Szavazás 2019: melyik az év legkedveltebb kisiskolás könyvsorozata?

Az év utolsó napjaiban szavazást indítunk, hogy kiderüljön, melyek a Foxbooks-olvasók kedvenc mesekönyvei. A ringbe verses meséktől, lapozókon át, ifjúsági regényekig kerülnek kötetek. Minden kategóriában négy, 2019-ben megjelent gyerekkönyv versenyez az olvasók kegyeiért. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is: szavazz a kedvencedre! 

Lássuk a medvét!

Következzenek a többrészes kisiskolás kötetek – mindegyik nagyszerű, de neked melyik tetszik a leginkább? Klikkelj a kép alatt a karikába, amelyik mellett döntöttél!

Update: A szavazás lezárult! Köszönjük a lelkes részvételt, hamarosan jövünk a végeredménnyel!

Görgess lejjebb, ha szeretnéd átböngészni a kategória versenyzőit!

Bors Bori – Kirándul az osztály

 

Szerző: Ulrike Rylance

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 9789634760337

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bors Boriék egy várba utaznak mobilmentes osztálykirándulásra. Sajnos a bések is velük tartanak, és még sajnálatosabb, hogy a kutyák viszont nem.
Az unalmasnak ígérkező kirándulás izgalmasan indul, amikor a várkapu magától kinyílik, majd még izgalmasabbá válik, amikor az osztály fele eltűnik. A kísértetjárta várban furcsa üzenet jelenik meg a falon, ám Bori és barátnői nem hisznek a szellemekben. A nyomozásban annál inkább!

A közkedvelt ifjúsági sorozat legújabb kötetében Bors Boriék egy kísérteties várba mennek osztálykirándulásra. Bori és barátnői nem hiszenk a szellemekben, ezért nyomozásba kezdenek, hogy leleplezzék a vár különös titkát. Kedvcsinálónak nézd meg a könyv belapozóját! A Bors Bori-sorozat idei újdonsága még: Kémek a strandon. A sorozatban még elérhető: Vészhelyzet a hullámvasúton, Tényleg semmi gond, Káosz a suliban, A karácsonyfarablás

Szandra és a csajok 2. – Cserediák

 

Szerző: Balázsy Panna

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-520-6

Korosztály: 9-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Káliszpera, csajok! Képzeljétek, a legjobb barátnőimmel megalapítottuk az Áfonya Pandák csapatot, közben tele a fejem angol szavakkal, görög istenekkel és ABBA-dalokkal. Folyton barlangokban járok, és turista vagyok a saját városomban. Arra is rájöttem, hogy a vendéglátás elég fárasztó dolog, de azért nagyon jó! Ismerjétek meg görög cserediákomat, Tasiát, és legújabb kalandjainkat! Jászu!

A sorozatban 2019-ben még megjelent: Csini?!

Garabonci Gréti karácsonyi meglepetés

 

Szerző: Wanda Coven

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-034-4

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mindjárt itt a karácsony! Gréti izgatottan várja, mert imádja a karácsonyi dekorációkat, a karácsonyi sütit, de legfőképp a karácsonyi ajándékokat. Csak akkor romlik el a kedve, amikor elveszíti az anyukája különleges varázskarkötőjét. A karkötő végül megkerül, de igen rossz állapotban. A kislány kénytelen ismét bűbájhoz folyamodni, de ezúttal semmi sem sikerül. Lesz elég bátorsága Grétinek, hogy elmondja az igazságot az anyukájának? Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

A népszerű ifjúsági sorozat legújabb kötete egy vidám karácsonyi történetet tartogat kis olvasóinak. A Garabonci Gréti-sorozat kiváló szórakoztató olvasmány a kezdő olvasóknak is: nézd meg a könyv belapozóját! A sorozatban idén még megjelent: Garabonci Gréti táborba megy, Garabonci Gréti táncra perdül

Kell egy csapat 2. – Nyanyacraft

 

Szerző: Ecsédi Orsolya

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-719-5

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ha szereted a számítógépes játékokat, ez a te könyved! Mi történik, ha a legjobb barátunk eltűnik? Hát persze, hogy meg kell keresni. És ha veszélyes helyre keveredik? Világos, ki kell menteni onnan. De mi a helyzet akkor, ha eszében sincs hazatérni? Ha egyáltalán nem vágyik arra, hogy megmentsék? Zizu és Anka mindhárom kérdéssel kénytelen szembenézni. Sőt, ahogy egyre messzebbre sodorják őket a kalandok az otthonuktól, egy még súlyosabb dologgal is. Azaz inkább személlyel. Magával az elveszett barátjukkal. Ha vissza akarják kapni Bátit, cserébe fel is kell áldozniuk valamit. Maguk sem lehetnek biztosak abban, hogy ez a valami nem a barátságuk lesz-e. Te mit tennél? És hogyan döntenek ők? Megtudhatod.

A Kell egy csapat második részében egy filmszerű, pörgős, izgalmas történet várja az olvasókat, és elrepíti őket a digitális világ határán túl, és még annál is tovább. Ecsédi Orsolya humoros és magával ragadó ifjúsági regénye nemcsak rendkívül szórakoztató, hanem észrevétlenül tanítja is, és új gondolatokat és egy nagyon jóféle értékrendet lop a gyerekek gondolatai közé. Az első rész címe: Banyavész.

Köszönjük, hogy te is voksoltál! Következő szavazásunkon a kiskamasz kötetek mérettetik meg magukat! Év végi szavazásunkat december 31-én 10 órakor zárjuk! A végeredmény összefoglalóját január elején közöljük.

Szavazz a többi kategóriában is!

  1. Legkisebbek babalapozói
  2. Bölcsis lapozók
  3. Interaktív lapozók
  4. Interaktív lapozósorozatok
  5. Óvodás mesekönyvek
  6. Óvodás mesekönyvsorozatok
  7. Nagyovis mesekönyvek
  8. Segítő-, fejlesztő mesekönyvek
  9. Ismeretterjesztő gyerekkönyvek
  10. Kisiskolás kötetek

Nézd meg, melyik gyerekkönyvek voltak 2018. kedvencei!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.