Halálka – A történet, amin meghalsz a nevetéstől!

Egycsapásra nemzetközi könyvsláger lett a vicces zombilány, Halálka története. Barbara Cantini sikerkönyvét 23 nyelvre fordították le, és immár nálunk is megismerkedhetnek vele az 5-8 éves kisgyerekek. Halálka – A történet, amin meghalsz a nevetéstől! – egy szellemes és morbid történet, pazar fordítás, káprázatos rajzok, vicces-kikacsintós részletek. Sziporkázó mese egy bájos zombilányról, akinek a legfőbb vágya, hogy neki is legyenek barátai. Ismerkedj meg vele te is!

Halálka – A történet, amin meghalsz a nevetéstől!

 

Szerző: Barbara Cantini

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-607-5

Korosztály: 4-8

 

 

 

A könyv főhőse Halálka, egy zombikislány, aki a kísérteties Málladozó Villában lakott Néhay nénikéjével és Bu Song nevű albínó agarával (na meg sok más szellemes lénnyel). Halálka nem olyan volt, mint a többi gyerek, arca nem volt rózsás, mint az övék, inkább határozottan fehér, némi zöldesszürke beütéssel. Két kerek szeme golyóbisra hajazott, és bármikor letudta csatolni a végtagjait, ha úgy volt kedve.

Nagy és kerek szeme két golyóbisra hasonlított. És dülledt volt. Ezenfelül karikák sötétlettek körülötte. Na és? A lila végtére is szép szín, és most ráadásul menő.

Halálka kedvére játszhatott, szabadon kószálhatott mindenfelé, csak arra az egy dologra kellett vigyáznia, hogy soha senki észre ne vegye. Pedig a zombilánynak pont az volt a legfőbb vágya, hogy barátokat szerezzen és együtt játszhasson a többi falubéli gyerekkel. Gyakran titokban kileste őket, de a nénikéje szigorú tiltása miatt nem mutatkozott előttük.

Ám egy napon haláli ötlete támadt! Halloweenkor csatlakozni fog a többi jelmezes gyerekhez! A legjobb, hogy neki még csak be sem kell öltöznie! Habár a terve ragyogónak tűnt, arra is ügyelnie kellett, hogy Néhay néni ne neszelje meg. Aztán, ahogy lenni szokott, egyszer csak eljött a nagy nap. Csokit, vagy csalunk! Halálka készen állt, hogy végre találkozzon a többi gyerekkel.

Halálka egész délelőtt és délután Bu Songot nyaggatta, hogy segítsen neki kiválasztani a ruháját, megcsinálni a frizuráját, és ellenőrizni, elég karikásak-e a szemei.

De vajon Halálka terve valóban holtbiztos volt? Sikerül a beöltözött gyerekek között elvegyülnie? Valóban jól érzi magát, barátokra lel és befogadják a falubéliek? Khm, akkor is, ha önfeledt jókedvében lekapja a fejét és zsonglőrködik vele? Hoplácska!

Barbara Cantini morbid, humoros és rendkívül szívmelengető története a magányról és a másság elfogadásáról is mesél. A pazar illusztráció a szerző saját alkotása, amelyek rengeteg vicces részlettel, magyarázó szövegekkel teszik az élményt elsöprővé.

A Halálka – A történet, amin meghalsz a nevetéstől egy igazán mókás és szórakoztató gyerekkönyv. Az elsőre talán kicsit ijesztő (ám nagyon menő) zombi-téma ellenére, a jópofa rajzoknak és szellemes megjegyzéseknek köszönhetően nagyon vicces és szerethető. Az ötévesem egyik sokat forgatott kedvence – a Halloween-szezonban és azon kívül is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Halálka egy kislány, de nem olyan, mint a többiek: ő egy zombilány.
A Málladozó Villában él Néhay nénivel és egyetlen barátjával Bu Songgal, egy albínó agárral, akivel sülve-főve együtt vannak. Halálka szeretné, ha lennének vele egykorú barátai, akikkel játszhatna. Ám a néni megtiltotta neki, hogy mások előtt mutatkozzon: még a végén megijednének tőle. Egy nap azonban elérkezik a megfelelő alkalom: Halloween ünnepe! Halálkának még csak be sem kell öltöznie…
De mi lesz, ha a többi gyerek rájön, hogy Halálkán nincs is jelmez?

A történet a Halálka és az undok unokaöcs címmel folytatódik –  a linkre kattintva belenézhetsz!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

100%
Nagyon jó

Bájosan morbid és sziporkázó mese egy zombilányról, barátságról és elfogadásról. Pazar illusztráció!

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény