Újabb 10 kisiskolás könyvújdonság (2. rész)

Jöhet a folytatás? Újabb könyvajánlónkban a kisiskolásoknak válogattunk olvasnivalót. Összeállításunkban már hatéves kortól mazsolázhatnak az újdonságokból – nagyobbak önálló olvasásra, kisebbek gyakorlásra, közös meseolvasásra is. Lássuk, milyen könyvcsemegékre számíthatnak a 6-10 évesek, íme a legújabb kisiskolás könyvajánlónk!

Jonas Hanway Felháborító! Botrányos! Rettentően különös! Esernyője

 

Szerző: Josh Crute

Kiadó: Alexandra Könyvesház (2021)

ISBN: 978-963-582-011-5

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Igaz történet egy különleges emberről, akinek volt mersze másként gondolkodni, változtatni, és… száraznak maradni. Jonas Hanway utált megázni. Csakhogy Londonban állandóan csöpörgött, szitált vagy szakadt az eső. Mégis hogyan lehetne Jonas megjelenése úriemberhez méltó, amikor a cipője folyton sáros, kabátjából facsarni lehet a vizet, parókája pedig leginkább egy ázott macskára hasonlít?
A többi londoni már hozzászokott mindehhez, de nem úgy Jonas, aki egészen Perzsiáig utazott, hogy elmeneküljön a nyirkos időjárás elől. És amit ott látott, az… felháborító! botrányos! rettentően különös!

Érdekelhet még Emma Carroll: Égi tolvaj című ifjúsági kalandregénye is, ami az első léghajózás történetéről szól.

Szerencsére a tej

 

Szerző: Neil Gaiman

Kiadó: Agave Könyvek (2021)

ISBN: 978-615-544-283-4

Korosztály: 7-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szerencsére egy apa pontosan tudja, mi a kötelessége, ha megtörténik a katasztrófa, azaz elfogy a tej, s így a gyerekek nem tudják mivel enni a reggeli kukoricapelyhet. Megacélozza magát, és megkísérli a lehetetlent: tejet hoz a boltból. Szerencsére az apák leleményesek, és mindig akad egy segítőtársuk, így még az űrbéli idegenek, vérszomjas kalózok és egyéb kekeckedők sem tudják meghiúsítani a küldetésüket, közben pedig egyik kaland a másik sarkára tapos. Szerencsére a tej tejhatalmúnak bizonyul. Szerencsére Neil Gaiman fejéből ismét kipattant egy eszelős történet, amelyben szerepet játszik az időutazás és az időjárás, énekelnek a dinoszauruszok és durcáskodik egy isten, valamint bizonyítékot kapunk arra, hogy apa csak egy van…

Kiki – Éljen a divat! – Lótusz köz 1.

Szerző: Kyla May

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-245-459-7

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Lótusz Közi Lányok Klubja a legvidámabb klub! Ismerkedj meg Kikivel! IMÁDJA a szép ruhákat, a legjobb barátnőit és a fontos tényeket. Íme néhány tény Kiki naplójából:

Tény: Tagja vagyok a Lótusz Közi Lányok Klubjának.
Tény: Egy nap híres divattervező leszek.
Tény: Az új szomszéd lány gáz – nagyon gáz!
Tény: A madarak is adnak magukra!

Kukkants bele Kiki naplójába!

Ajánljuk továbbá: Judith Allert: Hercegnők iskolája – Lili barátra talál

Balettnyuszik

 

Szerző: Swapna Reddy

Illusztrátor: Binny Talib

Kiadó: Studium Plusz Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-615-578-157-5

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy kislány, négy nyuszi és egy csodálatos táncos kaland! Millie első balettóráján elképesztő dolog történik: a kislány találkozik a balettnyuszikkal! A nyuszik a tánciskola falai közt élnek rejtőzködve, de titokban ők is részt vesznek a balettoktatáson. Millie vajon megőrzi a titkukat? És a négy nyuszi tud-e segíteni a kislánynak, hogy jó táncos váljon belőle?

Érdekelhet még Igaz Dóra: Kata és a balett című könyve is.

Nem vagyok Samu! Samu és Papa 2.

 

Szerző: Nógrádi Gábor

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-772-2

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Én úgy szeretném szeretni a Papát! Miért nem hagyja? Ha egyedül akarok lenni, tuti, hogy rám száll. Ha nem akarok vele mászkálni, tuti, hogy elvisz magával. Úszni tanít, miközben félek a víztől. Rokonokhoz cipel, mikor a hátam is borsódzik tőlük. Beleszól, ha Eszternek verset írok, vagy unatkozom, vagy sírok. És amin csak röhögni lehet: fel akar világosítani! Ő! Engem! No, de már közeleg a szabadság napja, mert az én Papám nősülni akar! Hurrá! Éljen! Éljen! Vagy mégsem?!

A kötet első kiadása 2011-ben jelent meg. Érdekelhet még: Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka

Lufi és Szamóca

 

Szerző:  Balázs Ágnes

Illusztrátor: Metzing Eszter

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-765-4

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A számos kiadást megélt, nagy sikernek örvendő Lufi-sorozat Metzing Eszter vagány illusztrációival most visszatért. A sorozat első részében megismerkedhetünk Lufival, vagyis Dalos Hannával, a hatalmas szívű vadóccal, akivel mindig történik valami. Legjobb barátja hozzá hasonlóan hadilábon áll a becenevével, mert fiú létére Szamócának hívják. Hogyan lesz a gúnynévből becenév? Idomítható-e Kamilla, az aranyhörcsög? Mi a legesleggyönyörűbb ajándék, amit a szüleitől kaphat az ember karácsonyra? Az üdítően vidám történetből mindez kiderül. Ám hogy mit tehet Lufi, ha lefényképezik Szamócával egy nyíllal átlőtt vörös szív alatt, és meg akarják jelentetni a képet az iskolaújságban? Ez már igazán fogós kérdés, amire még nagymama sem tudja a választ.

A kötet első kiadása 2014-ben jelent meg. Balázs Ágnestől ajánljuk még a kisebbeknek szóló, Mesék örökmozgóknak-sorozatot is. ismerkedj meg a Száguldó hóember és más történetek című kötettel!

Fürkész Fanni kideríti – A szellemmalac esete

 

Szerző: Kate Pankhurst

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-399-782-6

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Fürkész Fanni, a kilenc és fél éves bámulatos mesterdetektív képes kinyomozni a legrejtélyesebb eseteket, akár éhgyomorral is. Amikor Sütő tanárnő, majd mások is zöldes fénnyel világító, kísérteties tengerimalacokat látnak szabadon kószálni a városban, a kilencéves Fanni elhatározza, hogy társaival végére jár a dolognak. A helyzetet bonyolítja, hogy már csak pár nap van a városi tehetségkutató versenyig, és a táncoló detektívek műsorszáma, amivel a lányok nyerni szeretnének, még mindig nem az igazi… Miért van Artúron répa alakú sapka? Hová vezetnek a világító lábnyomok? És vajon sikerül-e a Fürkészlányoknak megoldani a szellemmalac rejtélyét? Egyetlen rejtély sem túl rejtélyes, egyetlen probléma sem túl bonyolult a Fürkészlányok számára. Vedd ki a részed te is kalandos nyomozásukból!

A sorozat további kötetei: Fürkész Fanni kideríti – A nagy muffinrejtély, Fürkész Fanni kideríti 3. – A nagy hajcihő 

Érdekelhet még Usch Luhn: Lotta a megmentő (Ebadta Bandasorozat), valamint Ulrike Rylance: Kémek a strandon (Bors Bori-sorozat)

A Rezeda család kalandjai az Alpokalján

 

Szerzők: Kampós Csaba, S. Németh József

Kiadó: Piktúra Manufaktúra Bt. (2021)

ISBN: 978-963-886-251-8

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az első kötetből megismert háromgyermekes Rezeda család ezúttal az Alpokalján kalandozik. Ide vezetnek ugyanis azok a nyomok, amelyeket a családapa titokzatos körülmények között eltűnt édesapja hagyott hátra, rejtjelezve egy könyvben. A számtalan kaland közepette az olvasó szinte észrevétlenül ismerkedik meg Magyarország legnyugatibb tájegységének nevezetességeivel, viszontagságos történelmével.

A sorozat korábbi kötete: A Rezeda család kalandjai a Balaton-felvidéken. Böngészd át a legjobb utazós gyerekkönyvekről szóló írásunkat is!

Póniszív – Segítség, lótolvajok!

 

Szerző: Usch Luhn

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-302-1

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Anninak van egy titka: az erdőben vár rá Póniszív. Egy vadló. Együtt olyan sebesen száguldanak, mint a szél.
A Csodamező-birtokra értékes versenylovak érkeznek vendégségbe – Wittenbergék gondoskodnak a róluk, amíg a tulajdonosuk befejezi az új istállójuk építését. Csakhogy a sztárlovak váratlanul eltűnnek! Ki lehet a tettes? Lőrincnek van egy gyanúja – Annival nyomozni kezdenek. Szerencsére Póniszív is segít nekik, és neki igazán jó a szimata…

A sorozat újdonsága még: Póniszív – a sztár. Érdekelhet még: Berit Bach: Cseresznyevölgyi lovasiskola – Emma szerencselova, Rosie Dickins: Ötperces esti mesék lovakról

Rémálmok Kisboltja – Az elveszett fogsor

 

Szerző: Magdalena Hai

Illusztrátor: Teemu Juhani

Kiadó: Cerkabella Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-615-580-848-7

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kilencéves Ninni nem ijed meg egykönnyen! Mivel nincs elég pénze biciklire, munkát vállal a Rémálmok Kisboltjában, mely mintha maga is önálló személyiséggel rendelkezne. Mikor Lukács, a vámpír reggel nem találja a fogsorát, Ninni felcsap detektívnek. A nyomok a padlásra vezetnek…

A sorozatban megjelent: Rémálmok Kisboltja – A csúf csokipor, várható még: Rémálmok Kisboltja – A rettenetes hóember

Érdekelhet még: Barbara Cantini: Halálka – A történet, amin meghalsz a nevetéstől

További 10 kisiskolás könyvújdonságért katt ide! A 6-10 éves korosztálynak ebben és ebben a bejegyzésünkben is találsz izgalmas olvasnivalót. Folytasd a böngészést a legkisebbek és az óvodások újdonságaival!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!