Berg Judit: Lengekalendárium

A Lengemesék-sorozat, na meg a természet rajongóinak ajánljuk Berg Judit Lengekalendáriumát. A könyv négy fejezete – tavasz, nyár, ősz, tél – hónapokra bontva meséli el, mi történik a Nádtenger élővilágában. Ebben a könyvben valóság és a mesevilág kiegészítik egymást. Igazi izgalmas, természetjáró kalandutazás, ami nemcsak a természetbúvár apróságoknak lehet élvezetes. Berg Judit meséjét ezúttal is Timkó Bíbor ámulatba ejtő rajzai kísérik. A könyv a Tavasz a Nádtengeren rajzfilm DVD-jét is tartalmazza! Mutatjuk a belapozóját!

 

Lengekalendárium – Négy évszak a Nádtengeren

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Centrál Média (2014)

ISBN: 978-963-341-097-4

Korosztály: 5-10

 

 

Ha szeretnél többet megtudni Berg Judit népszerű sorozatáról, olvasd el a Lengemesék ajánlóját is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Különleges könyv a Lengekalendárium, mese és valóság fonódik össze lapjain. Bepillantást nyerünk a Nádtenger apró, zöldbőrű őrzőinek szokásaiba és ünnepeibe, miközben megismerjük a vízi élet egész éves körforgását is. Hol telelnek a kecskebékák? Hány tojást raknak a récék? Élnek-e a tavakban húsevő növények? Hány év alatt bomlik le egy eldobott műanyag flakon? Mekkorák voltak 300 millió évvel ezelőtt a szitakötők? Melyik szúnyog nem csíp? Mindezekre a kérdésekre fény derül a gazdagon illusztrált, gyönyörű kalendáriumból, amely részletesen, kicsik számára is érthetően mutatja be a vízpart élővilágának életét. Timkó Bíbor rajzai pontosan ábrázolják a Nádtenger lakóit, miközben a Lengemesékből ismert mesehangulatot idézik. A szöveg tördelése és a betűtípusok segítenek elkülöníteni a mesét a valóságtól, de kiemelik az érdekességeket és vicces tényeket is. A Lengekalendárium Berg Judit népszerű Lengemesék sorozatának kiegészítő kötete, amely mese és izgalmas természetjáró kaland egyben, ráadásként pedig a tavaszi mesékből készült rajzfilm-DVD-t is tartalmazza!

Nézd meg a népszerű sorozat további részeinek a belapozóját is! Tavasz a Nádtengeren, Nádtengeri nyár, Ősz a Nádtengeren, Nádtenger télen, Nádtengeri rejtélyek

A Lengemesék-sorozat bekerült a legjobb kisiskolás mesekönyvek közé. Olvasd el mit írtunk róla, és hogy melyik könyvek kerültek még a toplistába. Ajánljuk továbbá Berg Judit: Két kis dinó sorozatát is, amiről ebben a bejegyzésünkben írtunk beszámolót.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.