11 menő kisiskolás könyvújdonság (1. rész)

Legújabb könyvajánlónkban a 6-10 éves korosztály újdonságaiból válogattunk egy csokorra valót. 10 tipp – 10 olvasmányos és szórakoztató kötet, amelyeket közösen, vagy akár már önállóan is forgathatnak a kisiskolás gyerekek. Sok szuper olvasnivalót, kellemes böngészést kívánunk!

Lili, Mikko és a minikalózok

 

Szerző: Noora Kunnas

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-764-4

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy vagány öreg hölgy, egy beszélő kakas és lázadó minikalózok… Ki hitte volna, hogy Lilire és Mikkóra ennyi izgalom vár az utálatos és unalmas Jim bácsinál? Telma Salamander és cseppet sem hétköznapi csapata javában készül a kisváros fontos rendezvényére, a virágfesztiválra. Minden készen áll, amikor egy véletlen mozdulat különös események sorozatát indítja el… Már tudsz olvasni? Mit gondolsz, el tudnál olvasni egyedül egy egész regényt? Próbáld meg! A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neked valók! Nagy betűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várnak! Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!

Érdekelhet még Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg, Acsai Roland: Tili és Tiló

Megálljatok, tolvajok! – Az időtükrön át

 

Szerző: Sally Nicholls

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2010)

ISBN: 978-963-410-767-5

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Alex és Ruby Joanna néni ódon házában tölti a nyarat. A ház halljában lógó tükörben egy nap különös,tengerészöltönyös fiú tűnik fel, a tükrön pedig egyszerűen át lehet sétálni. A tükrön átlépve ugyanabban a szobában találják magukat – csak sok-sok évvel korábban! Mit keresnek ők a múltban, a saját ükszüleiknél? Hogy fognak visszajutni a jelenbe? Egy titokzatos,bársonyba bugyolált kupának biztosan köze lesz a megoldáshoz…Már tudsz olvasni? Mit gondolsz, el tudnál olvasni egyedül egy egész regényt? Próbáld meg! A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neked valók! Nagy betűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várnak! Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!

Ajánljuk még Dobó Dorottya: A zapumai kóbor villamos, valamint Dér Adrienn: A kaszabmanó című kalandregények is.

Öt kölyök 5. – Indul a mentőakció

 

Szerző: Enid Blyton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-437-566-1

Korosztály: 9-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Enid Blyton, brit írónő, neve fogalom a gyerekirodalomban: könyveiből minden egyes percben vásárolnak egyet valahol a világon! Művei már több mint 500 millió példányban keltek el világszerte, és máig ő a legtöbb nyelvre fordított gyerekkönyvszerző: történetei 90 országban olvashatók, és számos film és tévés adaptáció készült belőlük. Most pedig magyarul is kézbe vehetik a kisiskolások az Öt kölyök című, kezdő olvasóknak szóló sorozatot! A sodró történet, a gazdag illusztráció, a nagy betűk és a könnyen értelmezhető szöveg igazi élménnyé teszik az olvasást. A kötetek egymástól függetlenül is olvashatók! És hogy ki az öt kölyök? Négy belevaló gyerek: Anna, Doma, Alex és Simon, valamint hűséges kutyájuk, Vacak, akinek kiváló szimata van a rejtélyek felkutatásához. Az 5. kötet erről szól: Alex szerette volna levágatni a haját, de a fodrászat zárva volt. Aztán őt zárták be egy szekrénybe. Két tolvaj, egy furgon és öt bátor kölyök – mi más kell egy szédületes kalandhoz?

A sorozat újdonsága még: Öt kölyök 6. – Száguldó tolvajok. Korábban megjelent: Öt kölyök 1. – Lovas kaland, Öt kölyök 2. – Vacak, a hős, Öt kölyök 3. – Rejtély a vonaton, Öt kölyök 4. – Boldog karácsonyt!

Mezítlábország

 

Szerző: Ana María Matute

Kiadó: Typotex Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-493-113-3

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gabriela olyan kislány volt, aki gyakran elhagyta a cipőjét. De nem ám mind a kettőt, csak az egyiket! Otthon és az iskolában mindenki furcsa szemmel nézett rá, ezért úgy gondolta, őt senki sem szereti. Magányos volt, és szomorú. Aztán egy nap kedves kísérőjével, Homolumbúval, a féllábú babával belépett Mezítlábországba, ahol összeismerkedett a törpeceruzákkal, a csorba csészékkel meg a számemberkékkel, és végre barátokra lelt…

Érdekelhet még Wéber Anikó: Visszhangország című ifjúsági regénye is.

Garabonci Gréti koszorúslány lesz

 

Szerző: Wanda Coven

Kiadó: Naphegy Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-476-057-3

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Garabonci család esküvőre készül. Vajon ki lesz Szofi néni koszorúslánya? Természetesen Gréti! Csakhogy a kislány nem szereti az esküvőket, a kényelmetlen koszorúslányruhákat és a figyelő tekinteteket. Az esküvő napján azonban gyorsan elfelejti saját baját, mert a kisöccse, Geri elveszíti a menyasszony gyűrűjét. Gréti jó testvérként a segítségére siet – némi boszorkányos praktikával. Ám a varázslás nem egyszerű tudomány: ezúttal is valami félresikerül, és a gyerekek egy gyűrű-szörnyet hoznak létre. Mi lesz így az esküvővel? Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

A sorozat újdonsága még: Garabonci Gréti és a sütisütő verseny. Elérhetők továbbá: Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés, Garabonci Gréti táborba megy, Garabonci Gréti táncra perdül, Garabonci Gréti varázsol, Garabonci Gréti nagy titka, Garabonci Gréti beöltözik, Garabonci Gréti  szemüveges lesz, Garabonci Gréti  táborba megy, Garabonci Gréti  és a sütisütő verseny, Garabonci Gréti és a titkos imádó, Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi

Geronimo Stilton – A kék pöttyök rejtélye

 

Szerző: Geronimo Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-437-810-5

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismeretlen járvány terjed Rágcsáliában: egy betegség kék pattanásokat okoz. Kutatók csapata kitartóan dolgozik az ellenszeren, de valaki gátolja a munkát. Mindenbebele Cincogó barátommal a gazegér nyomába eredtünk!

A sorozat újdonságai még: A velencei kristály gondola, Belzebub Bon Bon serege

Bors Bori – Hajsza Londonban

 

Szerző: Ulrike Rylance

Illusztrátor: Lisa Hansch

Kiadó: Naphegy Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-476-052-8

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bors Bori és messze földön híres nyomozócsapata ezúttal Londonban nyomoz! Mert hogy bűnözők mindenhol vannak, ahol a négy, mindenre elszánt, okos kislány és két detektívkutyájuk megfordul. A barátnők busszal utaznak Londonba, elkísérve Bori nagyiját egy nyereményjáték jutalomútján. A busz utasait sorban meglopják: értékes tárgyak tűnnek el, mire a kétségbeesett turisták rendőrt hívnak. Mivel a segítsége semmit sem ér, a lányok kénytelenek ismét munkába állni. De egy idegen nagyvárosban, idegen nyelven beszélő emberek között nem könnyű a nyomozás…

A sorozatból ajánljuk még: Bors Bori – Kémek a strandonés Kirándul az osztály

Mindig másnap

 

Szerző: Kertész Erzsi

Illusztrátor: Korbunk Ági

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-750-7

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a nap is úgy indult, mint a többi. Felkelés, reggeli, pakolás, rohanás, indulás az oviba, az iskolába – csakhogy eltűnt a kert, a biciklik, az ismerős táj, helyét burjánzó őserdő veszi körül! De semmi gond! Egy belevaló család előbb-utóbb feltalálja magát! Hiszen bátrak, leleményesek, és rugalmasan kezelik a nehézségeket. Bár ilyen sok meglepetésre talán még ők sincsenek felkészülve…
Már tudsz olvasni? Mit gondolsz, el tudnál olvasni egyedül egy egész regényt? Próbáld meg! A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neked valók! Nagy betus, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várnak! Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!

Ajánljuk még Wéber Anikó: Örökszerda című ifjúsági kötetét is.

Levendula és a varázsmacska – Most én olvasok!

 

Szerző: Mészöly Ágnes

Illusztrátor: Takács Viktória

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-615-818-202-7

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Levendula a parkban sétál Papóval, amikor egy kismacskát talál a bokorban. Azonnal összebarátkoznak, és a macskáról kiderül, hogy tud beszélni, sőt varázsolni is – legalábbis majdnem… A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak különböző nehézségi szinteken, melyek közül a bevezető szint a NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

Mészöly Ágnestől ajánljuk még: A fiú, akit elvarázsolt a zene című önéletrajzi gyerekkönyvét.

Kincs a roncson – Most én olvasok!

 

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-615-818-201-0

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Pandara és Felderen, a két kalózgyerek titokzatos hajóroncsra bukkan a tenger fenekén. Lent a mélyben sötét van, a zár pedig nem enged: a kalózkésre meg a víz alatti lámpára is szükség lesz! A kitartás jutalma egy kincsesláda: vajon miféle kincset rejt? A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

Ismerkedj meg Kiss Judit Ágnes Babaróka-sorozatával is! Babaróka ajándéka, Babaróka kertje, Babaróka esti meséi, Babaróka kistestvére

A galamb, aki megette az időgyurmát

 

Szerző: Bendl Vera

Illusztrátor: Remsey Dávid

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-615-818-203-4

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Józsi átlagos galamb egy apró jellegzetességgel: imádja a körözöttet. Mivel az időgyurma körözöttből készül, Józsi véletlenül csippant abból is. Elképesztő, váratlan következményei lesznek a csippantásnak, annyira, hogy Józsi egy egész életre elegendő kalandot él át rövid idő alatt. Tartsatok vele, és meglátjátok!
A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

Az olvasásgyakorlást segítő sorozatokról itt írtunk bővebben. A Most én olvasok! sorozatból ajánljuk még: Dávid Ádám – Koppány betűket firkál, Igaz Dóra: Tiki otthonra talál, Wéber Anikó: Marci-sorozat, Vadadi Adrienn: Matricás Laci-sorozat

További 10 kisiskolás könyvújdonságért katt ide! A 6-10 éves korosztálynak ebben és ebben a bejegyzésünkben is találsz izgalmas olvasnivalót. Folytasd a böngészést a legkisebbek és az óvodások újdonságaival!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!