Karácsonyi könyvtippek kisiskolásoknak (4. rész)

Karácsonyi könyvajánlónkat ezúttal a kisiskolásoknak szóló cikkünk második részével folytatjuk. A első részt ezen a linken találod, többek között Berg Judit, Kertész Edina és Wéber Anikó könyvújdonságaival.

A mese maga az ige, mert alapjában a valóságra, az élet igazságaira épül. Sőt, az élet bizonyos dolgai, szerintem, pont a mesék őszinteségét igénylik.

Kovács Magda, írónő

Az óvodás korosztálynak ebben és ebben a bejegyzésünkben találsz kedvenceket, a legkisebbeknek pedig az év legbájosabb lapozóit bemutató cikkünkben találhatsz fa alá valót. Ha pedig karácsonyi és télapós könyvújdonságokat keresel, erre és erre a linkre érdemes kattintanod. De lássuk most a kisiskolás karácsonyi könyvtippeket!

Tábori jógakaland

 

Szerző: Salinger Richárd

Illusztrátor: Jenei Ákos Márton

Kiadó: Jógakaland Gyerekeknek Kft. (2019)

ISBN: 978-615-006-176-4

Korosztály: 3-10

 

 

A jógakaland folytatódik! A Tábori jógakaland története Jógaországba repíti el a gyerekeket, ahol – igazi kis táborvezetőként – különleges kalandokon kell átvezetniük az erdőlakókat. A könyv nemcsak vidám és szórakoztató, hanem fejleszti és inspirálja is a gyerekeket. Ráadásul a játékos feladatok segítségével a jóga örömteli hatásait is átélhetik. Kattints, és nézd meg a könyv belapozóját!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szia! Készülj, mert ha ez a mesekönyv egyszer kinyílik, onnantól nincs megállás, kezdetét veszi a Tábori jógakaland! Percek alatt Jógaországban találod magad, ahol te leszel az erdei állatok táborvezetője. Az a feladat vár rád, hogy mint egy igazi táborban, felejthetetlen kalandokon vezesd keresztül a kis erdőlakókat. Vadregényes utatokon óriás hegyek és völgyek, sebes folyó, egy rejtélyesen eltűnt papagáj és izgalmas éjszakai sátorverés is vár rátok! Egészen biztos, hogy a tábor végére igazi kis jógi leszel, hiszen minden akadályt egy-egy játékos gyakorlattal tudsz majd leküzdeni. Felkészültél? Akkor indulhat a kaland!

Kedves Szülő! Ha számodra is érték a gyermekeddel töltött minőségi idő, akkor ismerd meg a Jógakaland világát! Könyveink és játékaink egyedülállónak számítanak itthon, hiszen segítségükkel a mozgás szeretete mellett minél több önbizalommal, sikerélménnyel és pozitív energiával inspirálja a kis jógikat a fejlődésük útján. Ezzel a mesekönyvvel is kulcsot adunk a kezedbe, és játékot a gyermekednek az egészséges, harmonikus, sikeres és tudatos felnőtt léthez.

Maléna kertje

 

Szerző: Molnár Krisztina Rita

Illusztrátor: Simonyi Cecília

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-986-931-8

Korosztály: 6-10

 

 

A gyerekpolcok igazi gyöngyszeme lehet Molnár Krisztina Rita megindító családi mesekönyve. A Maléna kertje egy magával ragadó, fordulatos, tanulságos és elgondolkodtató kötet egy tizenéves kislány vágyairól és mindennapjairól. Máli megható története garantáltan elbűvöli a kicsiket és nagyokat egyaránt. A varázslatos illusztráció Simonyi Cecília munkáját dicséri.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sok elfoglalt szülő szeretne olyan mesét találni gyermekének, amit akár másfél oldalanként, de ha úgy adódik, hosszabban, vagy egy családi vakáción akár egyvégtében is lehet együtt olvasni. Ez a könyv éppen erre való. Kiváló érzékkel adagolt összetevőkből áll: valóságból, csodából, humorból, mindennapokból és váratlan kalandokból. Máli – elfoglalt szülők gyermeke! – története igazi mai családi mese gyerekeknek és felnőtteknek, gyerekekről és felnőttekről egyaránt. A Maléna kertje az átváltozás meséje, számtalan izgalmas fordulattal és meglepetéssel. Mindennapjaink valóságából bontakozik ki Maléna történetének csodája: hiszen bármelyik gyerekkel megtörténhet, hogy egy tücsökre bízza féltett titkait. Hogy belelát a nagyok világába és gyerekkézzel, gyerekszívvel formál rajta, még ha kicsit is. Máli meséje elbűvöl kicsit és nagyot, miközben képessé tesz arra, hogy saját hétköznapjainkban is megleljük a csodákat és boldogabbak legyünk általuk.

Bors Bori – Kirándul az osztály

 

Szerző: Ulrike Rylance

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 9789634760337

Korosztály: 6-10

 

 

 

A népszerű ifjúsági sorozat legújabb kötetében Bors Boriék egy kísértetjárta várba mennek osztálykirándulásra. Ám Bori nem hisz a szellemekben, ezért nyomozni kezd a barátnőivel. Kedvcsinálónak nézd meg a könyv belapozóját!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bors Boriék egy várba utaznak mobilmentes osztálykirándulásra. Sajnos a bések is velük tartanak, és még sajnálatosabb, hogy a kutyák viszont nem.
Az unalmasnak ígérkező kirándulás izgalmasan indul, amikor a várkapu magától kinyílik, majd még izgalmasabbá válik, amikor az osztály fele eltűnik. A kísértetjárta várban furcsa üzenet jelenik meg a falon, ám Bori és barátnői nem hisznek a szellemekben. A nyomozásban annál inkább!

A Bors Bori-sorozat idei újdonsága még: Kémek a strandon. A sorozatban még elérhető: Vészhelyzet a hullámvasúton, Tényleg semmi gond, Káosz a suliban, A karácsonyfarablás

Georgie csodás kísérletei

 

Szerző: Roald Dahl

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-291-2

Korosztály: 8-12

 

 

 

Roald Dahl mesteri meséjét kis tudóspalántáknak ajánljuk csak igazán!  A Georgie csodás kísérletei ugyanis nemcsak szórakoztató, humoros történetet, hanem jó pár otthon is elvégezhető kísérletötletet is tartogat a gyerekeknek. De vigyázat, csak óvatosan! 🙂

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lápi Georgie létrehozta a saját csodaszérumát, hogy móresre tanítsa az undok-utálatos-hörgős-morgós nagyiját. Ezt semmiképpen ne próbáld ki otthon (eszedbe se jusson!), de néhány tudományos kísérletet te is elvégezhetsz. Kotyvassz otthon valódi trutyit, vagy építsd meg a saját vulkánod – ezek a fantasztikus, lépésről lépésre bemutatott kísérletek könnyen elvégezhetőek, és csupa olyan alapanyag szükséges hozzájuk, amelyeket otthon is megtalálhatsz. Roald Dahl mesteri meséje minden fiatal tudóst meg fog ihletni.

Garabonci Gréti karácsonyi meglepetés

 

Szerző: Wanda Coven

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-034-4

Korosztály: 7-10

 

 

 

A népszerű ifjúsági sorozat legújabb kötete egy vidám karácsonyi történettel várja a gyerekeket. Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti-sorozat kiváló a kezdő olvasóknak is! Tekintsd meg a könyv belapozóját!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mindjárt itt a karácsony! Gréti izgatottan várja, mert imádja a karácsonyi dekorációkat, a karácsonyi sütit, de legfőképp a karácsonyi ajándékokat. Csak akkor romlik el a kedve, amikor elveszíti az anyukája különleges varázskarkötőjét. A karkötő végül megkerül, de igen rossz állapotban. A kislány kénytelen ismét bűbájhoz folyamodni, de ezúttal semmi sem sikerül. Lesz elég bátorsága Grétinek, hogy elmondja az igazságot az anyukájának? Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

A sorozatban idén még megjelent: Garabonci Gréti táborba megy, Garabonci Gréti táncra perdül

Szandra és a csajok 2. – Cserediák

 

Szerző: Balázsy Panna

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-520-6

Korosztály: 9-12

 

 

 

A Szandra és a csajok egy igazi pörgős, csajos ifjúsági könyvsorozat, amely az immár felső tagozatos Szandra bájos és esendő kalandjait meséli el. A kötet a korosztálynak megfelelően laza, kedves és humoros – igazi szórakoztató olvasmány lehet a 9-12 éveseknek. Ebben a részben Szandrát meglátogatja egy görög cserediák.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Káliszpera, csajok! Képzeljétek, a legjobb barátnőimmel megalapítottuk az Áfonya Pandák csapatot, közben tele a fejem angol szavakkal, görög istenekkel és ABBA-dalokkal. Folyton barlangokban járok, és turista vagyok a saját városomban. Arra is rájöttem, hogy a vendéglátás elég fárasztó dolog, de azért nagyon jó! Ismerjétek meg görög cserediákomat, Tasiát, és legújabb kalandjainkat! Jászu!

A sorozatban 2019-ben még megjelent: Csini?!

Egy ropi naplója 14. – Romhalmaz

 

Szerző: Jeff Kinney

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-758-4

Korosztály: 7-10

 

 

 

A kirobbanóan sikeres nemzetközi bestseller-szerző Jeff Kinney Ropi-sorozatának 14. kötetében új, fergeteges poénok várnak a gyerekekre. Ebben a részben Greg Heffley családja házfelújításra adja a fejét, de ahogy az náluk már csak lenni szokott… nos, ez sem megy zökkenőmentesen.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Greg Heffley családja egy váratlan örökség után úgy dönt, ideje kicsit kipofozni a házukat. Hamar rá kell azonban jönniük, hogy egy építkezés rengeteg fejfájással is jár. Amint megérkeznek a mesterek, elszabadul a pokol. Korhadt deszkák, mérgező penész, randalírozó rágcsálók – és ez még csak a kezdet. Végül már a Heffley-család is eltűnődik: vajon ér ennyit egy új konyha? Miután elül a por, vajon megszépül az épület? Vagy menthetetlenül gáz a ház?

Szuper vagy! Turbózd fel az önbizalmad, és elérhetsz (szinte) bármit!

 

Szerző: Matthew Syed

Illusztráció: Lindsey Sagan, Toby Triumph

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-639-5

Korosztály: 9+

 

 

A SZUPER VAGY! az év egyik sikerkötete, amely abban segíthet a gyerekeknek, hogy valóra váltsák az álmaikat. A szerző (pingpong bajnok, élsportoló) inspiráló és felemelő könyve közvetlen, és humoros módon mutatja meg olvasóinak, hogy hogyan bízzanak önmagukban, és küzdjenek a céljaikért. Lelkesítő és nagyon motiváló kiadvány, olvasd el a könyv ajánlóját is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a könyv megmutatja, hogyan építsd fel az önbizalmad és hogyan aknázd ki a benned rejlő lehetőségeket. A kötet szerzője, a kétszeres olimpiai bajnok asztaliteniszező, Matthew Syed híres emberek példáin keresztül mutatja be, hogy a tehetség nem velünk született adottság, hanem sokkal inkább a rengeteg gyakorlás eredménye. Kemény munkával és kitartással, de leginkább a fejlődési szemléletmód elsajátításával ugyanis bárki elérheti a céljait. A szerző gyakorlatias éleslátással és pozitív hozzáállással szól a gyerekekhez, segítve, hogy rugalmasan kezeljék, ha hibáznak, és sikeres, boldog felnőtté válhassanak.

Hihetetlen könyv. Nem tudtam letenni, mintha a magam útját olvastam volna, hiszen én sem voltam kimagasló tehetség, sőt. A “Szuper vagy !” az igazi tehetségről szól. Arról, hogy merj változni és fejlődni, keresd meg a saját inspirációd, légy nyitott, viszont sose fogod megúszni a kemény monoton munkát sem. Újra az jut eszembe, ami mindig a fejemben jár. Nekünk inspirátorokra, és nem influencerekre van szükségünk. Ha hagyjuk, hogy ez a könyv inspiráljon minket, akkor bármit elérhetünk. Ahogy Buzz Lighyear is mondta a Toy Storyban: “A Végtelenbe és tovább”. Trunk Tomi

A kisiskolás válogatásunk első tészét itt tudod elolvasni. A karácsonyi ovis összeállításunk első részét ebben a bejegyzésben, a folytatást pedig itt olvashatod el. A tizenéveseknek pedig itt és itt válogathatsz olvasnivalót. Az Adventi válogatás című bejegyzésünkben a legújabb télapós és karácsonyi mesekönyvek közül is válogathatsz! Ha pedig a legkisebb korosztálynak keresel olvasnivalót, érdemes átolvasnod a 2019. legbájosabb lapozóiról szóló kétrészes összefoglalónkat is, ebben és ebben a cikkben.

Minden olvasónknak boldog, békés ünnepeket kívánunk!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató