Berg Judit: Lengemesék I. – Tavasz a Nádtengeren

A Tavasz a Nádtengeren Berg Judit népszerű Lengemesék-sorozatának legelső kötete, amelyben feltárulnak a nádas kulisszatitkai. Megismerkedhetünk a nád nyugalmának őrzőivel, a kedves, de harcias lengékkel, és a talpraesett Füttyös Vilkóval, aki habár mindig valami bajba kerül, a szíve és az esze nagyon is a helyén van. A lengék varázslatos világát Timkó Bíbor rajzai teszik még felejthetetlenebbé. Mutatjuk a belapozót!

 

Lengemesék I. – Tavasz a Nádtengeren

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Centrál Média (2012)

ISBN: 978-963-341-249-7

Korosztály: 5-10

 

 

Ha többet szeretnél megtudni a Lengemesék-sorozatról, kattints tovább összefoglalónkra!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Messze-messze, a Sustorgó erdő mélyén, a Locsogó-tó partján hullámzik a végtelen Nádtenger, ahol vízimadarak építik fészküket, nádirigók terelgetik fiókáikat, és vízisiklók, gőték siklanak a nádtövek között. Köztük élnek a lengék. Még sosem hallottál róluk? Az bizony nem csoda. Egyedül a Nádtenger lakói tudják, hogy a lengék a nádas nyugalmának zöld bőrű őrzői, az itt élő állatok védelmezői. Róluk és Füttyös Vilkóról, a bátor lengefiú nem mindennapi kalandjairól szól ez a mese. Berg Judit legújabb mesekönyvében a Nádtenger világába kalauzolja olvasóit, ahol a kedves, de harcias lengék életében minden napra jut egy-egy izgalmas kaland. A szabad szemmel alig látható, zöld lengeőrök és ellenségeik, a harácsok Timkó Bíbor képein kelnek életre, és olyan világot tárnak a szemünk elé, amiről eddig csak álmodni mertünk…

Nézd meg a népszerű sorozat további részeinek a belapozóját is! Nádtengeri nyár, Ősz a Nádtengeren, Nádtenger télen, Nádtengeri rejtélyek, Lengekalendárium

A Lengemesék-sorozat bekerült a legkedveltebb kisiskolás mesekönyvek toplistájába. Kattints tovább és megtudod, miért és melyik könyvek kerültek még oda. Ajánljuk továbbá Berg Judit: Két kis dinó sorozatát is, amiről ebben a bejegyzésünkben írtunk beszámolót. A Berg Judit-Agócs Írisz szerzőpáros Maszat-sorozata 2018-ban új résszel bővült. A Maszat űrhajózik kötetet itt tudod megnézni.

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.