Cseresznyevölgyi Lovasiskola – Emma szerencselova

Ha kislányoknak keresünk élvezetes könyvcsemegéket, a lovas ponyvák választásával csakis biztosra mehetünk. Berit Bach Cseresznyevölgyi Lovasiskolája újdonság a könyvesboltokban és mindent megtalálhatnak benne, amit a kis fruskák szeretnének: csupaszív főhős, akivel azonosulhatnak, barátság, izgalom, összetartás, egy kis versengés, bátorság, helytállás, na meg pónik minden mennyiségben. Emma szerencselova – ismerkedj meg a Cseresznyevölgyi Lovasiskola induló kötetével!

Cseresznyevölgyi lovasiskola – Emma szerencselova

 

Szerző: Berit Bach

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-861-0

Korosztály: 7-10

 

 

 

A Cseresznyevölgyi Lovasiskola minden kis pónirajongó álma: egy menő bentlakásos suli, ahol a szokásos unalmas órák mellett, lovaglóórák, tereplovaglás, lóápolás is szerepelnek az órarendben. Ráadásként mindenkinek van egy saját pónija is! Vajon sikerül bejutnia Emmának álmai iskolájába?

Az egész egy torokfájós délelőtt kezdődött. Emma aznap kimaradt a suliból, sőt – micsoda pech! – anya szerint betegen a lovardát is el kell kerülnie. Viszont elhozta neki a Pónivilág legfrissebb számát, ami mindjárt jókedvre derítette. Emma élvezettel vetette bele magát, és alig hitt a szemének: a Cseresznyevölgyi Lovasiskola felvételt hirdet! Egy szerencsés gyerek az iskola új ösztöndíjasa lehet! A kislányt a hirdetés teljesen megbabonázta, még a szüleivel is elfelejtett egyeztetni róla. Rögvest hozzálátott a bemutatkozó levélhez, és még azon melegében a postára is elszaladt vele. Emma biztos volt benne, hogy fel fogják venni – ahogy a lovardában a többi társai is… Sőt kiderült, hogy a többiek nemcsak egy levelet, hanem fényképeket, sőt videót is csatoltak a jelentkezéshez. Vajon Emma őszinte, lelkes levele elég lesz egy ilyen neves felvételhez? Na és mit mond a szüleinek, ha megtudják, hogy a tudtuk nélkül jelentkezett?

Emmának végül szerencséje lett: valóban behívták az iskolába, ahol egyelőre három próbanapot tölthet. Ezalatt derül ki, hogy ő, vagy a szuper díjlovagló, Klaudia nyeri el az ösztöndíjat. Jaj, hiszen ő még soha nem is ugratott, hogyan szállhatna ringbe vele?! Ehh, talán nem volt jó ötlet szépíteni a lovaglótudását a jelentkezésben! Ugyan jól lovagol, és mindent tud a lovakról és a lóápolásról is, de vajon ide ennyi is elég lesz? Ám Emma nem marad támogatás nélkül, hiszen mentora, a jó lelkű Panni is mindent megtesz, hogy kis barátnőjét győzelemre segítse.

Legyél tisztességes, hozd ki magadból a legtöbbet, és segíts másoknak.

A verseny szoros, ráadásul vetélytársa és pártfogója nem riadnak vissza a tisztességtelen eszközöktől sem. A lánynak minden tudását össze kell szednie, hogy az iskola tanulója lehessen, végül mégis a helyes, önzetlen döntései vihetik sikerre.

A Cseresznyevölgyi lovasiskola vidám, lányos történetekkel, izgalmakkal és sok-sok lovas kalanddal várja a kisiskolás gyerekeket. Minden lóimádó kiskamasz polcán ott a helye! 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Minden póni rajongó álom iskolája!
Az órarendben olyanok szerepelnek, mint saját póni, lovas kirándulás és lóápolás. Emma alig akarja elhinni, mekkora szerencséje van, amikor meghívást kap a Cseresznyevölgyi Lovasiskolába három próbanapra.
A kastélyban első látásra megszereti az aranyos kis póni kancát, Pihét, és szerencsére a szobatársa, Mira is igazán kedvesnek tűnik. De sajnos csak egy ösztöndíjas hely van, és nem Emma az egyetlen, aki szeretne bejutni az iskolába. A becsvágyó Alina nemcsak, hogy legyőzi ugratásban, de még a saját verseny póniját is magával hozta. Emmánák meg kell mutatnia, hogy mire képes.

A sorozatban még elérhető: Cseresznyevölgyi Lovasiskola – Emma első versenye

Ajánljuk továbbá Usch Luhn: Ebadta Banda – Lotta, a megmentő, Dobó Dorottya: A zapumai kóbor villamos, valamint Ulrike Rylance: Bors Bori – Kémek a strandon és Kirándul az osztály című kötetek is.

Érdekelhet továbbá: Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka,

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

80%

Könnyed, vidám kötet pónirajongó kisiskolásoknak.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató