ez lett életem leggázabb hete. Körözött lettem a saját iskolámban, színre léptek a vörös nindzsák, és ez még csak a jéghegy csúcsa! De én nem adom fel a harcot, mert a nindzsák sosem adják fel – sajnos a nindzsák ellenségei sem…!

Egy hatodikos nindzsa naplója könnyen olvasható, szórakoztató és fordulatos olvasmány kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A főszereplő pedig egy hatodikos nindzsa, akarom mondani kisfiú. A sorozat korábbi részei: Egy hatodikos nindzsa naplója, Egy hatodikos nindzsa naplója 2 – Kalóztámadás

Képtelenség!

 

Szerző: Bosnyák Viktória

Illusztrátor: Barabás Barbara

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-036-9

Korosztály: 12-16

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szerinted lehetséges a műugrás víz és deszka nélkül? Múzeumból múzeumba, pontosabban képből képbe utazás vonatjegy és belépőjegy nélkül? Vagy képtelenség?
Csak akkor, ha Te nem az Apolló Akadémia diákja vagy! Sári, Dóri és Laci – a Tündérboszorkány-trilógia szereplői – számára ez már nem jelent kihívást. De vajon sikerül-e visszaszerezniük Dénes belépőjét is? És egyáltalán, hová lett a fiú?
Budapestről Párizsba, New Yorkba, képekbe, szobrokba vezet az útjuk, és már csak egy napjuk maradt a suli kezdésig… De hiszen tudjuk: csak az marad képtelenség, amit nem tudunk elképzelni.

A nagy sikerű Tündérboszorkány-trilógia története egy különleges gimnáziumban folytatódik isteni szereplőkkel, meglepő helyszíneken és rengeteg kalanddal! Bosnyák Viktória ezúttal is izgalmas és fordulatos történetekkel várja olvasóit a Képtelenség! című ifjúsági kötetében. Az Apolló Akadémia első kötetének a címe: Elképesztő! 

Köszönjük, hogy te is voksoltál! Év végi szavazásunkat december 31-én 10 órakor zárjuk! A végeredmény összefoglalóját január elején közöljük.

Szavazz a többi kategóriában is!

 1. Legkisebbek babalapozói
 2. Bölcsis lapozók
 3. Interaktív lapozók
 4. Interaktív lapozósorozatok
 5. Óvodás mesekönyvek
 6. Óvodás mesekönyvsorozatok
 7. Nagyovis mesekönyvek
 8. Segítő-, fejlesztő mesekönyvek
 9. Ismeretterjesztő gyerekkönyvek
 10. Kisiskolás kötetek
 11. Kisiskolás könyvsorozatok
 12. Kiskamasz kötetek
 13. Ifjúsági könyvek

Nézd meg, melyik gyerekkönyvek voltak 2018. kedvencei!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.