Szavazás 2019: melyik az év legkedveltebb kiskamasz gyerekkönyve?

Az év utolsó napjaiban szavazást indítunk, hogy kiderüljön, melyek a Foxbooks-olvasók kedvenc mesekönyvei. A ringbe verses meséktől, lapozókon át, ifjúsági regényekig kerülnek kötetek. Minden kategóriában négy, 2019-ben megjelent gyerekkönyv versenyez az olvasók kegyeiért. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is: szavazz a kedvencedre! 

Melyik vigye el a pálmát?

Következzenek a kiskamasz kötetek – mindegyik letehetetlen és szórakoztató, de neked melyik tetszik a leginkább? Klikkelj a kép alatt a karikába, amelyik mellett döntöttél!

Update: A szavazás lezárult! Köszönjük a lelkes részvételt, hamarosan jövünk a végeredménnyel!

Görgess lejjebb, ha szeretnél többet megtudni a versenyzőkről!

Barátságháló

 

Szerző: Somfai Anna

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Cerkabella Könyvek (2019)

ISBN: 978-615-580-819-7

Korosztály: 10-14

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Időutazásos kalandok a múltban és egy másik dimenzióban! Lencsi és Fülöp egy különleges képességű macska segítségével nemcsak a gonosz ellen szövetkezik, hanem egyúttal a szigorú Márti néni körül szakadozó barátsághálót is újraszövi. Fantasztikus meseregény a világot összetartó hálókról. Somfai Anna író, fizikus ezzel a kézirattal 2017-ben megnyerte az Aranyvackor pályázat különdíját.
“Fülöp leheveredett az ágyára, és a Star Wars posztert bámulta, amit még papától kapott, amikor az utolsó részt együtt megnézték. Miféle erő lakozhat a barátságkristályban? Amióta kézbe fogta, biztos volt benne, hogy a kristályban valamiféle pozitív erő lakik. Vagy csak jó célra használta, mint a jedik? Előhúzta a zsebéből a kristályt, vizsgálgatta, forgatta. A barátságkristály szürke színben csillogott, és a végtelen jelnek csaknem a fele fényesen ragyogott rajta. Vajon Kasztórnak mi szüksége van a kristályra?”

Somfai Anna Barátságháló című ifjúsági meseregénye izgalmas és bámulatos világokba röpíti el a gyerekeket. Az író és fizikus ezzel a kéziratával 2017-ben megnyerte az Aranyvackor pályázat különdíját, amit immár könyvformájában is a kezünkbe vehetünk.

Cseresznyeliget titka

 

Szerző: Wéber Anikó

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-452-0

Korosztály: 9-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kitti sokat van egyedül, és sokszor unatkozik: egy igazi kalandra vágyik! Folyton történeteket talál ki, álmodozik, de hiába: az osztálytársai közül senki sem értékeli a fantáziáját, és ő gyakran magára marad. Míg a többiek a lovastáborban vagy a tengerparton szelfiznek, ő a nagynénjénél, a világ legunalmasabb helyén, Cseresznyeligeten nyaral. De Kitti még Cseresznyeligetből is képes egy izgalmakkal teli mesevilágot teremteni – és a szomszéd gyerekekkel hirtelen egy igazi nyomozás kellős közepén találják magukat. Ráadásul közben talál magának egy legjobb barátnőt is. A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük fiús és lányos, magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!

A Cseresznyeliget titka egy üdítő kamaszregény, egy nagyon izgalmas és kellemes olvasnivaló. Wéber Anikó a nyugalom szigetére, egy varázslatos kis faluba röpíti el olvasóit. De Cseresznyeligetet nem a titkok teszik varázslatossá, hanem a meleg, szeretettel átitatott hangulat, az összetartó közösség, na meg a páratlanul békés és gyönyörű táj. Ezt az álmos kis falut rázza fel a szünidő alatt Kitti, a bájos kamasz lány. Ismerkedj meg a könyvvel közelebbről is!

A milliomos szamár

 

Szerző: Kertész Edina

Illusztrátor: Hajba László

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-616-6

Korosztály: 8-12

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Négy pata kopog a Gyogyó Golyó Bowling Klub tükörfényes padlóján. Az új tisztasági menedzser, Robi, a szamár az első munkanapját kezdi. Ám a klub egykori alkalmazottja, Malac bosszút esküdött ellene, és jókora slamasztikába keveri, méghozzá éppen a híres rapper és dj, MC Chicken születésnapján… Robi elveszíti az állását, de váratlanul híres és mesésen gazdag lesz egy TyúkTyúbra felkerült videó miatt. Megváltoztatja-e a hírnév Robit, ezt a tehetségesen gitározó, jólelkű szamarat? Tényleg igaz lenne, hogy a szülei egyszer megrágcsáltak egy tűzoltót? És hogy éli túl, mikor egy csapásra mindent elveszít? Vicces, fordulatos és nagyon mai gyerekregény sikerről, hírnévről, bukásról és önmagunk megtalálásáról.

A milliomos szamár egy fordulatokban gazdag, könnyed, humoros és tanulságos gyerekregény a siker természetéről, a bukásról, és önmagunk megtalálásáról. A fordulatokban gazdag történetet Hajba László állatian humoros rajzai teszik teljessé és még élvezetesebbé. Olvasd el A milliomos szamárról írt bővebb összefoglalónkat is, ezen a linken!

Miénk a színpad!

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-501-5

Korosztály: 9-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A művészeti iskola drámaosztálya híresen összetartó, idén mégis egyre szaporodnak a konfliktusok, miközben az év végi színpadi vetélkedőre, a MűvészBejáróra kellene készülniük. Milus és Viki legjobb barátnők, de nagyon különbözőek. Az osztályban zajló konfliktusok közepette vajon tényleg jóban-rosszban kitartanak egymás mellett? Mindent elmondanak egymásnak, vagy nekik is megvannak a titkaik? Hiába fulladnak káoszba a próbák, és veszik össze lassan mindenki mindenkivel, meg kell találniuk a lányoknak a saját útjukat és szerepüket. Ráadásul közben az első szerelem is beköszön. A helyzet kétségbeejtő…

Vadadi Adrienn óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló könyvei után most először kamaszokat megszólító regénnyel jelentkezik. A könyv egy művészeti iskola drámatagozatos osztályában játszódik. A Miénk a színpad! egyszerre vicces, pörgős, ugyanakkor sok-sok aktuális problémát érintő regény, amely sok beszélgetés kiindulópontja lehet a kamaszok és szüleik között.

Köszönjük, hogy te is voksoltál! Következő szavazásunkon az ifjúsági könyvek mérettetik meg magukat! Év végi szavazásunkat december 31-én 10 órakor zárjuk! A végeredmény összefoglalóját január elején közöljük.

Szavazz a többi kategóriában is!

 1. Legkisebbek babalapozói
 2. Bölcsis lapozók
 3. Interaktív lapozók
 4. Interaktív lapozósorozatok
 5. Óvodás mesekönyvek
 6. Óvodás mesekönyvsorozatok
 7. Nagyovis mesekönyvek
 8. Segítő-, fejlesztő mesekönyvek
 9. Ismeretterjesztő gyerekkönyvek
 10. Kisiskolás kötetek
 11. Kisiskolás könyvsorozatok

Nézd meg, melyik gyerekkönyvek voltak 2018. kedvencei!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.