Elveszett alvókák

Egy igazi könyvínyencség érkezett a minap a könyvesboltokba Elveszett alvókák címmel. Már a mesekötet címválasztása is szívbemarkoló, hiszen ki ne érezné a bőréig hatolva akár a gondolatát is annak, ha eltűnik az első számú, az egyetlen, a puha és jószagú, az ismerős és megnyugtató… összebújnivaló. Ami pedig még nagyszerűbb ebben a meglepetéskönyvben, hogy olyan népszerű kortárs szerzők alvókás meséit olvashatjuk benne, mint például az Amíg utazunk-sorozatot jegyző Gévai Csilla, a Panthera-könyvek szerzője Kertész Erzsi, a pajkos Szofi karakterét megálmodó Harcos Bálint, a kuflikkal táncoló Dániel András, a Kicsi Mimi alkotója, Tamás Zsuzsa, vagy az ovis és sulis ügyek megmondója, Finy Petra. Egészen pontosan kilencen. Parádés szerzők, megkapó témaválasztás, nagyszerű mesék egy elragadó kötetbe fűzve. A bájos rajzok Megyeri Annamária munkáját dicsérik és most a belapozónkból te is megtudhatod, milyen!

 

Elveszett alvókák

 

Szerzők: Adamik Zsolt, Dániel András, Finy Petra, Gévai Csilla, Harcos Bálint, Kertész Erzsi, Majoros Nóra, Szabó Borbála, Tamás Zsuzsa

Illusztrátor: Megyeri Annamária

Kiadó: Betűtészta Kiadó (2018)

ISBN: 978-615-558-732-0

Korosztály: 3-10

 

 

 A KIADÓ SZINOPSZISA

A gyerekek képzelete és szeretete határtalan. A legbelsőbb gondolataikat, félelmeiket és vágyaikat sokszor nem is tudják szavakkal elmondani, de gond nélkül megosztják azokkal a kedves, agyonszeretgetett kis játékokkal, “akikkel” együtt is alszanak. Mindenhova magukkal hurcolják őket, mert óriási biztonságot ad számukra a létezésük, és valljuk be, mi, felnőttek is hálásak vagyunk a mindig megnyugvást adó plüssnek, plédnek, nyunyinak, rongyinak, kabalának… Ha a szeretett tárgy eltűnik, (ami sajnos elég gyakran előfordul), a kicsikben hirtelen összedől a világ. Kétségbeesetten keressük együtt az elveszett kedvencet, ám sokszor hiába. Az is előfordulhat, hogy meglesz az alvóka, de hova kóborolt? Miért és hogyan veszett el? Mi lesz azokkal, akik soha nem kerülnek elő? “Ugye, nem azért mentek el, mert nem szeretnek minket?” – kérdezik ilyenkor a gyerekek. Kilenc neves meseíró az elveszett kedvencek nyomába eredt, és… annyit elárulhatunk, hogy minden alvóka jól van! Ezek a szívből jövő történetek vigaszt, megnyugvást adnak egy olyan pillanatban, amikor semmi más nem segíthet, csak a mese. Aki pedig még soha nem veszített el egy ilyen kedves tárgyat, annak sem árt előre felvérteznie magát. Ezek a szeretnivaló plüssmesék mindenképp közelebb hozzák egymáshoz a mesélőt és a mesehallgatót. Vigyázzunk hát egymásra, az alvókákra és a mesékre!

Ajánljuk továbbá a legnépszerűbb óvodás és kisiskolás mesekönyvekről szóló összeállításunkat, valamint a legjobb ovis mesesorozatokról szóló kétrészes cikkünket. Ha szeretnél többet megtudni Harcos Bálintról, olvasd el a vele készített interjúnkat, vagy ismerd meg közelebbről is a Petya és Tulián című meseregényét. De bele is tudsz nézni a szerző legújabb Szofi-kötetébe és a A boszorkánycicába ha kattintsz a linkekre. Ajánljuk figyelmedbe továbbá Gévai Csilla legújabb, Amíg megváltjuk a világot mesekönyvét, amelyet a Most én olvasok! sorozatban írt a kezdőolvasó gyerekeknek. Dániel András legújabb kuflijáról készült ajánlónkat pedig ide kattintva tudod átolvasni, de bele is nézhetsz ezen a linken.

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató