Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Kicsi Mimi legújabb története nemcsak a sorozat rajongóinak, hanem minden óvodából iskolába lépő kisgyereknek remek olvasnivaló. Ebben a kötetben ugyanis Mimi elbúcsúzik az óvodától, és egy tartalmas, ám várakozásokkal teli nyár után, elkezdi az iskolát. Tamás Zsuzsa meséje nemcsak szép és szórakoztató, hanem nagyszerű lehetőséget kínál arra is, hogy a gyerekekkel átbeszéljük az iskolakezdés nagy kérdéseit. A könyv végigmegy ennek az érzelmekkel telített időszaknak minden mozzanatán, májustól egészen az első nagy napig. Vajon jól sikerül Miminek az évkezdés? 

 

Kicsi Mimi iskolás lesz

Szerző: Tamás Zsuzsa

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-037-5

Korosztály: 3-6

 

A kötet két mesét tartalmaz, az elsőben (Kicsi Mimi nagy szíve) Mimi hátrahagyja az óvodát, a másodikban (Kicsi Mimi iskolás lesz) pedig már minden a nyári szünet, és az iskolakezdés körül forog.

Kicsi Mimi nagy szíve

Az első részben Mimi búcsút vesz az óvodától, és szeretett óvó nénijétől. A szerző nagyszerű érzékenységgel meséli el, hogy milyen ez az utolsó ovis időszak a gyerekek életében. A búcsúzás gondolata már az anyák napi ünnepségen elkezdődik, ahol rendhagyó módon az édesanyák is verset mondanak a kicsinyeiknek, és a gyerekek egy szeretetbefőttben adják át anyák napi üzeneteiket. Az évzáró közeledtével Mimi egy ehhez hasonló, igazán szívhez szóló ajándékot szeretne adni az óvó nénijének is. Anyukájának nagyszerű ötlete támad, ezért ellátogatnak Nelli süni néni agyagos műhelyébe, hogy a kicsi nyúl egyedi ajándékot készíthessen. Vajon hogyan tudja Mimi a legjobban megfogalmazni, hogy mennyire szereti és hálás az óvó nénijének?

Tamás Zsuzsa nagyon jól meséli el, hogy mi minden történik a gyerekekkel ebben a búcsúval átitatott időszakban az óvodában, és otthon a háttérben. Miközben azt is bemutatja, hogy milyen elfoglaltságokkal telnek a hétköznapjaik. A történet fő motívuma körbe ér, így lesz a lezárás kerek egész.

Kicsi Mimi iskolás lesz

A második rész a várakozásokkal teli nyár, és az iskolakezdés izgalmáról szól, beiratkozástól, évnyitón át egészen a becsengetésig. Ez a rész ugyan bővelkedik vidám nyári kalandokban – az úszástanulástól a méhecskecsípésig – de közben már végig jelen van az iskola gondolata is. Mimi Borival és az anyukájával elmegy beiratkozni, megismerkedik a tanító nénivel, megtudja, hogy az iskolásoknak van diákigazolványa is, sőt már nyári feladatot, egy verstanulást is kap az évnyitóra! De Miminek olyan fontos döntéseket is meg kell hoznia, hogy az iskolatáskája menő szörnyes (Monster Bunny), vagy inkább lányos-pöttyös legyen… Mit gondolsz, melyik lett a befutó? Vajon kedves lesz a tanító néni? Lesznek ott barátai? Milyen egy évnyitó? Hogy fog sikerülni az első nap? Mindez kiderül Kicsi Mimi szívmelengető történetéből.

A Kicsi Mimi iskolás lesz egy kiváló átbeszélős mesekönyv, az óvodás évek lezárásának, és egy új, izgalmas korszak elkezdésének feldolgozására. Mimi melegszívű története csordultig van töltve szeretettel, kézen fogja a gyerekeket és átvezeti őket az iskolakezdés érzelmileg terhelt időszakán. Ott a helye minden nagycsoportos polcán!

Kicsi Mimi történeteit ezúttal is Horváth Ildi bűbájos rajzai keltik életre. Érdekesség, hogy Mimi karaktere nőtt az évek során, a Kökény ovit elkezdő kicsi nyúl ebben a részben iskoláslány lesz. Horváth Ildi rajzai számtalan mesekönyvről visszaköszönnek (M. Kácsor Zoltán: A boszorkány seprűje, Balázs Ágnes: A száguldó hóember és más történetek, Balla Margit: Bibi és kifli)első önálló kötetét 2018-ban írta, Irány Észak! címmel.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kicsi Mimi azon mesehősök közé tartozik, akikkel múlik az idő. Épp elkezdte az óvodát, amikor megismertük, most pedig mint iskolás nagylánytól veszünk tőle búcsút. A sorozat hetedik kötetében először az óvodai búcsúztatóra, majd az iskolai évnyitóra készülhetünk együtt Mimivel. A mesék a már megszokott érzékenységgel mutatják be mind a búcsúzást, mind az izgalmakkal teli kezdeteket, és bizonyítják, az ünnepek nemcsak ajándékokról és szép ruhákról szólnak, hanem arról, mi van a szívünkben. Tamás Zsuzsa legújabb meséi nemcsak a Kicsi Mimi-rajongóknak nyújtanak segítséget, hanem minden, óvodából iskolába lépő kisgyereknek.

A Kicsi Mimi-sorozatról bővebben is olvashatsz a legjobb ovis mesesorozatokról szóló írásunkban. A sorozatban már megjelent: Kicsi Mimi és a Kökény ovi, Kicsi Mimi nagytesó lesz, Kicsi Mimi barátai, Kicsi Mimi, pici Bori, Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep, Kicsi Mimi karácsonya

Ajánljuk továbbá a legjobb óvodára- és iskolára felkészítő mesekönyvekről, valamint a legújabb óvodás foglalkoztatók iskolakezdéshez című írásunkat is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

90%
Nagyon jó

A már megszokott kedves rajzok és melegszívű, bájos történetek várják az olvasót a sorozat hetedik kötetben is. Remek választás minden óvodából iskolába lépő kisgyerek számára.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató