Berg Judit: Vilkó és Lile a tóparton

Új tagokkal bővült a népszerű Lengemesék, ezúttal a 2-4 éves korosztály nagy-nagy örömére. A Lenge Mini-sorozat a tavaly debütált lapozók (A Lengemesék állatai, Lengemesék számokban, Lengemesék színekben) után ovis mesékkel gazdagodott, mindjárt két bűbájos kötettel (Vilkó és Lile a nádasban, Vilkó és Lile a tóparton). Lengemesék kezdetek: az új részekben a sorozatból régről ismert szereplők kisgyerekként bukkannak fel, kedves és tanulságos történetekkel. Nyugtató, kellemes esti mesék, imádnivaló karakterek, megunhatatlan, gyönyörű illusztráció. Vilkó és Lile a tóparton – íme az összefoglaló!

Vilkó és Lile a tóparton

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Teknős Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-324-749-5

Korosztály: 3-6

 

Ebben a kötetben két, a vízparthoz köthető mese várja a gyerekeket. Az elsőben Vilkó kincsekre vadászik a tóparton. Csigaházak, kagylók, gombok, kövek: micsoda pompás gyűjtemény! De ott a baj: mire visszatér az újabb szerzeményekkel, eltűnt a nagyapótól kapott, féltett kincses ládikó. Lilével sikerül kideríteniük, hol lehet, a nyomok Mocsári Mikihez vezetnek. Miki nem akart ám rosszat, azt hitte a dobozt elhagyták, és bánatosan visszaadta a gyerekeknek. De barátjuk szomorúsága nem hagyta nyugodni őket: vajon hogyan deríthetnék Mikit jókedvre…?

A második mesében Lile barátnőjével, Borzas Füzivel homokvárat épített a tóparton. A csodájára jártak a többiek, és mindenki ki akarta venni a részét benne. Vilkó alagutat akart fúrni bele, Mocsári Miki falat akart építeni köré, Gyékényes Geri árkot ásott volna – de Füzinek ez nagyon nem tetszett. Eltrappolt sértődötten, még a többiek együtt, vidáman építgettek. Még a nádirigók, kiskacsák, teknősök, kócsagok, sőt a sikló is becsatlakoztak az építésba. De mi lesz Füzivel, sikerül Lilének kiengesztelnie? Vajon rájön, hogy a közös játék jó móka és végül csatlakozik a többiekhez?

A Vilkó és Lile a tóparton a Lengemeséktől megszokott hangulattal, kedves, bájos és tanulságos történetekkel, pazar illusztrációval várja az ovis kisgyerekeket. Kukkants bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Lengemesék régről ismert szereplői kisgyerekként bukkannak fel ebben az új, 2-4 éveseknek szóló sorozatban. A tóparti mesék központi témája a barátság és a közös játék, amely néha csöppet sem könnyű – időnként szomorúság, irigység, féltékenység nehezíti. De igaz barátok között szerencsére a végén minden veszekedést békülés követ!

A sorozatban újdonság még: Lenge Mini – Vilkó és Lile a nádasban

Ismerkedj meg a sorozattal közelebbről is! Olvasd el a Lengemesék-sorozatról írt ajánlónkat, vagy nézd meg a népszerű sorozat további részeinek a belapozóját is! Tavasz a Nádtengeren, Nádtengeri nyár, Ősz a Nádtengeren, Nádtenger télen, Nádtengeri rejtélyek, Lengekalendárium

A Lenge Mini-sorozat lapozói: Lengemesék színekben, Lengemesék számokban, A Lengemesék állatai

TIPP: Böngészd át a legnépszerűbb kisovis mesesorozatokról szóló írásunkat is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!