Szavazás 2019: melyik az év legkedveltebb ifjúsági kötete?

Az év utolsó napjaiban szavazást indítunk, hogy kiderüljön, melyek a Foxbooks-olvasók kedvenc mesekönyvei. A ringbe verses meséktől, lapozókon át, ifjúsági regényekig kerülnek kötetek. Minden kategóriában négy, 2019-ben megjelent gyerekkönyv versenyez az olvasók kegyeiért. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is: szavazz a kedvencedre! 

Melyik legyen toplistás?

Következzenek a 10-14 évesek kedvencei – mindegyik letehetetlen és szórakoztató, de neked melyik tetszik a leginkább? Klikkelj a kép alatt a karikába, amelyik mellett döntöttél!

Update: A szavazás lezárult! Köszönjük a lelkes részvételt, hamarosan jövünk a végeredménnyel!

Görgess lejjebb, ha szeretnél többet megtudni a kategória versenyzőiről!

Éjszaka az állatkertben

 

Szerző: Bojti Anna

Illusztrátor: Ferth Tímea

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-442-1

Korosztály: 10-14

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az Éjszaka az állatkertben főhőse TE vagy, kedves olvasó! Egy éjszaka
nem találod a tesódat az ágyában. Nem habozol, útnak indulsz, hogy megkeresd Dodót. Ám arra nem számítasz, hogy az éjszakai állatkertbe érkezel, ahol nyüzsögnek a furcsábbnál furcsább lények… Beszélgess az utadba kerülő lényekkel, szerezz információkat és értékes tárgyakat tőlük, akárcsak egy kalandjátékban, és mentsd meg a testvéredet! Minden bekezdés végén választhatsz, hogy merre mész tovább és mit kérdezel. Most te alakítod a történetet! Ám a rejtély nemcsak egyféleképpen fejthető meg: a 400 oldalas könyvön és az állatkert zegzugos útjain sokféleképpen végigmehetsz, különböző tárgyak segítségével oldhatod meg az előtted tornyosuló akadályokat, így egy olvasás során csak egy kis szeletét ismered meg ennek a varázslatos és nagyon vicces éjszakai világnak. Ezt a könyvet legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezel fel benne! Bojti Anna könyvét a Kaland-játék-kockázat könyvek inspirálták, de azoknál sokkal több lett: óda a budapesti állatkerthez, Alice Csoda­országához hasonló eredeti, humoros, szerethető fantáziavilág, amiben az olvasói kíváncsiság dönti el, hogy merre visz az utunk.

Az Éjszaka az állatkertben, kaland, játék és fantázia egyben, interaktív lapozgatós könyv nagyoknak, amelyben egy felfedezésre váró rejtélyes fantáziavilág és az egyéni kíváncsiság hajtja előre az olvasót. Olvasd el a könyvről írt összefoglalónkat!

A sárkány nyomában – A pásztói oskolamesterek háza

 

Szerző: Kertész Erzsi

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-468-1

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gáspár 1551-ben, a törökvész idején egy labirintusra bukkan… Dani 2019-ben nem találja a helyét a barátai között… Gáspár egy rejtélyes férfival találkozik, aki nagy feladatot bíz rá… Dani egy középkori lovag elbeszélését olvasva különös dologra lesz figyelmes… A két fiú sorsa a több, mint 500 év távolság ellenére összefonódik, és olyan képességeket fedeznek fel önmagukban, amelyek addig valahol egészen mélyen rejtőztek bennük… legalább olyan mélyen, mint a pásztói oskolamester háza alatti veremben talált értékes középkori leletek. A fantázia és a történelem keveredik Kertész Erzsi lebilincselő regényében, amely Pásztó történetének és egyben a magyar történelemnek egy egészen eddig rejtett, mégis fontos részletét mutatja be az olvasónak. A történetből megismerhetjük a törökök elől menekülni kényszerülő Gáspárt és Danit, aki elszántan próbálja kinyomozni, vajon a pásztói oskolamester háza tényleg misztikus kincseket rejt-e. Ezt olvasd az Egri csillagok előtt!

Kertész Erzsi fordulatos és lebilincselő regényében a fantázia és a történelem keveredik, amely a magyar történelemnek egy egészen eddig rejtett, mégis fontos részletét mutatja be az olvasónak. Izgalmas olvasmány kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

A táltos

 

Szerző: Szigeti Kovács Viktor

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió (2019)

ISBN: 978-963-432-106-4

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Húsz éve van már tél az emberek világában, mert Cilonda, a boszorkány, gyűlöli az Öregisten számára oly kedves teremtményeket. Ám megszületik a lelkekben a remény egy Kücsen nevű táltos személyében, akiről már csecsemőként is lehet tudni, hogy kiválasztott; ám hogy legyőzhesse a boszorkányt, még át kell esnie három próbatételen: legyőzni a fekete bikát, elmenni a kígyók és békák országába, végül megküzdeni a rettenetes sárkánnyal. A szerző új könyve ezúttal az ősi magyar hiedelemvilág elemeit alapul véve meséli el egy táltos varázslatos cselekedeteit. A történetben régi idők mítoszaiból elevenednek meg ördögfiak, sárkányok és boszorkányok. Az író arról a korról mesél, amikor még az égigérő fa tetején lakott az Öregisten, a fa gyökerei között pedig a rémséges alsóvilág húzódott. A jó és rossz küzdelmének kimenetele ezúttal azonban kétséges, mert a gonosz ereje nagy, a jóság pedig sebezhető.

Szigeti Kovács Viktor könyve az ősi magyar hiedelemvilág elemeit alapul véve meséli el egy táltos varázslatos cselekedeteiről. A történetben régi idők mítoszaiból elevenednek meg ördögfiak, sárkányok és boszorkányok. A táltos egy gyönyörűen megírt, mondavilágból építkező történet, izgalmas, fordulatos és letehetetlen.

Találj ki!

 

Szerzők: Dávid Ádám – Finy PetraGévai CsillaKertész Erzsi – Majoros Nóra – Mészöly Ágnes – Miklya Anna – Nyulász Péter

Kiadó: Betűtészta Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-558-734-4

Korosztály: 10-14

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hogy lesz egy unalmasnak ígérkező osztálykirándulásból félelmetesen izgalmas szabadulós játék? Úgy, hogy az osztály nyolc különc tagja mondvacsinált vagy valós indokkal lemarad az éjszakai túráról. A lepukkant kastélyszállóban töltik az éjszakát, ahol hamar a bogaras gondnok mesterien őrült játékának szereplőivé válnak. Ők nyolcan véletlenül lettek egy csapat, de hajnalig – ha szeretnék, ha nem – össze kell tartaniuk, mielőtt a többiek visszaérnek. Különleges könyv született: a könyv nyolc főszereplőjét megszólaltató nyolc író közös munkája. Ők nyolcan nem véletlenül lettek egy csapat, szívvel-lélekkel írták ezt a könyvet.

A Találj ki! egy igazi letehetetlen könyvínyencség! Érdekes, izgalmas, olvasmányos és magával ragadó. Akik pedig minderről gondoskodnak, a könyv nyolc főszereplőjét megszólaltató nyolc briliáns író: Dávid Ádám, Finy Petra, Gévai Csilla, Kertész Erzsi, Majoros Nóra, Mészöly Ágnes, Miklya Anna és Nyulász Péter. 

Köszönjük, hogy te is voksoltál! Következő szavazásunkon az ifjúsági könyvsorozatok mérettetik meg magukat! Év végi szavazásunkat december 31-én 10 órakor zárjuk! A végeredmény összefoglalóját január elején közöljük.

Szavazz a többi kategóriában is!

  1. Legkisebbek babalapozói
  2. Bölcsis lapozók
  3. Interaktív lapozók
  4. Interaktív lapozósorozatok
  5. Óvodás mesekönyvek
  6. Óvodás mesekönyvsorozatok
  7. Nagyovis mesekönyvek
  8. Segítő-, fejlesztő mesekönyvek
  9. Ismeretterjesztő gyerekkönyvek
  10. Kisiskolás kötetek
  11. Kisiskolás könyvsorozatok
  12. Kiskamasz kötetek

Nézd meg, melyik gyerekkönyvek voltak 2018. kedvencei!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.