Berg Judit: Vilkó és Lile a nádasban

Nádtengeri történetek már a legkisebbeknek is! Két elbűvölő kötettel (Vilkó és Lile a nádasban, Vilkó és Lile a tóparton) debütált a Lengemesék vadiúj, 2-4 éveseknek szóló mesesorozata. A Lenge Mini könyvekben a már ismert szereplők kisgyerekként bukkannak fel. Melegszívű, vidám kalandjaik vezetik be kisovis olvasóikat a nádlakók életébe. 

A Lengemesék újdonságai kis méretű, kemény fedeles, szemet gyönyörködtető mesekönyvek, és a bájos történetek mellett, Timkó Bíbor üdítő képi világával bűvölik el a gyerekeket. Ahogy a kisovis kötetektől már megszokhattuk, a Lenge Minik is két rövid mesét tartalmaznak. A történetek rövidek és könnyen befogadhatóak, dominálnak a képek. A kedves és tanulságos mesék a legkisebbeket érintő fontosságos témákat dolgozzák fel – mint például a barátság, a közös játék, a vakmerőség, az irigység, a segítőkészség vagy épp a válogatósság – és azt az üzenetet hordozzák, hogy bármi történjen is, közös erővel, kedvességgel és empátiával megoldódhat minden. Vilkó és Lile a nádasban – ismerkedj meg az első kötettel!

Vilkó és Lile a nádasban

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Teknős Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-324-748-8

Korosztály: 3-6

 

Az első mese A barátság címet kapta, nem véletlenül, hiszen Vilkó és Lile megismerkedéséről szól. Ebben a részben az is kiderül, hogy Vilkó már egész kicsi korában is vakmerő lengegyerek volt – mindenhová felmászott, fejest ugrott, kacsákkal úszott, kipróbált mindent amihez kedve támadt, nem rettentette el semmi sem. Pedig merészségéért már akkor is sokszor pórul járt, ahogy most is történt… Aznap ugyanis a tóparton egy zöld copfos kislánnyal találkozott, aki színes madártollakat gyűjtött a tollszoknyájához.

Lile megmutatta a kosarát. Volt benne barna kacsatoll, fehér kócsagtoll, fekete kormorántoll és még egy szép sötétzöld toll is, kacsapapa nyakából.

Már csak a jégmadár gyönyörű kék tollára vágyott, de azt még nem találta meg. Nicsak, ott van egy, pont a szúrós csipkebokorban! Vilkónak persze nem kellett kétszer mondani, máris indult, hogy megszerezze Lilének a ritka kincset. Vajon megússza ép bőrrel?

A második történet Lile válogatósságáról szól. Kiderül ugyanis, hogy a finnyás lengelány nem szerette csak a szamócalekváros sulyomkenyeret. Hiába főzött anyukája neki finomabbnál finomabb ételeket, Lile meg sem kóstolta ezeket. Algakérmleves pirított békalencsével? Nem. Kéregpiskóta bodzavirággal. Nem. Hínárfőzelék tojással. Még mit nem! Vajon Vilkóval sikerül felülkerekednie a finnyásságán?

A Vilkó és Lile a nádasban egy bájos és szerethető mesekönyv 2-4 éveseknek. A kötetben kedves és tanulságos történetek, gyönyörű illusztrációk, kedvenc szereplők, na meg a nádas élővilága várja a kicsiket. Kezdj bele bátran!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Lengemesékhez kapcsolódó új, kicsiknek szóló sorozat két meséjéből megtudjuk, hogy Füttyös Vilkó már kiskorában is igazi örökmozgó volt, mindenhová felmászott, és picit sem zavarta, ha veszélyes helyzetbe került. Az is kiderül, hogy Lile pedig – sok mai gyerekhez hasonlóan – nagyon válogatós kislány volt.
A kedves, rövid történeteket a Lengemeséket kedvelő nagyobb gyerekek kistesóinak, illetve a lengéket még nem ismerő, 2-4 éves korosztálynak ajánljuk.

A sorozatban újdonság még: Lengemesék: Vilkó és Lile a tóparton

Ismerkedj meg a sorozattal közelebbről is! Olvasd el a Lengemesék-sorozatról írt ajánlónkat, vagy nézd meg a népszerű sorozat további részeinek a belapozóját is! Tavasz a Nádtengeren, Nádtengeri nyár, Ősz a Nádtengeren, Nádtenger télen, Nádtengeri rejtélyek, Lengekalendárium

A Lenge Mini-sorozat lapozói: Lengemesék színekben, Lengemesék számokban, A Lengemesék állatai

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató