Kicsikből NAGYOK: Frida Kahlo

A Kicsikből NAGYOK könyvcsalád olyan kiemelkedő emberek történetét mutatja be, akik lenyűgöző életútjukkal példaképek lehetnek a gyerekeknek. A szép sorozatot az igényes kivitel és a remek rajzok teszik igazán különlegessé, amikre több alkotót is felkértek. Ez a könyv a híres mexikói festőnő, Frida Kahlo életének főbb állomásaival ismerteti meg a kicsiket.

Kicsikből NAGYOK: Frida Kahlo

 

Szerző: María Isabel Sanchez Vegara

Illusztrátor: Gee Fan Eng

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-062-0

Korosztály: 6-10

 

 

Frida mexikóban született és első ránézésre is látszott rajta, hogy különleges kislány. Mindig is különbözött a többiektől, más volt, máshogy is öltözködött. Iskolás korában elkapta a gyermekbénulást, így az egyik lába vékony lett, de erős volt és nem panaszkodott sohasem. Később buszbaleset érte, és ezzel gyökeresen megváltozott az élete. Ekkor, még a betegágyán kezdett el festeni és a tudása képről-képre tökéletesedett.

Festményein az érzelmeit fejezte ki. Hamarosan házasságot kötött Diego Riverával, a híres festővel, aki támogatta művészetében. Frida elsősorban magának festett és nem gondolta, hogy mások is érdeklődhetnek a képei iránt. Amikor végre nyilvánosan is bemutatta őket, elsöprő sikere lett.

Frida Kahlo életútja sokakat inspirál, történetéből rengetegen merítenek erőt napjainkban is.

Frida Kahlo megtanította a világnak, hogy intsünk búcsút a rossz dolgoknak és „Viva la vida“, vagyis „Éljen az élet!“

Frida Kahlo életrajzi gyerekkönyve a korosztálynak megfelelően jól összeszedett, rövid tartalommal, könnyen érthető szöveggel és izgalmas illusztrációval ragadhatja meg a gyerekeket – akár már négyéves kortól. María Isabel Sánchez Vegara könyvét Gee Fan Eng merész rajzai kísérik. Ismerkedj meg vele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték. Amikor Frida fiatal lány volt, egy borzalmas baleset örökre megváltoztatta az életét. Járni nem tudott, ezért az ágyban fekve festeni kezdett. Önarcképei, amelyek fájdalmát és szomorúságát, ugyanakkor az élet iránti szenvedélyét is kifejezik, a 20. század egyik leghíresebb festőművészévé tették. Az inspiráló történet végén fényképes összefoglaló olvasható Frida életéről.

A sorozat újdonságai: Coco Chanel, Jane Goodall, David Attenborough, Frida Khalo

A Kicsikből NAGYOk-sorozatból várható továbbá: Marie Curie, Albert Einstein, Teréz anya, Stephen Hawking

TIPP: Elene Favilli – Francesca Cavallo: Esti mesék lázadó lányoknak 1. és Esti mesék lázadó lányoknak 2.

A gyerekeknek szóló inspiráló életrajzi sorozatból ajánljuk továbbá a magyar hírességek életútját bemutató köteteket: Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni, Mészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene, Kertész Edina: A lány, aki csillagász lett, Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodottKertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt

Ajánljuk továbbá a 20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot című életrajzi kötetet is, amely olyan híres emberek – filozófusok, írók, tudósok, feltalálók, zenészek, építészek, uralkodók – történetét mutatja be a gyerekeknek, akik eszméikkel, találmányaikkal, ötleteikkel fontos mérföldkövet raktak le az emberiségnek.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!