Szavazás 2019: melyik az év legkedveltebb nagyovis mesekönyve?

Az év utolsó napjaiban szavazást indítunk, hogy kiderüljön, melyek a Foxbooks-olvasók kedvenc mesekönyvei. A ringbe verses meséktől, lapozókon át, ifjúsági regényekig kerülnek kötetek. Minden kategóriában négy, 2019-ben megjelent gyerekkönyv versenyez az olvasók kegyeiért. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is: szavazz a kedvencedre! 

Lássuk a medvét!

Következzenek a ragyogó nagyovis mesekönyvek – nagyon nehéz a választás, szerinted melyik legyen a befutó? Klikkelj a kép alatti karikába, amelyiket szeretnéd!

Update: A szavazás lezárult! Köszönjük a lelkes részvételt, hamarosan jövünk a végeredménnyel!

Szavazás előtt érdemes átböngészned a kötetek rövid ajánlóit is. Ismerkedj meg a népszerű mesekönyvekkel közelebbről!

A tündérkeresztanya

 

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Szulyovszky Sarolta

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-479-7

Korosztály: 4-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az a baaaj….
… hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is! Még szerencse, hogy Keri, a varázslatos tündérkeresztanya csak pördül, fordul és dalolni kezd, és máris egy csapásra megoldja az összes gondot! Kiss Judit Ágnes, kortárs magyar költő és gyerekkönyvíró ezúttal Kiki és Keri kicsavart, de mégis logikus és őszinte beszélgetéseivel burkolja be az olvasót egy varázslatos és humoros mesevilágba.

A tündérkeresztanya egy nagyon szép meséskönyv és segítő olvasmány egyben. Kiss Judit Ágnes elgondolkodtató, átbeszélős történetei megmutatják a gyerekeknek, hogyan szemlélhetik másképp a dolgokat, hogyan tudják legyőzni, és a maguk oldalára állítani a félelmeiket, és hogyan állhatnak ki magukért, ha szükséges. A tündérkeresztanya bővebb összefoglalóját itt tudod elolvasni.

Dorka és az elgurult gomb

 

Szerző: Harcos Bálint

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-455-1

Korosztály: 5-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA
Három klasszikus szépségű, nagyobb lélegzetű mese, mindhárom az elalvásról – illetve az el nem alvásról – szól. Dorka babáján el kell csavarni egy gombot, hogy lecsukódjék a szeme, ám egyik este eltűnik a gomb, a baba pedig nem tud elaludni. Elindulnak együtt az éjszakába, hogy megkeressék a gombot. A kisiskolás Mirkó legjobb barátja Tinta, a fülesbagoly. Amikor Mirkó alszik,Tinta fenn van – napközben viszontTintának van csukva a szeme. Mirkó nagyon vágyik rá, hogy egymás szemébe nézhessenek. Kinyitja-e végül Tinta a szemét? A harmadik történetben Ábel és Panni egy nyár végi éjszakán eltűnt állatkájuk után erednek. A titokzatos nyomok a padlásra vezetnek, ahová egy eddig sosem látott lyukon keresztül vezet az út… Költői szépségű, anderseni mélységű, jótékony mesék az éjszaka csodáiról – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Mesekönyv az ébrenlét és álom határán. Harcos Bálint mesekönyve három gyönyörű, elragadó és megindító mesét tartalmaz az elalvás misztikumáról, amelyeket Szimonidesz Hajnalka illusztrációi tesznek még igézőbbé. A Dorka és az elgurult gombról itt írtunk bővebben, ismerd meg közelebbről is!

Az orrszarvú és a madarak

 

Szerző: Majoros Nóra

Illusztrátor: Paulovkin Boglárka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-458-2

Korosztály: 4-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy magányos orrszarvú vándorol a szavannán. A társai szép lassan elfogytak mellőle, még az is lehet, hogy ő az utolsó. Ezért barátot keres, aki hasonló hozzá. Kalandozásai közben társául szegődik két nyűvágó madár. Vajon együtt sikerül-e igazi barátot találniuk az orrszarvúnak? A sivatag peremén egy hazafelé igyekvő gólya kincsre lel. Vajon miért növekszik a szép kis gyöngy, és kié lehet? A gólya körül egyre több madár tűnik fel, hogy kiderítsék a rejtélyt. Afrika varázslatos tájaira kalauzol a könyvben olvasható két mese, és közben az is kiderül, mennyit ér a madarak barátsága.

Az orrszarvú és a madarak két különleges hangulatú és tanulságos történetet tartogat a forró szavanna legmélyéről. Megejtő karakterek, melegszívű történetek – na meg néhány egyszarvú várja a gyerekeket a mesekönyvben. Kitartás, az élet nagy kérdései, izgalom és barátság, egy csipetnyi varázslattal megfűszerezve – ha kíváncsi vagy rá közelebbről is, kattints a linkre!

Bezzeg Soma szívsajgása

 

Szerző: Csák-Nagy Krisztina

Illusztrátor: Ragányi Ágnes

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-503-9

Korosztály: 3-6

 

 

 

A Bezzeg Soma szívsajgása hét nagyszerű történetben mutatja meg a gyerekeknek, hogy olykor a dolgok kilátástalannak tűnhetnek, de ha egy kicsit jobban megvizsgáljuk, rájövünk, hogy az élet szép, és mindenre találhatunk megoldást. A Bezzeg Soma szívsajgása egy rendkívül szívderítő és magával ragadó mesekötet, amelyhez tökéletesen illenek és nagyszerű hangulatot kölcsönöznek Ragányi Ágenes illusztrációi. Ismerkedj meg vele közelebbről is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Azt kérdezed, merre van Pitypalattyfalva? Talán csak a mesében. De az is lehet, hogy a közeledben. Közelebb, mint gondolnád. Hogy milyenforma Bezzeg Soma? Azt hiszem, olyasforma, mint te. Olykor éppúgy búslakodik és sóhajtozik, máskor meg örül és ugrándozik. A szíve pedig hatalmas. Belefér egész Pitypalattyfalva az erdőkkel és a felhőkkel. No meg Szöszke Babka. Ismered Szöszke Babkát? Ő a legjobb barát. Aki mindig jókor jön, és sosem jön hiába. Aki mindig derűs. Aki nélkül a mentatea ízetlen. És akit még a Végevan is messze elkerül. Talán nem is teljesen ismeretlenek számodra…

Köszönjük, hogy te is voksoltál! Következő szavazásunkon a nagyovis mesekönyvsorozatok mérettetik meg magukat! Év végi szavazásunkat december 31-én 10 órakor zárjuk! A végeredmény összefoglalóját január elején közöljük az oldalunkon.

Szavazz a többi kategóriában is!

  1. Legkisebbek babalapozói
  2. Bölcsis lapozók
  3. Interaktív lapozók
  4. Interaktív lapozósorozatok
  5. Óvodás mesekönyvek
  6. Óvodás mesekönyvsorozatok

Nézd meg, melyik gyerekkönyvek voltak 2018. kedvencei!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.