Kicsikből NAGYOK – Inspiráló életrajzi könyvsorozat gyerekeknek

Új sorozattal gazdagodott a híres emberek életútját bemutató gyerekirodalom. A Kicsikből NAGYOK életrajzi könyvsorozat olyan kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életével ismerteti meg a gyerekeket, akik követték gyerekkori álmaikat, hihetetlen dolgokat vittek véghez és inspiráló életútjukkal példát mutathatnak a jövő nemzedékének. María Isabel Sanchez Vegara bestseller-sorozata (eredeti címen Little People, BIG DREAMS) immár több mint 3,9 millió példányban kelt el világszerte, és itthon elsőként a Coco Chanel, a David Attenborough, a Frida Kahlo, és a Jane Goodall kötetekkel mutatkozott be.

A Kicsikből NAGYOK-sorozat kicsiknek szól és igazi ékessége lehet a könyvespolcuknak. Az igényes kivitelű – kemény borító, textil gerinc, stb. – impozáns kötetek különlegesen szép, egyéni illusztrációval (részenként más-más alkotó), pasztell színvilággal, az ikonokat ábrázoló, színes borítóval hívogatják a gyerekeket.

A korosztálynak megfelelően dominál bennük az illusztráció, amit kevés, lényegre törő szöveg kísér a hírességek életútjának legfontosabb mérföldköveivel. Az inspiráló történetek végén fényképes összefoglalók is találhatók. A könnyű, érthető szövegezésének (habár egyes részeknél sok az idegen szó, amit a kicsiknek még magyarázni kell) és a terjedelmének köszönhetően a könyveket már négyéves kortól ajánlják a gyerekeknek. Ismerkedj meg a Kicsikből NAGYOK-sorozat köteteivel!

Kicsikből NAGYOK – Coco Chanel

 

Szerző: María Isabel Sanchez Vegara

Illusztrátor: Ana Albero

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-063-7

Korosztály: 6-10

 

 

Coco Chanel a modernkor divatjának ikonikus alakja, aki forradalmasította a nők öltözködését. Életrajzi gyerekkönyve a kis egyéniségeknek szól. Bővebb ajánlónkat itt olvashatod, kedvcsinálónak pedig nézd meg az alábbi videót!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték. A kis Coco Gabrielle Chanel néven látta meg a napvilágot Franciaországban. Anyja halála után árvaházba került, ahol a szigorú apácáktól megtanult varrni. Később kávéházi énekesként, varrónőként és kalapkészítőként dolgozott, míg végül a világ egyik leghíresebb divattervezője lett. Az inspiráló történet végén fényképes összefoglaló olvasható Coco életéről.

Kicsikből NAGYOK – David Attenborough

 

Szerző: María Isabel Sanchez Vegara

Illusztrátor: Mikyo Noh

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-065-1

Korosztály: 4-8

 

 

Sir David Attenborough korunk egyik legnagyobb természettudósa, akinek lélegzetelálló filmjei elvarázsolják az embereket. Legfőbb vágya az volt, hogy megszerettesse az emberekkel a természetet, ma pedig azért dolgozik, hogy megóvjuk a Földet. David Attenborough életrajzi kötetéről itt írtunk bővebben!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték. David kisfiúként szenvedélyesen gyűjtötte a fosszíliákat és a növényeket. A természet iránti érdeklődése a tudományok, emberszeretete a televíziózás felé terelte. Elkötelezett kutatóként mindenkivel megismertette az élővilág csodáit, és megváltoztatta gondolkodásunkat a bolygónkról. Az inspiráló történet végén fényképes összefoglaló olvasható David életéről.

Kicsikből NAGYOK – Frida Kahlo

 

Szerző: María Isabel Sanchez Vegara

Illusztrátor: Gee Fan Eng

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-062-0

Korosztály: 6-10

 

 

Frida Kahlo megtanította a világnak, hogy intsünk búcsút a rossz dolgoknak és „Viva la vida“, vagyis „Éljen az élet!“. A mexikói festőnő életútja sokakat inspirál, történetéből rengetegen merítenek erőt napjainkban is. Bővebb ajánlónkat itt olvashatod!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték. Amikor Frida fiatal lány volt, egy borzalmas baleset örökre megváltoztatta az életét. Járni nem tudott, ezért az ágyban fekve festeni kezdett. Önarcképei, amelyek fájdalmát és szomorúságát, ugyanakkor az élet iránti szenvedélyét is kifejezik, a 20. század egyik leghíresebb festőművészévé tették. Az inspiráló történet végén fényképes összefoglaló olvasható Frida életéről.

Kicsikből NAGYOK – Jane Goodall

 

Szerző: María Isabel Sanchez Vegara

Illusztrátor: Beatrice Cerocchi

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-064-4

Korosztály: 6-10

 

 

Jane Goodall története a természet és az állatok szeretetére tanítja a gyerekeket. Megmutatja nekik, hogy bátran kövessék az álmaikat, elszántsággal és kitartással bármi elérhetnek. Jane Goodall munkássága rávilágít a környezetvédelem fontosságára is. Bővebb ajánlónkért kattints ide!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét! Valamennyien hihetetlen dolgokat vittek véghez, pedig életüket ők is nagy álmokat dédelgető kisgyerekként kezdték. Jane kiskorában kapott az apukájától egy plüsscsimpánzt, amelyet Jubilee-nek neveztek el. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy egy életre megszeresse az állatokat, majd a vadonban tanulmányozza őket. Jane együtt élt a csimpánzokkal természetes élőhelyükön, és később híres kutató lett. Manapság az állatok jogaiért harcol. Az inspiráló történet végén fényképes összefoglaló olvasható Jane életéről.

A Kicsikből NAGYOK sorozat 2021. őszén a következő kötetekkel gazdagodik: Albert Einstein, Teréz anya, Stephen Hawking, Marie Curie,

A gyerekeknek szóló inspiráló életrajzi sorozatból ajánljuk továbbá a magyar hírességek életútját bemutató köteteket is: Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot, Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni, Mészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene, Kertész Edina: A lány, aki csillagász lett, Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodottKertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt, Boldizsár Ildikó: A fiú, aki felfedező akart lenni

Ajánljuk továbbá a 20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot című életrajzi köynvet is, amely olyan híres emberek – filozófusok, írók, tudósok, feltalálók, zenészek, építészek, uralkodók – történetét mutatja be a gyerekeknek, akik eszméikkel, találmányaikkal, ötleteikkel fontos mérföldkövet raktak le az emberiségnek.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!