Szavazás 2019: melyik az év legkedveltebb ovis ismeretterjesztője?

Az év utolsó napjaiban szavazást indítunk, hogy kiderüljön, melyek a Foxbooks-olvasók kedvenc mesekönyvei. A ringbe verses meséktől, lapozókon át, ifjúsági regényekig kerülnek kötetek. Minden kategóriában négy, 2019-ben megjelent gyerekkönyv versenyez az olvasók kegyeiért. Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is: szavazz a kedvencedre! 

Ismeretterjesztés kicsiknek: hogy áll a kedvenced?

Következzenek a óvodás ismeretterjesztők. Mindegyik nagyszerű, de neked melyik tetszik a leginkább? Klikkelj a kép alatt a karikába, amelyik mellett döntöttél!

Update: A szavazás lezárult! Köszönjük a lelkes részvételt, hamarosan jövünk a végeredménnyel!

Görgess lejjebb, ha szeretnéd átböngészni a versengő köteteket!

Hogyan beszélnek az állatok? – Kukucskálj bele!

 

Szerző: Katie Daynes

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-341-295-4

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gondoltad volna, hogy az állatok is beszélgetnek egymással? Igaz, nem pont úgy, mint az emberek, de ha bekukucskálsz a sok kis fül alá, megtudod, mennyi mindent üzennek egymásnak különféle hangokkal, szagokkal, színekkel, sőt még tánccal is!

Egész biztosan órákig el lehet merülni a Kukucskálj bele! sorozat kiadványaiba. A figyelem lekötéséről számtalan izgalmas kihajtható fül és az érdekes témakörök gondoskodnak. Az oldalakat azonban nemcsak kihajtogatni, hanem hosszasan böngészni is lehet. Négy év felett ajánlják, és okkal, mert nagyon informatív, részletesen kidolgozott sorozat. Ezekkel a részekkel találkozhattál már: Járművek, Hogyan látunk? Milyen a világűr? Hogyan beszélgetnek az állatok? Mik azok az érzések? Kukucskálj be a fülek mögé: Miért esik az eső? Hogyan nőnek a virágok? Hogyan születik a kisbaba?

Mit csinál az űrhajós? – Mit? Miért? Hogyan mini

 

Szerző: Peter Nieländer

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-509-072-3

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetéből az apróságok megtudhatják többek között, hogyan jut el az űrhajós a világűrbe, hogyan élnek az űrállomáson, miért kel az űrhajósoknak űrruha. Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és “strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.

A Mit? Miért? Hogyan? szakkönyvsorozatot már kétéves kortól ajánlják a kisgyerekeknek. A szépen kidolgozott, élethűen illusztrált, strapabíró, spirálfűzött képeskönyvecskék titkos ablakait kihajtva rengeteg meglepetést tartogat a mindenre kíváncsi apróságoknak. A “Mit? Miért? Hogyan? mini” sorozat számtalan gyerekkedvenc témakörben – kukásautó, traktorok, cicák, kutyák, erdő, éjszaka, évszakok… stb. – elérhető a könyvesboltokban. Kedvünkre válogathatunk a kicsik érdeklődési köre szerint. TIPP: Nézz bele a Mi történik a kórházban? és a Mit? Miért? Hogyan? mini Dinók kötetekbe is!

Nézd meg, mi az a hó!

 

Szerző: Katie Daynes

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-483-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Miből van a hó? Tényleg fehér színű? Milyen formájúak lehetnek a hópihék?
És mekkorák az igazán nagy hópelyhek? Akár tél van, akár nyár, ha kihajtod a füleket, megtudod a válaszokat!

A népszerű Nézd meg! sorozatról több írásunkban is beszámoltunk. Igen kedvelt, szép és igényes ismeretterjesztő lapozócsalád, amelyben az érdekes tudnivalók átadásáról kedves, szerethető illusztrációk és ötletes kihajtók gondoskodnak. A sorozatból már ismerheted: Nézd meg, milyen egy kert! Nézd meg, mi történik éjszaka! Nézd meg, miért jó aludni! Nézd meg, mi az a baci! Nézd meg az állatkertet! Nézd meg, hol laknak az állatok! Nézd meg, milyen egy farm! Nézd meg, mik azok a csillagok! Nézd meg, mi az a Hold! Olvasd el mit írtunk a sorozatról ebben a bejegyzésünkben!

Ismerd meg az afrikai állatok hangját!

 

Szerzők: Caz Buckingham – Andrea Pinnington

Kiadó: HVG Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-304-601-2

Korosztály: 3+

 

 

Caz Buckingham és Andrea Pinnington interaktív ismeretterjesztő sorozatában a gyerekek nemcsak kedvenc állataik hangjával és főbb jellemzőikkel ismerkedhetnek meg, hanem az ingyenesen letölthető AR alkalmazással a kiterjesztett valóság élményét is élvezhetik. A látványos sorozatot ebben a bejegyzésünkben mutattuk be bővebben, ide kattintva pedig megnézheted az Ismerd meg az afrikai állatok hangját! belapozóját. A sorozatból még elérhető: Ismerd meg a kerti madarak hangját!, Ismerd meg az éjszakai állatok hangját!, Ismerd meg a tengeri állatok hangját!, Ismerd meg az erdei madarak hangját!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Járd be Afrika varázslatos tájait! Ismerd meg a vadon legjellegzetesebb hangjait: az üvöltő oroszlánét, a kacagó hiénáét vagy a trombitáló elefántét! A gombok megnyomásával meghallgathatod az állathangokat, ingyenesen letölthető applikációnk segítségével pedig akár élethű, 3D-s formában is szobádba varázsolhatod kedvenc afrikai élőlényeidet. Hívd segítségül ezt a könyvet, hogy az egész család megismerje a természeti világ csodáit!

Köszönjük, hogy te is voksoltál! Következő szavazásunkon az interaktív lapozósorozatok mérettetik meg magukat! Év végi szavazásunkat december 31-én 10 órakor zárjuk! A végeredmény összefoglalóját január elején közöljük.

Szavazz a többi kategóriában is!

  1. Legkisebbek babalapozói
  2. Bölcsis lapozók
  3. Interaktív lapozók
  4. Interaktív lapozósorozatok
  5. Óvodás mesekönyvek
  6. Óvodás mesekönyvsorozatok
  7. Nagyovis mesekönyvek
  8. Segítő-, fejlesztő mesekönyvek

Nézd meg, melyik gyerekkönyvek voltak 2018. kedvencei!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.