Berg Judit: Lengemesék III. – Ősz a Nádtengeren

Ezúttal Berg Judit bűbájos mesesorozatába, a Lengemesékbe lapoztunk bele. A meséket Timkó Bíbor álomszerű rajzai díszítik. A Lengemesék-sorozat kötetei: Tavasz a Nádtengeren, Nádtengeri Nyár, Ősz a nádtengeren, A Nádtenger télen. Ezeken kívül Négy évszak a Nádtengeren címmel Lengekalendárium, továbbá Lengeszakácskönyv és már foglalkoztatófüzetek is kaphatók. Belelapoztunk a harmadik kötetbe, hogy lássuk, milyen az ősz a Nádtengeren!

Lengemesék III. – Ősz a Nádtengeren

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Centrál Média (2015)

ISBN: 978-963-341-080-6

Korosztály: 5-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ősszel a Nádtenger élete megváltozik. Vándormadarak ezrei éjszakáznak a csendesen hajladozó nádszálakon, mások hosszú téli álomra készülődnek. Lengevár lakóira, a zöldbőrű lengékre is sok feladat vár: be kell gyűjteniük a termést, hogy legyen mit enniük a télen, és elő kell készíteniük a nagy fűzfa odvát, hogy menedéket adjon a fagyok idején. Berg Judit nagy sikerű Lengemesék-sorozatának legújabb kötetében sosem látott, új ellenség fenyegeti a Locsogó-tó nyugalmát. A jószívű és elszánt Füttyös Vilkó idegen vizekre merészkedik, majd minden eddiginél nagyobb veszedelembe csöppen. Timkó Bíbor varázslatos rajzai hűen mutatják be a nádas élővilágát, miközben az olvasót észrevétlenül repítik a békaderbi helyszínére, a füstifecskék szárnyai közé vagy éppen az ellenséggel vívott nagy csata közepébe.

 

Berg Judit Lengemeséin túl ajánljuk még figyelmedbe az írónó Két kis dinó-sorozatát is, amiről ide kattintva olvashatsz. Kezdő olvasó kisiskolások részére pedig a Most én olvasok! sorozatban megjelent Tökmagokat. A sorozatról szóló összefoglalónkat itt olvashatod el.

 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató