Berg Judit: Lengemesék II. – Nádtengeri nyár

Berg Judit –Timkó Bíbor szerzőpáros népszerű Lengemesék-sorozata az elmúlt években meghódította a gyerekszíveket. A sorozat második kötete, a nádtengeri nyárba kalauzolja el kis olvasóit. Folytatódnak az izgalmak, továbbra is rendkívül mozgalmas a nádlakók élete. A lengék varázslatos mesevilágát ezúttal is Timkó Bíbor ámulatba ejtő rajzai keltik életre. Íme a belapozó!

 

Lengemesék II. – Nádtengeri nyár

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Centrál Média (2013)

ISBN: 978-963-341-054-7

Korosztály: 5-10

 

 

A Lengemesék-sorozatról ebben a bejegyzésünkben bővebb ajálót is olvashatsz.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A végtelenül hullámzó Nádtengeren zajlik az élet. Kikeltek a kiskacsák, cikáznak a szitakötők, és csendesen szövögetik hálóikat a pókok. A nádas zöldbőrű őrzői, a lengék, nádirigóháton cirkálva vigyázzák a Locsogó-tó lakóinak nyugalmát, éberen fürkészik az ellenség terveit, de szabadidejükben szívesen strandolnak és ropogtatják a finom pattogatott békalencsét. Persze akadnak kötekedő alakok is bőven! Undok kecskebékák és nagyképű vízisiklók keserítik a máskor vidám lengegyerekek életét. Berg Judit népszerű mesesorozatának második kötetében ezúttal a lengék nyári kalandjait élhetjük át. Miközben Füttyös Vilkó elpusztíthatatlan csodahajó építésén fáradozik, vagy éppen vízicsatát játszik a barátaival, a harácsok egy fondorlatos csellel el akarják foglalni Lengevárat. Vajon ezúttal is sikerül Vilkónak keresztülhúzni a számításaikat? Sikerül megmentenie a fogságba esett barátokat, és békét kötni a vízisiklókkal? Mindez kiderül a Lengemesék nyári epizódjából, melyben Timkó Bíbor gyönyörű rajzai keltik életre a nádtengeri mesevilágot.

Nézd meg a népszerű sorozat további részeinek a belapozóját is! Tavasz a Nádtengeren! Ősz a Nádtengeren, Nádtenger télen, Nádtengeri rejtélyek, Lengekalendárium

A Lengemesék bekerült a legjobb kisiskolás mesekönyvek közé. Olvasd el mit írtunk róla, és hogy melyik könyvek kerültek még a toplistába. Ajánljuk továbbá Berg Judit: Két kis dinó sorozatát is, amiről ebben a bejegyzésünkben írtunk beszámolót.

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.