Kicsikből NAGYOK: David Attenborough

A Kicsikből NAGYOK életrajzi gyerekkönyvsorozat olyan híres emberek – tudósok, művészek, újítók – életútjával ismerteti meg a gyerekeket, akik lenyűgöző életútjukkal inspirálhatják őket. A különleges képeskönyvcsalád mindjárt négy impozáns kötettel – David Attenborough, Coco Chanel, Frida Kahlo, Jane Goodall – debütált a könyvesboltokban. Ismerd meg korunk egyik legnagyobb természettudósa, Sir David Attenborough történetét!

Kicsikből NAGYOK: David Attenborough

 

Szerző: María Isabel Sanchez Vegara

Illusztrátor: Mikyo Noh

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-065-1

Korosztály: 4-8

 

 

A David Attenborough életútjáról szóló részt elsősorban a természetbúvár palántáknak ajánljuk. A könyvből többek között kiderül, hogy David kíváncsi kisfiú volt és már gyerekkorában is imádta az állatokat és a természetet. Sokat olvasott, és legfőbb vágya volt, hogy a valóságban is megismerkedjen mindennel amivel találkozott a könyveiben. Amikor csak tehette, járta a természetet és már kiskorában eldöntötte, hogy természettudós lesz!

Az egyetem után tévéműsorban szerepelt, ahol állatkerti állatok szerepeltek, de továbbra sem adta fel a vágyát, hogy az élővilágot a természetes élethelyükön ismerje meg. Elhatározta, hogy filmeket készít és így mutatja be őket az embereknek. Bejárta a világot, rengeteg barátot szerzett és közben fantasztikus természetfilmeket készített. Az volt a célja, hogy mindenkivel megszerettesse a természetet.

Az angol természettudós csodálatos életutat járt be, lovaggát ütötték, több állat- és növényfajt is elneveztek róla, most pedig, a kilencvenes éveiben járva azért dolgozik, hogy az emberek megóvják a Földet.

Senki nem fogja megóvni azt, ami nem érdekli, és senkit nem érdekel az, amit nem tapasztalt meg.

A könyv a korosztálynak megfelelően kevés, könnyen érthető szöveggel (habár azért találhatók benne magyarázatra szolgáló idegen kifejezések is), rövid, a lényegre fókuszáló történettel és lenyűgöző illusztrációval igyekszik megragadni a gyerekek figyelmét. A Kicsikből NAGYOK könyveket négyéves kortól ajánlják a gyerekeknek. David Attenborough életútját Mikyo Noh pompás rajzai kísérik, lapozz bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték. David kisfiúként szenvedélyesen gyűjtötte a fosszíliákat és a növényeket. A természet iránti érdeklődése a tudományok, emberszeretete a televíziózás felé terelte. Elkötelezett kutatóként mindenkivel megismertette az élővilág csodáit, és megváltoztatta gondolkodásunkat a bolygónkról. Az inspiráló történet végén fényképes összefoglaló olvasható David életéről.

A sorozat újdonságai: Coco Chanel, Jane Goodall, Frida Kahlo, David Attenborough. Várható továbbá: Marie Curie, Albert Einstein, Teréz anya, Stephen Hawking

 

TIPP: Our Planet – Bolygónk csodái (David Atthenborough Our Planet – Bolygónk csodái ismeretterjesztőfilmje alapján).

Érdekelhet továbbá Charlotte Guillain: Talpam alatt a föld és a Fejem felett az égbolt című kötete. Ajánljuk továbbá a Caz Buckingham – Andrea Pinnington szerzőpáros Fedezd fel a környezeted! című élménygyűjtő albumát is!

A gyerekeknek szóló inspiráló életrajzi sorozatból ajánljuk továbbá a magyar hírességek életútját bemutató köteteket: Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni, Mészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene, Kertész Edina: A lány, aki csillagász lett, Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodottKertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt

Ajánljuk továbbá a 20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot című életrajzi kötetet is, amely olyan híres emberek – filozófusok, írók, tudósok, feltalálók, zenészek, építészek, uralkodók – történetét mutatja be a gyerekeknek, akik eszméikkel, találmányaikkal, ötleteikkel fontos mérföldkövet raktak le az emberiségnek.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!