Berg Judit: Lengemesék IV. – Nádtenger télen

A Nádtenger télen, Berg Judit népszerű Lengemesék-sorozatának negyedik kötete. Fagyba borul a természet, fehérbe öltözik a nádas. Az izgalmas kalandok és cselszövések tovább folytatódnak és végső állomásához érkezik a lengék és harácsok küzdelme. Timkó Bíbor varázslatos rajzai által megelevenedik a tópart gyönyörű télvilági élete. Mutatjuk a belapozót!

 

Lengemesék IV. – Nádtenger télen

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Centrál Média (2016)

ISBN: 978-963-341-215-2

Korosztály: 5-10

 

 

A Lengemesék-sorozatról bővebb ismertetőt ebben a bejegyzésünkben olvashatsz!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Télen elnéptelenedik a Nádtenger, a fagyok beálltával még a vadkacsák is melegebb vidékre húzódnak. Mégis lábnyomok szelik át a tópart hóborította lankáit, amelyek nagy veszedelemről árulkodnak. A Csobogó-tó harcias patkányai mindent elsöprő támadásra készülnek a lengék ellen. A Nádtenger zöldbőrű őrzőinek új szövetségesekre van szükségük, ha meg akarják védeni otthonukat. Berg Judit mesesorozatának új részében végső állomásához érkezik a lengék és harácsok közt dúló háború. A váratlan fordulatokban bővelkedő történet ezúttal a barátságról, emberségről és elfogadásról is szól. Timkó Bíbor csodaszép rajzain nemcsak a téli természet és a tópart élővilága kel életre, de részesei lehetünk a hóban és jégen zajló kalandoknak, játékoknak és cselszövésnek, hogy aztán a tél végét hirdető farsangon együtt ünnepelhessünk a lengékkel!

Nézd meg a népszerű sorozat további részeinek a belapozóját is! Tavasz a Nádtengeren, Ősz a Nádtengeren, Nádtengeri nyár, Nádtengeri rejtélyek, Lengekalendárium

Ajánljuk továbbá a legjobb kisiskolás mesekönyvek összeállításunkat, amelyben a Lengemesék-sorzat is előkelő helyet foglal el. Berg Judit: Két kis dinó sorozatáról pedig ebben a bejegyzésünkben olvashatsz. 

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.