Berg Judit: Lengemesék III. – Ősz a Nádtengeren

Ezúttal Berg Judit bűbájos mesesorozatába, a Lengemesékbe lapoztunk bele. A meséket Timkó Bíbor álomszerű rajzai díszítik. A Lengemesék-sorozat kötetei: Tavasz a Nádtengeren, Nádtengeri Nyár, Ősz a nádtengeren, A Nádtenger télen. Ezeken kívül Négy évszak a Nádtengeren címmel Lengekalendárium, Lengeszakácskönyv és már foglalkoztatófüzetek is kaphatók. 2018-ban jelent meg a Lengemesék interaktív kötete, a Nádtengeri rejtélyek. Most belelapoztunk a népszerű sorozat harmadik epizódjába, hogy lássuk, mennyire csodás az ősz a Nádtengeren!

Lengemesék III. – Ősz a Nádtengeren

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Centrál Média (2015)

ISBN: 978-963-341-080-6

Korosztály: 5-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ősszel a Nádtenger élete megváltozik. Vándormadarak ezrei éjszakáznak a csendesen hajladozó nádszálakon, mások hosszú téli álomra készülődnek. Lengevár lakóira, a zöldbőrű lengékre is sok feladat vár: be kell gyűjteniük a termést, hogy legyen mit enniük a télen, és elő kell készíteniük a nagy fűzfa odvát, hogy menedéket adjon a fagyok idején. Berg Judit nagy sikerű Lengemesék-sorozatának legújabb kötetében sosem látott, új ellenség fenyegeti a Locsogó-tó nyugalmát. A jószívű és elszánt Füttyös Vilkó idegen vizekre merészkedik, majd minden eddiginél nagyobb veszedelembe csöppen. Timkó Bíbor varázslatos rajzai hűen mutatják be a nádas élővilágát, miközben az olvasót észrevétlenül repítik a békaderbi helyszínére, a füstifecskék szárnyai közé vagy éppen az ellenséggel vívott nagy csata közepébe.

Nézd meg a népszerű sorozat további részeinek a belapozóját is! Tavasz a Nádtengeren, Nádtengeri nyár, Nádtenger télen, Nádtengeri rejtélyek, Lengekalendárium

A Lengemesék-sorozat bekerült a legkedveltebb kisiskolás mesekönyvek toplistájába. Kattints tovább és megtudod, miért és melyik könyvek kerültek még oda. Ajánljuk továbbá Berg Judit: Két kis dinó sorozatát is, amiről ebben a bejegyzésünkben írtunk beszámolót. Ajánljuk még figyelmedbe az írónó Két kis dinó-sorozatát is, amiről ide kattintva olvashatsz, valamint kezdő olvasó kisiskolások részére a Most én olvasok! sorozatban megjelent Tökmagokat. A sorozatról szóló összefoglalónkat itt olvashatod el. A Berg Judit-Agócs Írisz szerzőpáros Maszat-sorozata 2018-ban új résszel bővült. A Maszat űrhajózik kötetet itt tudod megnézni.

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.