Kisiskolás könyvújdonságok az őszi szünetre

Beszerezted már az olvasnivalókat az őszi szünetre? Segítünk! Csokorba szedtük a 6-10 éves korosztály legizgalmasabb könyvpremiereit. Ebben a hónapban is folytatódnak a népszerű sorozatok, és újabb kötetekkel rukkolnak elő kedvenc szerzőink is. Íme a kisiskolás könyvújdonságok – kellemes olvasást az őszi napokra is!

 

És akkor jött még egy! Gibbon és Makákó 2.

 

Szerző: Várszegi Adél

Illusztrátor: Grela Alexandra

Kiadó: Csimota Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-615-564-942-4

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A makákó és a gibbon egy napon úgy határoznak, hogy világgá mennek. Teljes titokban, úgy hogy senkinek, de tényleg senkinek nem árulják el a tervüket, mégis amikor kilépnének az állatkert kapuján, a nyomukban ott lohol az egész állatsereglet. Így végül mégis maradnak, főleg, hogy a nagyorrú majom a segítségükre szorul, mert Malvin elveszett… Miért akar hirtelen mindenki segíteni, és mi köze lehet egy plüssnek a vérszomjas mosómedvékhez? El lehet-e szökni a világ legunalmasabb garázsvásárából? És egyáltalán, mit jelent az, hogy és akkor jött még egy?

Megjelenés: 2019. október 7. Olvasd el a szerzőnővel készült interjúnkat is, vagy nézd meg Várszegi Adél: Kihajmi esélyes című gyerekkönyvének a belapozóját!

A lány, aki csillagász lett

 

Szerző: Kertész Edina

Illusztrátor: Bölecz Lilla

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-038-2

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Élt egyszer egy kislány, aki a csillagokról álmodott. Folyton az égboltot fürkészte, és kedvenc mitológiai szereplőinek csillagképekbe vetített alakját kereste. A kislány, Balázs Júlia felnőve az első magyar női csillagász lett. Olyan munkát végzett és olyan felfedezést tett, amilyet korábban egy nőtől nem vártak el.
A Sváb-hegyen, távol a világ zajától, van egy csillagvizsgáló. Egykor itt állt az ország legnagyobb távcsöve, mellyel a hol elhalványuló, hol újra felvillanó csillagokat vizsgálták. Ebben a csillagvizsgálóban élt egyszer egy tudós csillagász. Egy anya, aki nappal a földi feladatait látta el, de ahogy lement a nap, és feltűntek az éjszakai égen az első fények, visszatalált a gyerekkori álmaihoz.

Megjelenés: 2019.

Megjelent: 2019. október 24., A sorozat korábbi kötetei: Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot, Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni, Mészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene,

A szerzőnőtől ajánljuk még A milliomos szamár című ifjúsági kötetet is. A világűr szerelmeseinek pedig érdemes átböngészniük a legjobb csillagászatos gyerekkönyvekről szóló írásukat is!

Halálka és az undok unokaöcs

 

Szerző: Barbara Cantini

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-735-5

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy újabb történet amin meghalsz a nevetéstől! Halálka és a legjobb barátja, Bu Song, az albínó agár Néhay nénivel él, és azzal töltik a napjaikat, hogy a Málladozó Villa szellemeivel játszadoznak. Egy nap azonban váratlan dolog történik: gyerekek érkeznek a faluból, Halálka barátai. Egy rejtélyes meghívást kapnak, Néhay néni pedig köddé válik. Vajon köze lehet ehhez Zsírbertnek, Halálka utálatos unokaöccsének, aki nemrég érkezett látogatóba Néhay nénihez? Az immár huszonhárom nyelvre lefordított Halálka nemzetközi sikere után itt van a zombilányka újabb története. Halálian vicces. Egyszerűen olvasd el. 🙂

Megjelenés: 2019. november 8., a sorozatban még újdonság: Halálka – A történet, amin meghalsz a nevetéstől

FBI Junior – Rablók és robotok

 

Szerző: Fabian Lenk

Kiadó: Joshua Könyvek (2019)

ISBN: 978-615-573-046-7

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Flint szülei zseniális feltalálók. Kifejlesztettek egy teleportert, amelynek segítségével azonnal el lehet jutni a világ bármely pontjára. Flint és vagány barátnője, Iphi meg a vicces kis robot, Bucky örülnek a találmánynak. Párizsban ugyanis éppen kiraboltak egy bankot, a rendőrség pedig tehetetlen – így hát az FBI Junior csapata útnak indul, hogy megoldja a rejtélyt. A bűnüldözés történetének legmenőbb detektívjei!

Megjelenés: 2019. október 16. Érdekelhet még Dér Adrienn: A kaszabmanó című ifjúsági kalandregénye is.

Varázslatok földje – Az álmok őrzői

 

Szerző: Tea Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-385-8

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A gonosz Egor újabb varázslattal próbálja átvenni a hatalmat a birodalomban: elaltatja a legendás Álomfőnixet, de mély álomba zuhannak a Királyi Akadémia növendékei és tanárai is. Csak az öt hercegnő képes ellenállni a varázslatnak… de vajon meddig?

Megjelenés: 2019. október 22.

Marci a várkastélyban

 

Szerző: Wéber Anikó

Illusztrátor: Rátkai Kornél

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-497-1

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A legvidámabb osztály kirándulni megy a kastélyba, ahol különböző feladatokat megoldva kell végigmenniük a termeken. Ám Marci, Bálint és Csenge elszakadnak a többiektől, és sokkal nehezebb rejtélyeket megoldva jutnak el a kijárathoz… A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”- sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első nagybetűs kötet. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.

Megjelenés: 2019. október 19. A Most én olvasok! sorozatról ebben a bejegyzésünkben írtunk bővebben, ide kattintva pedig megnézheted Wéber Anikó: Marci és a kincsesláda (2-es szint) belapozóját! Nézd meg Dávid Ádám: Koppány betűket firkál, valamint Igaz Dóra: Tiki otthonra talál (Nagybetűs szint) belapozóját is!  

Briliáns banda

 

Szerző: Enid Blyon

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-633-0

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Briliáns Bandát Peter és Janet alapította. Az ő ötletük volt, hogy a barátaikból titkos társaságot szervezzenek. Lett jelszavuk, sőt jelvényük is – természetesen BB felirattal. Amikor Jack elveszíti a jelvényét, még nem sejti, hogy hamarosan egy bűntény szemtanúja lesz. A nyomok a zsémbes gondnok romos házához vezetnek, ráadásul a házból ijesztő hangok szűrődnek ki! Már csak egy jó álca kell, és kezdődhet a nyomozás…

Megjelenés: 2019. október 18.. Érdekelhet még: Wéber Anikó: Visszhangország című ifjúsági kalandregénye is.

Hónővér

 

Szerző: Maya Lunde

Illusztrátor: Lisa Aisato

Kiadó: Cser Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-278-584-4

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A 10 éves Noelnek a karácsony az év legszebb napja, amikor mézeskalács és narancs illata, a feldíszített karácsonyfa és a gyertyák fénye tölti be a lakást. De idén semmi sem olyan, mint máskor… A Hónővér 24 részből álló, megható karácsonyi történet, amelyről így ír a szerző: “Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom. Szeretettel: Maja Lunde” Az írónő A méhek története című felnőtteknek szóló, 32 nyelvre lefordított regényével vált ismertté a magyar olvasók körében.

Megjelenés: 2019. október 11.

Tábori jógakaland

 

Szerző: Salinger Richárd

Illusztrátor: Jenei Ákos Márton

Kiadó: Jógakaland Gyerekeknek Kft. (2019)

ISBN: 978-615-006-176-4

Korosztály: 3-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szia! Készülj, mert ha ez a mesekönyv egyszer kinyílik, onnantól nincs megállás, kezdetét veszi a Tábori jógakaland! Percek alatt Jógaországban találod magad, ahol te leszel az erdei állatok táborvezetője. Az a feladat vár rád, hogy mint egy igazi táborban, felejthetetlen kalandokon vezesd keresztül a kis erdőlakókat. Vadregényes utatokon óriás hegyek és völgyek, sebes folyó, egy rejtélyesen eltűnt papagáj és izgalmas éjszakai sátorverés is vár rátok! Egészen biztos, hogy a tábor végére igazi kis jógi leszel, hiszen minden akadályt egy-egy játékos gyakorlattal tudsz majd leküzdeni. Felkészültél? Akkor indulhat a kaland! Kedves Szülő! Ha számodra is érték a gyermekeddel töltött minőségi idő, akkor ismerd meg a Jógakaland világát! Könyveink és játékaink egyedülállónak számítanak itthon, hiszen segítségükkel a mozgás szeretete mellett minél több önbizalommal, sikerélménnyel és pozitív energiával inspirálja a kis jógikat a fejlődésük útján. Ezzel a mesekönyvvel is kulcsot adunk a kezedbe, és játékot a gyermekednek az egészséges, harmonikus, sikeres és tudatos felnőtt léthez.

Megjelenés: 2019. október 28. Érdekelhet még Csapody Kinga Utazik a család-sorozata is. Nézz bele az Irány a Vértes és Gerecse, valamint az Irány a Dunakanyar kötetekbe!

Mi leszek, ha nagy leszek? – Verses ábécé

 

Szerző: Lackfi János

Illusztrátor: Foltin Fruzsina

Kiadó: Cerkabella Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-615-580-820-3

Korosztály: 5-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ahány betű, annyi mesterség. És mindenki boldog!
Lackfi János vicces rímes négysorosai és Foltin Fruzsina egyszerű,
a lényeg megragadására törekvő illusztrációi remek párost alkotnak.
Szöveg, színek, formák egysége egy modern ábécéskönyvben:
a betűtanulás még sosem volt ilyen szórakoztató!

Megjelenés: 2019. október 14. Ajánljuk továbbá Quentin Greban: Mi leszek, ha nagy leszek? című képeskönyvét is. Érdekelhet még a legjobb ábécés mesekönyvekről szóló írásunk.

Hova bújtak az unikornisok?

 

Szerző: Paul Moran

Kiadó: Gabo Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-406-865-5

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az unikornisok elindultak a Szivárványvölgyből életük nagy kalandjára. Megtalálod mind a hét unikornist a jelenetekben? A nyüzsgő kempingtől a laza zenei fesztiválig, a hatalmas múzeumtól a napsütötte szafariig 17 izgalmas világkörüli úti célt fedezhetsz fel.

Megjelenés: 2019. november 1., további unikornisos mesekönyvekért kattints erre a bejegyzésünkre!

Szilaj – Kalandra fel!

 

Szerző: Suzanne Selfors

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-426-4

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A tizenkét éves Lucky Prescott kalandokról álmodik, de előkelő fiatal hölgy lévén ezeket csak könyvekben élheti át. Egészen addig, míg egy nap kényelmes, takaros és szabályokkal teli városi életét hátrahagyva édesapjával és nagynénjével együtt vidékre kell költöznie. Vad vidékre, nyugatra. A vadnyugatra. Lucky izgatottan, mégis aggodalmakkal telve indul útnak. Mi lesz, ha nem találja majd a helyét? Hiszen még nyeregbe szállni sem engedték soha… Pedig a vonatból pompás vadlovakat lát, az egyik csődör szinte megbabonázza. A musztángot később egy karám fogságában látja újra, és a szíve szakad meg érte: szabad, vad szellemét kiölve be akarják törni a lovászok. A lány és a vadló barátságának története ez. Mindketten idegenek különös, új világukban, de elég szilajak és bátrak is ahhoz, hogy helyet kérjenek benne maguknak. Összefogva, egymásban bízva pedig szabadon szárnyalnak, bárhová veti őket a sors.

Megjelenés: 2019. október 21., a sorozatban még újdonság: Kirándulás Luckyval a lovak és barátok világába

Pfúj!

 

Szerző: Remy Mazel

Kiadó: Álomgyár Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-606-710-4

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A világ telis-tele van mindenféle undi dologgal. Ezek nagyon érdekesek is lehetnek ám! Tudtad, hogy a lajhárok sosem pukiznak? Vajon miért? Hallottál már arról, hogy trágyából, azaz tehénkakiból házat lehet építeni? De hogyan? Ismered a világ legdrágább kávéjának furcsa titkát? Szerinted finom lehet? Ebben a könyvben választ találsz ezekre a kérdésekre, és még nagyon sok másikra is. Gyere, ismerkedj meg te is az állatvilág, a konyha, sőt, az emberek legérdekesebb undiságaival!

Megjelenés: 2019. november 15. Ajánljuk továbbá Libby Deutsch: Hogyan működik a világ? – A csokitól a GPS-ig, a vécétől az internetig című ismeretterjesztő kötetet! Továbbá érdemes átböngészned a legújabb ismeretterjesztő gyerekkönyvekről szóló írásunkat is.

További újdonságokért böngészd át a 10-14 éves korosztály őszi könyvpremiereit is!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.