Szavazás 2019: melyik az év legkedveltebb kisiskolás gyerekkönyve?

Az év utolsó napjaiban szavazást indítunk, hogy kiderüljön, melyek a Foxbooks-olvasók kedvenc mesekönyvei. A ringbe verses meséktől, lapozókon át, ifjúsági regényekig kerülnek kötetek. Minden kategóriában négy, 2019-ben megjelent gyerekkönyv versenyez az olvasók kegyeiért. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is: szavazz a kedvencedre! 

Hajrá, hajrá!

Következzenek a kisiskolás gyerekkönyvek – mindegyik nagyszerű, de melyik vigye el a pálmát? Klikkelj a kép alatt a karikába, amelyiket szeretnéd!

Update: A szavazás lezárult! Köszönjük a lelkes részvételt, hamarosan jövünk a végeredménnyel!

Görgess lejjebb, ha szeretnéd átböngészni a kategória résztvevőit!

Visszhangország

 

Szerző: Wéber Anikó

Illusztrátor: Bíró Eszter

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-495-7

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki: van a szobájában távcső, hogy nézhesse a csillagokat, a kertben madáretető, ahova szeretett madarainak szórhatja az eleséget. De egy nap Cinke eltűnik: valamit elvesztett, amit meg kell keresnie. Útja a titokzatos Visszhangországba, az elveszett dolgok földjére vezet, ahol különös emberekkel ismerkedik meg. Vajon aki belép Visszhangország földjére, azt örökre elfelejtik a másik világban lakók? Cinke és új barátja, Gréta, megpróbálják megmutatni a többieknek, hogy milyen fontos dolgokról feledkeztek meg, és közben maguk is megtalálják, amit elvesztettek, és ami láthatatlanná tette őket.

A Visszhangország élvezetes olvasmány, egy fontos, letehetetlen történet a valóság és a misztikum határán amely érzékeny témát, az elhanyagoltság érzését, önmagunk megtalálását érinti. Megmutatja, hogy milyen fontos, hogy odafigyeljünk egymásra és önmagunkra is. Önálló olvasásra, és felolvasásra is ajánljuk, hétéves kortól. Olvasd el a könyvről írt összefoglalónkat itt!

Tüsi és Lobonc megmenti Bam Bandit

 

Szerző: Fekete András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-542-8

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az egész ott kezdődött, hogy Bam Bandit elrabolták. Vagy ott, hogy Hüvelyk úr megalapította a Nemzeti Fogvájó Dinasztiát. Vagy ott, hogy Bam Bandi apukája, Bam Balázs fogpiszkálókészítő-mester, milliárdos üzletember lett. Vagy talán még Bam Balázs hányattatott gyerekkorában, amikor is mindenki Bambának csúfolta. A lényeg, hogy most Tüsinek és Loboncnak a kezébe kell vennie az irányítást, és megküzdenie a szuhadákkal (szúnyogok, hangyák és darazsak elképesztően veszélyes keverékei) és a krotikkal (akik krokodilok és tigrisek szerelméből születtek), majd ki kell szabadítania legjobb barátjukat Sam Öldök fogságából. Akinek ráadásul három szeme van.

Fekete András humoros és eredeti ifjúsági kötete garantáltan mosolyt csal minden kisiskolás arcára. Tüsi és Lobonc – na meg a szuhadák és a krotik, Hüvelyk úr, Bam Bandi, Sam Öldök – nagy dirrel durral masíroznak a könyvesboltokban. Vigyázat, ragadós a nevetés!

Az erdei focibajnokság

 

Szerző: Nagy László Krisztián

Illusztrátor: Egri Mónika

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-683-8

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nagy az izgalom a Végtelen-erdőben. Első alkalommal rendezik meg az állati focibajnokságot, azaz a Bundásligát. Csapatkapitányuk, Karotta vezetésével a Káposztás-réti nyulak is készülnek a bajnokságra, ahol a legfélelmetesebb ellenfelekkel szemben kell helytállniuk. Vajon van esélyük Sunyi Sanyi és a rókák ellen? Legyőzhetik a sünöket a Tüskecsarnokban? Vagy úgyis Acsar és a Lompos FC viszi haza a kupát? A nyusziknak minden leleményességükre szükségük lesz, hiszen az ellenfelek közül nem mindenki tartja be a játékszabályokat. A mulatságos, fordulatos és szórakoztató kalandregény a futball világába vezeti be a gyerekeket, de a focis kiszólásoknak, vicces áthallásoknak köszönhetően a felnőtteknek is sok-sok kellemes pillanatot tartogat. Az erdei állatok Egri Mónika rajzain elevenednek meg.

Az erdei focibajnokság egy ízig-vérig mulatságos, fordulatos és szórakoztató kalandregény, amely a futball világába kalauzolja el a gyerekeket.

A boszorkány seprűje (és más muris mesék)

 

Szerző: M. Kácsor Zoltán

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-307-0

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hogy kerül egy mesekönyvbe a fogszabályzós sárkány és az ördög gonoszsága? Miért hagyja faképnél a seprű a boszorkányt, és miért nem bánja a kalózkapitány, hogy a cápa leharapta a lábát? Fogós kérdések, ugye? Ezekből a muris mesékből megtudhatjuk az igazat, de csakis az igazat! A sikeres Zabaszauruszok-sorozat szerzője másképp, a megszokottól eltérő, vicces helyzetekben mutatja be a népszerű, klasszikusnak számító mesealakokat. Királylányok és királyfik, sárkányok és lovagok, kísértetek és ördögök, kalózok és varázslók, na és egy boszorka… Tudd meg te is a féltve őrzött titkaikat!

M. Kácsor Zoltán vidám és szórakoztató mesekönyve a megszokottól eltérő helyzetekben mutatja be a népszerű, klasszikusnak számító mesealakokat. Kilenc nagyszerű, muris történet egy kötetben, amelyeket a népszerű illusztrátor, Horváth Ildi elbűvölő rajzai keltenek életre. Nézd meg A boszorkány seprűje belapozóját!

Köszönjük, hogy te is voksoltál! Következő szavazásunkon az kisiskolás könyvsorozatok mérettetik meg magukat! Év végi szavazásunkat december 31-én 10 órakor zárjuk! A végeredmény összefoglalóját január elején közöljük.

Szavazz a többi kategóriában is!

  1. Legkisebbek babalapozói
  2. Bölcsis lapozók
  3. Interaktív lapozók
  4. Interaktív lapozósorozatok
  5. Óvodás mesekönyvek
  6. Óvodás mesekönyvsorozatok
  7. Nagyovis mesekönyvek
  8. Segítő-, fejlesztő mesekönyvek
  9. Ismeretterjesztő gyerekkönyvek

Nézd meg, melyik gyerekkönyvek voltak 2018. kedvencei!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.